Verslag 27ste speeldag VC.Bertem-Leefdaal - K.Olympia S.C.Wijgmaal

VC.Bertem-Leefdaal
K.Olympia S.C.Wijgmaal
2-1

Op zaterdag 6 april stond voor Olympia Wijgmaal een cruciale wedstrijd op het programma in de strijd tegen de degradatie. Met de uitwedstrijd tegen Bertem-Leefdaal kregen we twee ploegen die in de stand nog punten nodig hadden. Bij Bertem-Leefdaal was Jan-Pieter Pison geschorst. Trainer Johan Cassimon behield negen spelers van zijn basiself van vorige week. Spits Kamil Gadzina stond zijn plaats af aan Dries Meeus. Bij Wijgmaal was middenvelder Sander Vanempten geschorst. Trainer Peter Everaerts kon echter weer rekenen op Mamadou Diaby na zes weken afwezigheid. Ook François Erdogan was hersteld van zijn schouderkwetsuur. Verder keerde verdediger Sofiane Achnak terug uit schorsing.

Op het kunstgrasveld in Leefdaal kon in de 7' een vrijschop van de thuisploeg ontzet worden. In de volgende minuut trapte Achnak de bal richting Erdogan en onze aanvaller bracht bijna de verdediging van Bertem-Leefdaal in verlegenheid. Tien minuten later ging een schot van Maxim Van Der Auwera niet zo ver over doel. Halfweg de eerste helft volgden nog kansen. Eerst werd na een ingooi de bal over doel gekopt voor de thuisploeg. Bij de tweede hoekschop voor Wijgmaal werd de bal aan de eerste paal hard naast doel gekopt. In de 24' trapte Yassir El Abbouti een vrijschop over doel. Het was wel een erg zomerse dag en daarom besliste de scheidsrechter om een drankpauze in te lassen. Bertem-Leefdaal kwam dan aan een eerste hoekschop en in de 31' kreeg El Abbouti plots ruimte en schoot de bal tot ieders verrassing (ook van doelman Amenga) van op 25 meter in doel en bracht zo de thuisploeg op voorsprong (1-0). Voor El Abbouti was het zijn vijfde treffer van het seizoen. Vijf minuten later kon Wijgmaal na een vlotte combinatie de 16-meter binnendringen en kwam Diaby tot een schot. Keeper Gilles Bellin bracht daarbij redding. Zes minuten voor de rust kwam Wijgmaal een tweede keer dicht bij de gelijkmaker. Fatih Calgan schoot hard op doel en via de vingertoppen van keeper Bellin raakte de bal nog de lat. Bertem-Leefdaal ging de rust in met een 1-0 voorsprong. Olympia Wijgmaal was verplicht om na de rust nog meer in de aanval te gaan. Er kwam druk van Olympia en in de 59' slalomde Jelle Spoormakers voorbij een paar verdedigers en kon dan helaas van in de 16-meter niet tot een schot komen. Eén minuut later was het wel raak. Na een goede combinatie op de rechterflank kwam Edlir Beka door en schoot de bal in doel. Met zijn zesde doelpunt van het seizoen bracht hij de stand op 1-1. Onmiddellijk daarna hield keeper Bellin een schot van Calgan uit zijn doel. Iets later kwam Erdogan nog tot een aktie, maar die kreeg geen vervolg. In de 80' kwam Wijgmaal al aan een tiende hoekschop. In de 82' trapte Calgan de bal naar de eerste paal, maar dat was te zwak om keeper Bellin hard te verontrusten. Er volgde nog een grondscherend schot van Gilles Lemmens en ook daar wist doelman Bellin wel raad mee. Doordat Wijgmaal zoveel in het offensief ging was er natuurlijk gevaar voor een counter. En net dat gebeurde in de 89'. Twee spelers van Bertem-Leefdaal gingen op doel af tegenover slechts één verdediger van Wijgmaal. De bal ging naar de tweede paal en daar schoot Maxime Pfaff de thuisploeg weer op voorsprong (2-1). Wijgmaal dat duidelijk meester was in de tweede helft kreeg zo het deksel op de neus. De tijd was tekort om nog te reageren en zo behaalde Bertem-Leefdaal een belangrijke zege in het teken van het behoud. Voor Wijgmaal wordt het nu heel moeilijk om zich nog te redden. Er volgen nu twee thuiswedstrijden tegen Eendracht Mazenzele Opwijk en tegen O.H.R.Huldenberg. Op papier geen gemakkelijke opdrachten, maar deze optimist gelooft er nog in. Misschien dom volgens enkelen. But it ain't over till it's over. Volgende zondag om 15 uur staat de thuiswedstrijd tegen Eendracht Mazenzele Opwijk op het programma.

VC.Bertem-Leefdaal: Bellin, Nassiri, Joosten, Kempenaers, Heremans (46' Vanneck), Jesse Peeters (46' Pele Peeters), El Abbouti, Bolline, Pfaff, Meeus (64' Gadzina).

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera, Calgan, Lambrecht, Diaby (72' Lemmens), Spoormakers,  Beka, Vandervondelen,  Achnak, Erdogan ( 80' Surmont), Van Noppen.

Doelpunten: 31' 1-0 El Abbouti, 60' 1-1 Beka, 89' 2-1 Pfaff.

Kaarten: 23' Achnak, 25' Diaby, 56' Vanneck, 71' Pfaff.