K.Olympia SC.Wijgmaal - Tempo Overijse

Tempo Overijse
3-0

Indien Olympia Wijgmaal z'n nieuwe doel wou bereiken en dan bedoelen we daarmee opschuiven naar de 5de plaats in de stand, dan moest het op de 28ste speeldag winnen tegen Tempo Overijse. Daarbij kwam dan nog dat Bocholt niet mocht winnen thuis tegen Londerzeel. De vorige thuiswedstrijd tegen Hades had weer een paar slachtoffers gemaakt in de rangen van blauwwit. Tim Boogaerts liep een spierscheur op en Simon Bammens een kneuzing aan de knie. Ook Maki De Silva ontbrak, maar dan door een te veel aan gele kaarten. Daardoor had trainer Bart Vanhoudt voor het eerst dit seizoen Thomas Vandenplas opgenomen in zijn selectie. Zijn collega Ewen Verheyden van Tempo Overijse moest Kevin Taelemans missen vanwege 3 gele kaarten en stelde de 19-jarige Jitse Hermans op. Terwijl op de televisie de klassieker Parijs-Roubaix over de kasseien denderde en de temperatuur de 20 graden overschreed ging deze wedstrijd van start. De bezoekers die in de heenwedstrijd thuis met 1-3 verloren, probeerden het in de beginfaze met afstandsschoten. Die misten echter de juiste richting zodat keeper Glenn De Jonge van Wijgmaal niet moest ingrijpen. In de 9' kreeg Wijgmaal weer met pech te maken. Aanvaller Marcos Da Silva voelde plots iets in zijn bovenbeen en moest vervangen worden. Eberd De Donder kwam in zijn plaats, maar nam wel een meer verdedigende plaats in op het terrein. In de 20' bereikte Gert Stockx op rechts Gertjan Fannes en die ging het strafschopgebied in. Daar werd hij onderuit getrapt door Kaya Buyuk en de scheidsrechter floot onmiddellijk voor strafschop. Gert Stockx nam als kapitein zijn verantwoordelijkheid en trapte de 11-meter voorbij keeper Dries De Boodt. Zo kwam Wijgmaal 1-0 voor. Zes minuten na dat doelpunt stuurde Roel Poukens de bal naar William Acke en zijn schot strandde tegen de paal. Na een halfuur wedstrijd moest de Wijgmaalse keeper zijn vuisten tegen de bal zetten om verder gevaar te vermijden. In de 33' mocht Kevin Janssens een vrijschop nemen en die leverde toch het nodige gevaar op aan de 2de paal. Op 10 minuten van de rust kon Rocky Peeters niet aan de bal bij een hoekschop en Lennert De Keukeleere schoot de bal hoog over doel. In de 37' werd Jeroen Michiels bij een hoekschop te veel vrijheid gegeven, maar hij schoot deze kans over doel. Iets later werd een doelpunt van Maurice Weynants afgekeurd wegens buitenspel. Olympia Wijgmaal bereikte de rust met een 1-0 voorsprong. In het begin van de 2de helft zorgde Wijgmaal al vlug voor de beslissing. Er waren 5 minuten gespeeld toen Gert Stockx te veel ruimte kreeg en de bal van op 25m over keeper De Boodt juist onder de lat binnenschoot. Met zijn 2de treffer van de namiddag bracht hij de stand op 2-0. Nog eens 2 minuten later was het weer raak. William Acke kwam aan de bal en zette zich door tussen een bos van spelers. Van op rechts bracht hij de bal voor doel en daar was Gertjan Fannes goed ingelopen en schoot de bal mooi voorbij keeper De Boodt (3-0). In de 57' ging een schot van Stockx nipt naast doel en dan ging de wedstrijd nog verder in slaapmodus. In de 60' kwam Issam Fariat bij Overijse de plaats innemen van Jonathan Coquelle.  Vooral de bezoekers maakten steeds meer een gelaten indruk. In de 65' werd Lennert Vanherberghen bij Wijgmaal vervangen door Wietse Vermeylen. Bij Overijse kwam één minuut daarna Andries Claes voor Jeroen Michiels op het terrein. Vijftien minuten voor het einde kwam Thomas Vandenplas de plaats innemen van William Acke. Vijf later kreeg Vandenplas al de kans om te scoren. Bij een counter in de 80' werd hij door Joren Nijs mooi het straatje ingestuurd. Dries De Boodt verijdelde echter een doelpunt van de topschutter van de beloften van Wijgmaal. Eén minuut later mocht Stockx een vrijschop nemen en ook nu bracht de keeper van Overijse redding. Gert Stockx probeerde in de 85' nog eens om aan zijn 3de treffer van de namiddag te komen. Ook nu geraakte hij niet voorbij een goed keepende De Boodt. Tempo Overijse dat geen enkele bal tussen de palen kreeg, bleef volharden tot op het einde. In de 90' ging een kopbal van Weynants over doel. Olympia Wijgmaal moest niet het onderste uit de kan halen tegen een zwak Overijse en won met 3-0. Voor de thuisploeg de 11de overwinning van het seizoen en vermits dat Bocholt thuis verloor tegen Londerzeel, klimt Wijgmaal naar de 5de plaats in de rangschikking. Tempo Overijse zakt naar de 12de plaats en moet in de nog twee resterende nog 1 punt proberen te halen om helemaal zeker te zijn van het behoud. Op Paaszondag is er geen voetbal en de week nadien staat voor Olympia Wijgmaal de laatste verplaatsing van het seizoen op het programma. Eindbestemming op zondag 23 april is Spouwen-Mopertingen, momenteel 4de in de stand. Thuis verloor Wijgmaal de heenwedstrijd met 3-5.