Verslag interprovinciale eindronde K.Olympia S.C.Wijgmaal - KFC Antonia

K.Olympia S.C.Wijgmaal
KFC Antonia
0-1

Nadat Olympia Wijgmaal het behoud in eerste provinciale veilig stelde en in het derde periodekampioenschap op een vijfde plaats eindigde, kwam er nog een vervolg. Door het verkrijgen van een licentie mocht Wijgmaal deelnemen aan de interprovinciale eindronde. De damesploeg die ook mocht deelnemen aan die eindronde had in hun eerste wedstrijd een mooi voorbeeld gegeven door met 0-2 te gaan winnen in Bocholt. Op zondag 5 mei speelde de herenploeg thuis tegen de Antwerpse eersteprovincialer KFC Antonia. Deze tegenstander was in het voorbije seizoen op de tweede plaats geeindigd met vier punten achterstand op kampioen Bevel. Dat was hun beste resultaat sinds hun promotie uit tweede provinciale na het seizoen 2018 - 2019. Trainer Peter Everaerts van Wijgmaal moest aanvaller François Erdogan missen wegens een kwetsuur. Bij Antonia moest trainer Yves Van Heurck ook drie spelers missen na hun laatste competitiewedstrijd tegen KSK 's Gravenwezel-Schilde. De twee spitsen Cas Lauryssen en Paul Van Kemseke konden niet aantreden en dat was ook zo voor linkerflankaanvaller Jens Muyshondt. Zij werden vervangen door Immanuël Maari, Koen Matyn en Julien Iben.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar. In de 2' moest keeper Maxime Amenga een schot van Jorn De Coster stoppen. Wijgmaal kwam dan aan twee vrijschoppen, maar die leverden geen gevaar op. Bij een hoekschop in de 18' kopte Jannick Van Sanden over doel. Bij een vrijschop zeven minuten later plukte keeper Amenga de bal boven de hoofden van iedereen. Nadat Thijs Surmont foutief werd gestopt in de 26' vlak voor de 16-meter, kwam de thuisploeg aan een vrijschop. Fatih Calgan trapte die tegen de muur en de bal ging naast doel. In een gelijkopgaande eerste helft moest keeper Gregory Van Nooten attent zijn in de 31' bij een schot van Jelle Spoormakers. In de 36' kwam er een vlotte Wijgmaalse aanval en Gilles Lemmens besloot die met een schot dat ver naast doel ging. Vier minuten later kwam de Antwerpse ploeg ook met knappe offensieve aktie. Immanuël Maari nam het Wijgmaalse doel op de korrel, maar besloot recht op keeper Amenga. Pas één minuut voor de rust kwam Wijgmaal aan hun eerste hoekschop. Keeper Van Nooten stond weer paraat en zo bleef het aan de rust 0-0. De thuisploeg begon goed aan de tweede helft. Een mooie aktie van Thijs Surmont op de linkerflank kreeg een voorzet als vervolg. De bal kwam tot bij Lemmens, maar die besloot in het zijnet. Er was bijna een uur gespeeld toen Mamadou Diaby de bal mooi voor de voeten van Spoormakers bracht. De jonge aanvaller ging de 16-meter in, maar werd nog van een schot op doel gehouden door een defensieve sliding. In de 61' onderschepte Robbe Vandervondelen de bal en kwam de bal via Surmont tot bij Calgan. Die zag zijn schot recht op keeper Van Nooten stranden. Olympia Wijgmaal bleef naarstig op zoek naar de openingstreffer en de bezoekers waren vooral gefocust op het defensieve werk. In de 62' werd een schot van Calgan afgeblokt en bij een counter twee minuten later mikte Spoormakers de bal over doel. Antonia kon slechts tussendoor ook voor gevaar zorgen. Zo ging een schot van Seppe Van Kemseke in de 66' naast doel. Een kwartier voor tijd moest keeper Van Nooten naar de grond om een schot van Lemmens te stoppen. Na een paar vrijschoppen voor de bezoekers kwam Maxime Zulu Kilo in de 89' dicht bij de openingstreffer. Hij kon net niet bij de bal na een voorzet en zo bleef de stand na negentig minuten nog steeds op 0-0 staan. Eén ploeg verdiende het om al eerder op voorsprong te komen en dat was Wijgmaal. In de eerste verlenging van een kwartier moest keeper Van Nooten halfweg ver uit zijn doel komen om Fatih Calgan af te stoppen. Drie minuten later trapte Calgan naar doel, maar keeper Van Nooten was weer attent. Ook de eerste verlenging bracht geen verandering aan de stand, dus in de volgende 15 minuten moest het gebeuren. Al in de eerste minuut van de tweede verlenging sneed Brent Herroelen door de as van de verdediging, maar ook hij kreeg de bal niet voorbij keeper Van Nooten. Vlak daarna kreeg ook Spoormakers een kans op de openingstreffer. Weer was de defensie van Antonia nog snel genoeg om dat te vermijden. Er waren al negen minuten gespeeld in die tweede verlenging toen na een counter van Wijgmaal weer een kans niet werd verzilverd. En als je zelf niet scoort, dan krijg je zelf het deksel op de neus. Twee minuten voor het einde van de verlengingen kwam er een vlotte aanval van Antonia. De bal kwam voor doel en daar stond Koen Matyn vrij en die schoot zijn ploeg naar de volgende ronde (0-1). Met nog een drietal minuten te spelen was de tijd voor Wijgmaal te kort om nog te reageren. Olympia Wijgmaal was na een gelijkopgaande eerste helft meester in de tweede. Maar de doelpunten tellen en die vielen helaas niet langs onze kant. Daarmee kent de interprovinciale eindronde een vlug einde voor Wijgmaal en zo eindigt het seizoen met toch het belangrijkste namelijk het behoud in eerste provinciale.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera (56' Diaby), Calgan, Vanempten, Lemmens (70' Herroelen), Lambrecht, Spoormakers, Van Noppen, Vandervondelen, Achnak, Surmont (68' Zulu Kilo).

KFC Antonia: Van Nooten, Iben (91' Fasseur), Maari (58' Bogaerts), Van Sanden, De Ridder, Van Uffel, Van Kemseke (91' Van In), Van Eynde , Matyn , De Coster, Van Den Bosch (80' Van Looveren).

Doelpunt: 118' 0 -1 Koen Matyn.

Kaarten: 25' Van Eynde, 38' Van Der Auwera, 43' Achnak, 86' Van Uffel, 118' Van In.