K.Olympia SC.Wijgmaal - Spouwen-Mopertingen

Spouwen-Mopertingen
5-2

De beloften van Olympia Wijgmaal kregen net als de eerste ploeg door het Paasweekend iets meer rusttijd dan normaal. Op vrijdag 21 april speelden ze hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen en de tegenstander was Spouwen-Mopertingen. In de heenwedstrijd had de Limburgse ploeg begin december vorig jaar gewonnen met 5-3. Toch totaliseerden ze in de huidige stand slechts 7 overwinningen en Wijgmaal telde er al 14. Voor de 2de keer dit seizoen kwam bij Wijgmaal Iason Passaris aan de aftrap. Spouwen-Mopertingen kwam naar Wijgmaal met een zeer jonge ploeg. De oudste was slechts 19 en er waren er 6 die maar 16 waren. Toch lagen de bezoekers niet onder in de eerste helft. Pas in de 19' kreeg Olympia de eerste goede kans van de wedstrijd. Thomas Vandenplas kon aanleggen van in de 16-meter maar keeper Bjarne Brepoels bracht redding. Het zou niet zijn laatste goede save worden. Vijf minuten later bewees hij dat. Keeper Brepoels stopte een vrijschop van Vandenplas en ook bij de herneming stopte hij Dries Nijs af. Eén minuut later ging een kopbal van de thuisploeg tegen de paal, maar het 1ste doelpunt viel iets later aan de andere zijde. Alexander Coen zette zich door het centrum van de thuisdefensie en schoof de bal onder doelman Jan Vanhengel in doel (0-1). De bezoekers bleven gevaarlijk en in de 31' kwam Klaas Pannemans op snelheid door in de 16-meter, maar hij week te fel uit en de bal ging over de achterlijn. Op 5 minuten van de rust verstuurde Aba Yahya Adil een voorzet en keeper Brepoels was net eerder op de bal dan Vandenplas. Toch kon Passaris in de 41' de stand op 1-1 brengen. Beide ploegen kregen nog een vrijschop. Eerst kopte Dickson Da Costa over voor Spouwen-Mopertingen en keeper Brepoels stopte een vrijschop van Passaris. Met 1-1 werd de rust bereikt. Wijgmaal was al in de 1ste minuut van de 2de helft gevaarlijk. Na een aktie van Thomas Vandenplas schoot hij de bal maar nipt naast de verste paal. In de 55' kwam de thuisploeg op voorsprong. Een strakke voorzet van Vandenplas werd door Adil Aba Yahya binnengewerkt (2-1). Na een kwartier in de 2de helft werd Passaris vervangen door Frederic Luckermans. In de 65' beging een speler van Spouwen handspel in het strafschopgebied en zo bracht Vandenplas de stand op 3-1 van op 11 meter. Toch kwamen de bezoekers vlug aan de aansluitingstreffer. In de 67' zette Berten Koopmans zich door en bracht de stand op 3-2. Wijgmaal kon redelijk vlug reageren. In de 71' kon Luckermans de bal in doel verlengen bij een hoekschop en zo de stand op 4-2 brengen. Keeper Brepoels verhinderde in de 78' weer een doelpunt van de thuisploeg en op 10 minuten van het einde wisselde trainer Van Passel twee spelers. Jorik Ossieur en Jelle Demal kwamen in de plaats van Dries Nijs en Jordi Verbruggen. In de 83' kwam Arnaud Serruys nog in voor Adil Aba Yahya. In de 85' kreeg Spouwen-Mopertingen een strafschop. Koopmans trof echter de paal en kon dus de spanning niet terugbrengen in de wedstrijd. Het was Kyle Pevernagie die in de 89' een voorzet aan de 2de paal aannam en de stand op 5-2 kon brengen. Dat was meteen ook de eindstand en voor Wijgmaal betekende dat de 15de zege van het seizoen. Van die 15 overwinningen kwamen er 11 op eigen terrein tot stand. Olympia Wijgmaal staat nog altijd 3de in de stand, maar er zijn nog ploegen achter hun die nog inhaalwedstrijden moeten spelen. Volgende vrijdag is er nog de laatste wedstrijd op verplaatsing tegen Rupel Boom en dan zit het seizoen er op.