K.Olympia SC.Wijgmaal - VV.Thes Sport Tessenderlo

VV.Thes Sport Tessenderlo
0-0

Na het scoreloze gelijkspel op verplaatsing tegen K. Bocholter VV. kreeg Olympia Wijgmaal op de 25ste speeldag het bezoek van leider Thes Sport. In de heenwedstrijd had Thes met 3-0 gewonnen. Bij Wijgmaal was Roel Poukens geschorst na zijn 3de gele kaart en verder ontbraken nog steeds Nils Goedeweeck, Giel Vandebeeck en Wietse Vermeylen. Deze laatste staat echter dicht bij zijn wederoptreden. Maki De Silva en Gert Stockx kregen op Bocholt al speelminuten na hun kwetsuur, maar stonden nu allebei aan de aftrap. Voor Stockx was het al van 18 december vorig jaar geleden dat hij nog eens aan een wedstrijd kon beginnen. Ondanks het ontbreken van Poukens op het middenveld, kon Wijgmaal dus weer rekenen op 2 van zijn meest creatieve spelers. Bij Thes Sport één wijziging nl. Martijn Stefani startte inplaats van Nadjem Annab. De thuisploeg zorgde al vlug voor het eerste gevaar. In de 5' kwam er een strakke voorzet van Marcos Da Silva en William Acke kon net niet bij de bal. Enkele minuten later probeerde bezoeker Burak Kardes het met de wind in de rug van ver, maar zijn poging ging over doel. In de 14' kreeg Steven Van Tilburg een verwittiging van de scheidsrechter na een fout op Marcos. Eén minuut later drong Wijgmaal door tot in het strafschopgebied en Ben Colson schoot hard op doel. De bal belandde op de vuisten van keeper Lennart Ghijssens. In de 17' bracht Stockx na een ingooi de bal in één tijd naar voor en Acke schoot de bal over doel. We waren al in de 24' belandt toen Ben Colson na een duel met Omar Bennassar bleef liggen. Hij kon na behandeling weer verder spelen. Eén minuut later kreeg Thes plots een grote kans. Simon Bammens kon net niet bij een voorzet en de bal viel voor de voet van Bennassar. Die schoot echter van dichtbij op doelman Glenn De Jonge. De bezoekers kregen na die eerste kans plots meer vat op de wedstrijd en in de 29' trapte Van Tilburg een vrijschop recht op de Wijgmaalse keeper; Onmiddellijk daarna kwam er een strakke voorzet van Convents, maar niemand van Thes kon de bal in doel verlengen. In de 31' zagen de supporters van Wijgmaal knap samenspel van hun ploeg. Gert Stockx stuurde de bal naar Mike De Silva en die kwam net te laat om de bal in doel te schieten. Keeper Ghijssens was hem net te vlug af. In de 40' ontsnapte Wijgmaal aan een achterstand. Gregory Willems schoot op keeper De Jonge en Omar Bennassar trapte bij de herneming naast doel. Vlak voor de rust viel de bal voor de voet van Simon Bammens in het strafschopgebied. Die had een lob in gedachten, maar de bal verdween over doel. Zo stond het aan de rust nog altijd 0-0. Vier minuten na de pauze stuurde Acke de bal in de loop van De Silva, maar zijn schot miste trefzekerheid. Eén minuut later kreeg Lennert Vanherberghen een gele kaart na een fout vlak voor het strafschopgebied. De vrijschop van Thes leverde echter niets op. In de 57' kon Marcos Da Silva zich doorzetten en kwam van op rechts vrij voor doel. Keeper Ghijssens kon onze Braziliaan van een doelpunt houden. Vijf minuten later trapte de aanstormende Tim Boogaerts na een voorzet van William Acke de bal naast doel. Wijgmaal dat al heel de wedstrijd de rangen gesloten hield en door slim storingswerk de bezoekers weinig ruimte bood, gaf in de 75' iets meer ruimte aan Vanwelkenhuyzen. De spits van Thes Sport schoot hard op doel en stuitte op een secure keeper De Jonge. Die hield vlak daarna ook Van Tilburg van een doelpunt. Thes Sport probeerde in het slotkwartier nog aan een doelpunt te komen. De verdediging van Wijgmaal kraakte soms, maar door hun werkkracht en inzet hield het de bezoekers toch binnen de perken. In de 82' werd Marcos Da Silva vervangen door Gertjan Fannes. In de 84' pakte doelman De Jonge een schot van Nadjem Annab en in dezelfde minuut kwam er een 2de wissel bij Wijgmaal. Joren Nijs kwam in voor Mike De Silva. Thes Sport drong nog even aan, maar behalve een kopbal van Seppe Brulmans in de 88' leverde dat nog weinig gevaar op. Olympia Wijgmaal was in deze wedstrijd zeker de evenknie van leider Thes Sport. De toeschouwers zagen wel geen doelpunten (0-0), maar door de kansen bleef het een genietbare 90 minuten. Wijgmaal haalde zo tegen de eerste twee van de stand 4 op 6 en komt door dat gewonnen punt weer op de 6de plaats in de rangschikking. Volgende zondag staat de uitwedstrijd tegen Hoogstraten op het programma.