Verslag 26ste speeldag wedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - Fenixx Beigem Humbeek

K.Olympia S.C.Wijgmaal
Fenixx Beigem Humbeek
0-1

Na het 1-1 gelijkspel bij leider Sportief Rotselaar kreeg Olympia Wijgmaal op de 26ste speeldag het bezoek van Fenixx Beigem Humbeek in het Ymeriastadion. Bij de thuisploeg was verdediger Sofiane Achnak geschorst en ontbrak aanvaller François Erdogan.  Deze laatste had nog last van zijn schouder. Bij Beigem-Humbeek waren Matthias Schoukens en Dalil Krikez Benhamman geschorst. Linksachter Mauro Seminerio had de ligamenten van zijn enkel afgescheurd en was dus de derde ontbrekende. Voor hun kwamen Fabio Caira, Jérémie Likau Bitoma en Björn Schoukens in de ploeg. In de heenwedstrijd op de eerste speeldag had Beigem-Humbeek met 3-1 gewonnen.

Op een frisse zondagnamiddag kreeg Wijgmaal in de 5' een vrijschop en Calgan mikte die in de muur. Twee minuten later werd Beka op rechts weggestuurd en zijn voorzet werd door Calgan over doel geschoten. In de 16' ging een schot van Jelle Spoormakers maar nipt naast doel. Nog eens twee minuten later ging een crosspass richting Beka, maar bij de aanname sprong de bal te ver van zijn voet. Daar konden de bezoekers door het prima defensieve werk van Wijgmaal in het eerste halfuur weinig tegenover zetten. In de 33' kreeg Allan De Smidt ruimte en de ex-speler van Kampenhout schoot de bal hard over doel. In de eerste helft hadden beide keepers zeer weinig moeten ingrijpen en stond het halfweg nog 0-0. De tweede helft was nog niet lang bezig of keeper Amenga moest al een schot aan de eerste paal stoppen. Kort na een vrijschop voor Beigem-Humbeek bleef Björn Schoukens na een duel liggen. Zijn knie was uit de kom gekomen en er weer ingeschoten. Verder spelen was onmogelijk voor de verdediger en hij moest op een brancard van het terrein worden gedragen. Een ziekenwagen bracht hem naar het ziekenhuis. Door die blessure lag de wedstrijd een zestal minuten stil. In de 63' kreeg Beigem-Humbeek een vrijschop, maar daarbij ging de bal naast doel. Dat was ook zo bij een vrijschop voor Wijgmaal drie minuten later. Er waren nog twintig minuten te spelen en toen kwam keeper Maxime Amenga met een slechte inspeelbal. Dylan Shehu kwam aan de bal en schoot hard op doel. Keeper Amenga kon zijn fout rechtzetten met een knappe save. Olympia Wijgmaal kon weinig doordringen tot in de 16-meter van de tegenstander. In de 81' kreeg de thuisploeg een tegentreffer te slikken. Het was Allan De Smidt die raak trof van net buiten het strafschopgebied  (0-1). De thuisploeg kon geen vuist meer maken en verloor met het kleinste verschil. Door deze tiende nederlaag van het seizoen blijft Wijgmaal staan met 32 punten en zakt terug naar de 12de plaats. Pasen staat komend weekend op de kalender en dan wordt er niet gespeeld. Op zaterdag 6 april staat de uitwedstrijd tegen Bertem-Leefdaal op het programma. Deze ploeg staat in de stand net achter Wijgmaal met één punt minder. Normaal recupereert Wijgmaal dan verdediger Achnak en aanvaller François Erdogan.  Deze 6-puntenwedstrijd wordt heel belangrijk voor het behoud in eerste provinciale. Bij winst kan Wijgmaal misschien nog aansluiten bij ploegen die iets hoger in de stand staan. De druk wordt steeds groter en hopelijk kunnen we de kansen nog laten keren.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera, Vanempten (80' T.Surmont), Van Noppen, Calgan, Lemmens, Lambrecht, Beka (71' M.Zulu Kilo), Spoormakers,  Vandenberghe, Vandervondelen.

Fenixx Beigem Humbeek: Verleysen, De Coeyere, B.Schoukens (64' T.Van Stichel), Shehu, G.Caira, F.Caira, Kanana, Laureys, Olbrechts (75' R.Channouri), Likau (64' Y.Buifrahi), De Smidt.

Doelpunt: 81' 0-1 A.De Smidt.

Kaarten: 39' A. De Smidt, 65' S.Vanempten, 89' G.Lemmens, 89' M.Van Der Auwera.