R.Cappellen FC. - K.Olympia SC.Wijgmaal

R.Cappellen FC.
1-1

Op de 19de speeldag behaalde Olympia Wijgmaal een broodnodige zege tegen FC.Duffel. Om de 2de periode af te sluiten stond de uitwedstrijd tegen Cappellen op het programma. In de heenwedstrijd won Wijgmaal met 2-1, maar R.Cappellen FC. maakte het de thuisploeg toen al heel moeilijk. Voor de terugwedstrijd kon trainer Bart Vanhoudt nog steeds geen beroep doen op Gert Stockx. Ook de jongeren Eberd De Donder en Simon Bammens waren conditioneel niet fit genoeg na.hun examens. De Wijgmaalse trainer startte met Rocky Peeters in de spits en William Acke moest zijn beurt afwachten op de spelersbank. Wijgmaal trachtte de thuisploeg in het begin van de wedstrijd naar voor te lokken door de bal veelvuldig terug te spelen naar keeper Glenn De Jonge. Cappellen liet zich echter niet verleiden. In de 5' mocht Seppe Kil een vrijschop nemen en die week af op de muur en verdween in hoekschop. Roel Poukens kreeg in de 12' de eerste gele kaart van de wedstrijd. Eén minuut later verstuurde linkerflankverdediger Tim Boogaerts een voorzet en Rocky Peeters nam die in 1 tijd over en trof de paal. Hij deed dat blijkbaar uit buitenspel. Wijgmaal begon dan wel meer aanvallend te spelen en Cappellen probeerde het via Roel Engelen met een afstandsschot dat ver naast ging. In de 22' kwam Rocky Peeters goed tussen met een tackle en zo kon Gertjan Fannes de 16-meter ingaan. Keeper Vandenbossche stopte het schot van de Wijgmaalse aanvaller in de korte hoek. Poukens en Wietse Vermeylen kwamen dan gepast tussenbeide voor de thuisploeg gevaarlijk kon worden. Bij een snelle tegenaanval van Cappellen in de 29' trapte Stef Van Den Heuvel een voorzet in 1 tijd naast doel. Twee minuten later kon Robbe Kil bij een hoekschop vrij inkoppen, maar hij raakte de bal verkeerd en zo kon de thuisaanhang weer niet juichen. Cappellen bleef gevaarlijk o.a. via een scherpe voorzet van Roel Van Hemert en in de 40' trapte Seppe Kil een voorzet van Engelen overhaast naast doel. Twee minuten voor de rust verstuurde Rocky Peeters een dieptepass naar Fannes en die ging samen met 2 verdedigers naar doel. Hij werd net voor het strafschopgebied neergelegd en die fout leek wel rijp voor een rode kaart, maar de scheidsrechter gaf Ken Spies slechts geel. Maki De Silva mocht een vrijschop trappen, maar die ging in de muur. In de 45' kreeg Seppe Kil ook een gele kaart. Dat was het 2de geel voor de thuisploeg. Voor de rust vielen er nog geen doelpunten, hopelijk kwam daar verbetering in tijdens de 2de helft. Cappellen begon furieus aan de 2de helft. In de 46' ging een vrijschop over doel en ook uit hun 5de hoekschop kwam geen doelpunt voort. In de 51' kwam Wijgmaal dicht bij de openingstreffer. Rocky Peeters kopte de bal door en Fannes verlengde die in de loop van Mike De Silva. Van net binnen de 16-meter trapte hij de bal via de lat over doel. Na die tegenprik van Wijgmaal was het weer alle hens aan dek voor de Wijgmaaldefensie. Bij een snelle tegenaanval van de thuisploeg schoot Spies recht op keeper De Jonge. Vlak daarna kwam er een hoognodige tackle van Lennert Vanherberghen voor Engelen gevaarlijk werd. De aanvalsgolven bleven komen en in de 63' kon Jasper Vandebroek door de Wijgmaalverdediging snijden en schoot van net voor het strafschopgebied naast doel. Na die aktie kwam de eerste wissel bij Wijgmaal. Nils Goedeweeck kwam Marcos Da Silva aflossen. In de 69' wisselde trainer Vanhoudt een 2de keer. William Acke kwam in de plaats van Rocky Peeters. Kort nadien viel er toch een doelpunt. Bij een thuisaanval kwam er een scherpe voorzet voor doel en Robbe Kil kon de bal in doel verlengen. In de 73' kwam de stand op 1-0. Eén minuut later kopte Acke een inworp door en de bal viel voor de voet van Mike De Silva. Die twijfelde niet en met zijn 6de doelpunt van het seizoen bracht hij de stand in evenwicht (1-1). Het was natuurlijk een goede zaak dat Wijgmaal al één minuut later kon reageren. Cappellen had niet genoeg aan 1 punt en bleef gevaarlijk. In de 77' trapte Robbe Kil de bal recht op keeper De Jonge. Vier minuten later kwam Joren Nijs in de plaats van Fannes op het terrein. Die bracht 3 minuten na zijn invalbeurt de bal voor de voet van Mike De Silva en keeper Vandenbossche moest redding brengen om een 2de Wijgmaaldoelpunt te voorkomen. Ook Cappellen kwam nog heel dicht bij een 2de treffer. In de 88' kon Glenn De Jonge nog net bij de bal toen Seppe Kil leek te gaan scoren. Wijgmaal mocht in de 90' nog een vrijschop nemen. Mike De Silva trapte die en keeper Vandenbossche tikte de bal over doel. De scheidsrechter liet nog een paar minuten verder spelen, maar verder dan een 1-1 gelijkspel kwamen beide ploegen niet. Wijgmaal mocht eigenlijk tevreden zijn met dat gelijkspel, want alhoewel Cappellen nu op een degradatieplaats is terecht gekomen, zou het gerust een plaats hoger in de rangschikking kunnen ambiëren. Olympia Wijgmaal komt nu op 27 punten en blijft zo op de 9de plaats staan in de rangschikking. Volgende zondag staat de publiekstrekker tussen Wijgmaal en Tienen op het programma. Aftrap om 15 uur. BE THERE!!!!