Verslag 28ste speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - Eendracht Mazenzele-Opwijk

K.Olympia S.C.Wijgmaal
Eendracht Mazenzele-Opwijk
2-1

Na het verlies op de vorige speeldag tegen Bertem-Leefdaal stond Olympia Wijgmaal op de 13de plaats van de rangschikking. Indien zoals reeds een hele tijd wordt beweert, zouden er op het einde van het seizoen zeven ploegen zakken naar tweede provinciale. Met nog drie wedstrijden voor de boeg was de opdracht voor Wijgmaal dus heel zwaar om nog aan broodnodige punten te komen. Gelukkig stonden er eerst twee thuiswedstrijden op het programma. Op de 28ste speeldag kreeg Wijgmaal het bezoek van Eendracht Mazenzele-Opwijk, de 6de in de stand. In de heenwedstrijd had deze tegenstander met 2-0 gewonnen, maar Wijgmaal had daar minstens een gelijkspel verdiend. Trainer Peter Everaerts van de thuisploeg moest Mamadou Diaby missen wegens een schorsing. Hij recupereerde wel Sander Vanempten, die vorige week geschorst moest toekijken. Verder kon de Wijgmaalse trainer ook geen beroep doen op Jelle Spoormakers. Gilles Lemmens stond ook weer in de basisploeg. Bij E.Mazenzele-Opwijk kwamen er in de basisploeg drie wijzigingen. Derick Gyimah, Sam Engels en Jarne Moerenhout kregen hun kans. Rami Driouch, Lucas Braet en Tibo Van Audenhage verdwenen naar de invallersbank.

Olympia Wijgmaal kwam al vroeg in de wedstrijd aan een hoekschop. Dat was ook het geval voor de bezoekers en in die beginfaze moest aanvaller François Erdogan naar de zijlijn voor verzorging. In de 15' kwam de thuisploeg weer aan een hoekschop en nadat Maxim Van Der Auwera de bal voor doel kopte, kreeg Erdogan de bal niet onder controle. Het was wachten tot de 26' toen een schot van Erdogan via de lat over doel ging. Drie minuten later kon Vanempten oprukken tot aan de 16-meter en legde de bal panklaar voor Fatih Calgan. Die werd van een doelpunt gehouden door keeper Gertjan Verhoeven. Het aantal keer dat Wijgmaal aan een hoekschop kwam begon stilaan proporties aan te nemen. In de 36' bij het achtste exemplaar bracht Vanempten de bal tot bij Erdogan en die schoot in de draai op doel. Zijn poging ging nipt naast doel. Bij één van de zeldzame counters van de bezoekers in de 38' ging de bal in doel en via Derick Gyimah kwam Mazenzele-Opwijk op voorsprong (0-1). Eén minuut later volgde al de gelijkmaker. Weer was Sander Vanempten de aangever en nu trof Erdogan wel raak en zorgde met zijn tiende treffer van het seizoen voor de 1-1. Kort voor de rust ging een schot van Bryan Van Der Jeugd over doel voor de bezoekers. Bij een 1-1 stand werd de rust bereikt. Na vier minuten in de tweede helft kwam Wijgmaal al aan een tiende hoekschop. In de 52' volgde een snelle tegenaanval en daarbij kon Calgan de bal niet binnenhouden, maar kwam wel in botsing met de omheining achter doel. Hij kon gelukkig na verzorging hernemen. Na een uur probeerden Van Der Auwera en Lemmens het met afstandsschoten. Daarbij moest keeper Verhoeven eenmaal redding brengen. In de 73' probeerde ook Gerome Verhoeven het met een schot op doel. Hij stuitte echter op keeper Amenga. Gerome Verhoeven kan zich één van de topschutters van eerste provinciale noemen. Hij trof al 23 keer raak. Iets later kwam het tot een opstootje tussen keeper Amenga en Driouch. Beiden kregen hiervoor een gele kaart. Thijs Surmont was in de 69' Gilles Lemmens komen vervangen en zorgde in de 83' met zijn eerste treffer van het seizoen voor de 2-1. In de extra-tijd kwam Mazenzele-Opwijk nog aan een viertal hoekschoppen, maar de Wijgmaaldefensie hield stand en zo kwam Olympia aan de negende overwinning van het seizoen. Een eerste grote stap was daarmee genomen. Olympia Wijgmaal blijft staan op de 13de plaats, maar telt nu 35 punten. Wijgmaal nadert daarmee tot op één punt van VK Linden en op twee punten van Bierbeek en Bertem-Leefdaal. Volgende zondag staat de thuiswedstrijd tegen O.H.R.Huldenberg op het programma. Weer een kans om de situatie voor Wijgmaal te verbeteren. Ook echter weer geen gemakkelijke opdracht, want Huldenberg staat als vijfde in de stand.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera (64' Zulu-Kilo), Vanempten, Calgan, Lambrecht, Lemmens (69' Surmont), Beka ( 84' Van Noppen), Vandenberghe, Vandervondelen, Achnak, Erdogan.

Eendracht Mazenzele-Opwijk: G.Verhoeven, J.Verhoeven, Huyckx, De Coeyere, Moerenhout, A.Verhoeven, Hermans, Gyimah, Van Der Jeugd, Ringoot, Engels. Invallers Driouch, Braet en Van Audenhage.

Doelpunten: 38' 0-1 Gyimah, 39' 1-1 Erdogan, 83' 2-1 Surmont.

Kaarten: Amenga, Driouch.