Verslag 29ste speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - OHR.Huldenberg

K.Olympia S.C.Wijgmaal
O.H.R.Huldenberg
2-0

Na de winst van vorige zondag tegen Eendracht Mazenzele-Opwijk had Olympia Wijgmaal een eerste stap genomen naar het behoud in eerste provinciale. Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie stond weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was O.H.R. Huldenberg, vijfde in de stand. In de heenwedstrijd op 18 november 2023 kwam Wijgmaal in het eerste kwartier op voorsprong via Maxim Zulu Kilo. Pas in de toegevoegde tijd van de wedstrijd kon Huldenberg nog tweemaal scoren en zodoende nog met de winst gaan lopen. Bij Wijgmaal was doelman Maxime Amenga geschorst en werd vervangen door Thomas Willems. Deze was op de elfde speeldag gekwetst geraakt in de thuiswedstrijd tegen Tervuren-Duisburg. Eén week later was hij dus toeschouwer tijdens de heenwedstrijd op Huldenberg. Mamadou Diaby was terug speelgerechtigd na één week schorsing en wachtte zijn beurt af op de invallersbank. Trainer Peter Everaerts behield voor de rest de basisploeg van vorige week. Bij de bezoekers ook slechts één wissel in de basisploeg door trainer Steven Peeters. Nick Vandervoort, een aanvaller kwam in de plaats van verdediger Thomas Desmet.

Olympia Wijgmaal moest weer vol voor de drie punten gaan en kreeg in de 3' een geschenk van de bezoekers. Rechterflankverdediger Kylian Lénaers speelde de bal terug op zijn keeper, maar François Erdogan kon die terugspeelbal onderscheppen en bracht Wijgmaal al heel vroeg op voorsprong (1-0). Voor de Wijgmaalse aanvaller was dit zijn elfde treffer van het seizoen. Tot aan de 15' kwamen de bezoekers wel aan twee hoekschoppen, maar konden daar geen gebruik van maken. In de 19' werd aanvaller Vincent Vergauwen bereikt met een dieptepass, maar hij besloot naast doel. Twee minuten later mikte Sander Vanempten voor de thuisploeg de bal op de lat. Vlak daarna rukte dezelfde speler op door het centrum en bracht de bal tot bij Erdogan. Die schoot de bal over doel. Pas in de 25ste minuut kwam Wijgmaal aan een eerste hoekschop. Fatih Calgan kwam daarbij dicht bij een olympisch doelpunt. Doelman Willems moest iets later een schot van Nicolas De Mol stoppen. Vlak voor de rust werd Vanempten foutief gestopt een vijftal meter voor het strafschopgebied. De vrijschop van Calgan ging naast doel. In de 45' werd Erdogan op rechts vrijgespeeld en hij bracht de bal voor doel. Calgan kon die voorzet echter niet goed overnemen. Olympia Wijgmaal bereikte de rust met een 1-0 voorsprong. De thuisploeg had een goede eerste helft achter de rug en gaf Huldenberg weinig tijd en ruimte om goed te kunnen combineren. Dat veranderde niet in de tweede helft. In de 49' kon Erdogan doorgaan, maar kon de mee opgerukte Calgan niet bereiken. Vier minuten later kon Erdogan net niet bij een voorzet van Gilles Lemmens. In de 64' kreeg Huldenberg de bal niet voldoende weg en Ward Lambrecht werd afgestopt net voor de 16-meter. De bal kwam voor de voeten van Fatih Calgan en die aarzelde niet en schoot naar doel. De bal ging mooi naast de paal binnen en zo bracht Calgan de stand op 2-0. Voor hem zijn tweede treffer van het seizoen. Onmiddelijk daarna volgde een counter van de thuisploeg. Edlir Beka schoot deze kans over doel. Op twintig minuten van het einde kwam Huldenberg dicht bij de aansluitingstreffer. De Wijgmaalse defensie en keeper Willems vermeden dat. In de 77' kon Diaby de bal voor doel brengen en daar verlengde Thijs Surmont de bal over doel. Ook Jelle Spoormakers was van de partij en in de 84' kon die doorgaan, maar werd foutief gestopt door Seppe Peeters. Dat kostte die speler een gele kaart. In de 91' kwam er nog een offensieve aktie van Surmont en hij schoot daarbij de bal over doel. Olympia Wijgmaal won deze wedstrijd met 2-0 en dat was zeker verdiend gezien het overtal aan kansen van de thuisploeg. Door deze tiende zege komt Wijgmaal nu op de 11de plaats en telt 38 punten. Volgende zondag staat de laatste speeldag op het programma. Wijgmaal speelt dan buitenshuis tegen VK Linden. Indien Olympia daar kan winnen, komt het heel dicht bij het behoud in eerste provinciale. Eén andere wedstrijd kan daar een spelbreker worden. Als Bertem-Leefdaal gaat winnen op Hoegaarden-Outgaarden, kan Wijgmaal de veilige negende plaats niet bereiken. Bij een gelijkspel tussen deze ploegen kan het nog wel. Het wordt dus nog een zenuwachtige laatste speeldag voor een aantal ploegen. Dus op zondag 28 april om 15 uur de wedstrijd tussen VK Linden en Olympia Wijgmaal.

Olympia Wijgmaal: Willems, Van Der Auwera, Vanempten (86' Van Noppen), Calgan, Lemmens (75' Spoormakers), Lambrecht, Beka (67' Diaby), Vandenberghe, Vandervondelen, Achnak, Erdogan (71' Surmont).

O.H.R.Huldenberg: Greven, Joachum, Devijver, Lénaers (46' Desmet), Degeest (46' Philips), Vergauwen, Glisic (46' Daems), Wouters, De Mol, Vandervoort (60' Vandenbossche), Peeters.

Doelpunten: 3' 1-0 Erdogan, 64' 2-0 Calgan.

Kaarten: 25' Degeest, 40' Erdogan, 41' Wouters, 78' Philips, 85' Peeters.