K.Olympia SC.Wijgmaal - RC Hades

RC Hades
1-2

Na de 10de zege van het seizoen op verplaatsing tegen Hoogstraten en de 4de wedstrijd op rij dat Olympia Wijgmaal de 0 kon houden wachtte op de 27ste speeldag de thuiswedstrijd tegen RC Hades. Bij deze Limburgse ploeg was Mirko Licata na vorig seizoen aangebleven als trainer. Gezien de tegenvallende resultaten in de eerste 10 wedstrijden werd hij rond de jaarwisseling vervangen door Peter Vanhoudt. Halfweg de competitie telde Hades 14 punten. Sinds het begin van de terugronde werden er daar 17 aan toegevoegd en was de tegenstander van Wijgmaal in minder stormachtig water terecht gekomen. Trainer Peter Vanhoudt kon geen beroep doen op Axel Swerten en ook aanvaller Ihsan Sögütcü was er nog niet bij. Bij Wijgmaal startte trainer Bart Vanhoudt met dezelfde 11 van op Hoogstraten. Olympia kreeg deze keer geen ongeconcentreerde tegenstander voor de voeten en ontsnapte in de 3' al aan een tegentreffer. Dylan Put kon van op rechts tot in de 16-meter oprukken en trof de paal. In de 8' trok Simon Bammens mee naar voor, maar werd foutief gestopt. De jonge verdediger ging daarbij spectaculair tegen de grond en kon na verzorging verder spelen. Er was een kwartier gespeeld toen Wieto Claes zich door de Wijgmaaldefensie dribbelde. Doelman De Jonge lag al verslagen tegen de grond, maar toch kon de speler van Hades niet afwerken. Eén minuut later was het toch raak voor de bezoekers. Jens Meeus ging de 16-meter in en bracht de stand op 0-1. Dat was op dat moment niet onverdiend voor Hades. Wijgmaal had een aantal minuten nodig om van deze shock te bekomen. In de 20' moest Bammens toch van het veld en werd vervangen door Roel Poukens. Pas in de 24' kon Gert Stockx zijn hoofd tegen een voorzet van Tim Boogaerts zetten, maar de bal ging naast doel. Vijf minuten later werd Marcos Da Silva aan de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald na een prima aanval van de thuisploeg. Toch zag de scheidsrechter daar geen fout in. In de 30' werd het bijna 0-2. Een strakke voorzet van Kristof Bloemen werd aan de 2de paal gemist door Dylan Put. Er moesten nog 11 minuten worden gespeeld in de 1ste helft toen Marcos Da Silva na een ingooi heel dicht bij de gelijkmaker kwam. Onze Braziliaan schoot echter recht op keeper Dries Gybels. In de 43' zette Wijgmaal een vloeiende aanval op van op rechts. William Acke stuurde de bal naar de mee opgerukte Tim Boogaerts, maar die schoot deze kans naast doel. RC Hades ging de rust in met een 0-1 voorsprong. De 2de helft was nog maar net begonnen of de thuisploeg kreeg weer een kans. Gert Stockx zette zich centraal door en speelde Marcos Da Silva aan. Die schoot hard op doel en de bal ging in hoekschop. Iets later kreeg Marcos een gele kaart. Iets later werd Mike De Silva hard aangepakt en daarbij kreeg Hicham Geeroui eveneens geel. Iets later vielen er na een schermutseling gele kaarten voor Mike De Silva en Lennert Vanherberghen. Daardoor zal Mike De Silva al zeker de volgende thuiswedstrijd tegen Tempo Overijse moeten missen. In de 60' kwam Put dicht bij een doelpunt. Hij kon de 16-meter ingaan , maar doelman Glenn De Jonge had een prima save in huis. Vij minuten later kreeg Wijgmaal weer een open kans. Na een ingooi kwam de weer hard werkende Ben Colson voor keeper Gybels, maar zijn schot ging naast doel. In de 66' ontsnapte Hades weer aan de gelijkmaker. Na een prima combinatie van de thuisploeg bracht keeper Gybels redding bij een schot van Marcos. Na 70 minuten kwam bij Wijgmaal Gertjan Fannes in de plaats van Maki De Silva. In de 75' kwamen de bezoekers tot een counter. Jens Meeus trapte deze kans echter naast doel. In de 76' werd Marcos Da Silva naar de kant gehaald door trainer Bart Vanhoudt en zijn vervanger was Joren Nijs. Ook een schot van Stockx ging niet binnen het doelkader op 10 minuten van het einde. In de 82' werd Dylan Put vervangen door Jordy Mathei. Die stond nog maar net op het veld of hij kreeg al een prima kans. Keeper De Jonge hield echter de hoop bij het thuispubliek levend door weer een mooie save te verrichten. Het was echter slechts uitstel. In de 85' kon Hades weer counteren en Mathei bracht de bal voor doel waar Meeus niet kon missen. Met zijn 2de treffer van de namiddag bracht hij de stand op 0-2. In de 93' kreeg William Acke de kans om te scoren, maar keeper Gybels hield hem van zijn 12de treffer van het seizoen. Wijgmaal kreeg nog een strafschop na een fout op Acke. Gert Stockx trof raak van op 11 meter en bracht de eindstand op 1-2. Onmiddellijk daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Het werd een teleurstellende wedstrijd voor de thuisaanhang. Zoveel kansen weer de nek omgewrongen. Op Hoogstraten kon Wijgmaal zich dat nog permitteren om zo dikwijls te missen, maar het moet zich realiseren dat je elke zondag moet gefocust zijn van in het begin en een tegenstander dadelijk een gepast antwoord moet kunnen geven. Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Tempo Overijse. Aftrap om 15 uur.