Verslag 25ste speeldag Sportief Rotselaar - K.Olympia S.C.Wijgmaal

Sportief Rotselaar
K.Olympia S.C.Wijgmaal
1-1

Na het gelijkspel in Hoegaarden stond op zaterdag 16 maart de uitwedstrijd tegen Sportief Rotselaar op het programma. In de heenwedstrijd op 29 oktober 2023 kreeg Olympia Wijgmaal in het Ymeriastadion de zwaarste nederlaag van het seizoen te verduren. Rotselaar won toen met 1-5. Ondertussen had Rotselaar de tweede periodetitel behaald en was na de 23ste speeldag op kop van de rangschikking gekomen. Trainer Günther Lemmens van Rotselaar voerde drie wijzigingen door in zijn basiself. Jef en Tim Boogaerts maakten er deel van uit en de derde was Robin Hambrouck. Zij waren de vervangers van Sander Pauwels, Wouter Van de Walle en Briek Van Rooy. Bij Wijgmaal koos trainer Peter Everaerts voor dezelfde basiself als op Hoegaarden. Als je de twee ploegen vergeleek zag je dat bij Wijgmaal drie spelers van 2004 stonden en één van 2005. De allerjongste zat bij Rotselaar op de invallersbank. Dat was Rik Van Grunderbeeck, een zeventienjarige. Verder stonden bij Rotselaar veel spelers met al heel wat ervaring en body in de ploeg.

In het begin van de wedstrijd kwam Rotselaar in de 6' aan een hoekschop en daarbij moest keeper Maxime Amenga ingrijpen bij een voorzet. Vijf minuten later volgde al de tweede corner. In de 14' kon François Erdogan plots op doel afgaan en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door Tim Boogaerts. Erdogan kwam daarbij zwaar neer op zijn schouder, maar kon verder spelen. Wijgmaal kreeg wel een strafschop en Fatih Calgan nam die taak op zich. Hij schoot de elfmeter hard op doel, maar die ging via de lat over doel. Zo liet Wijgmaal de kans liggen om op voorsprong te komen. Rotselaar bleef de ploeg met het meeste balbezit en in de 26' moest keeper Amenga weer tweemaal ingrijpen bij schoten op doel. Vier minuten later kon Maxim Van Der Auwera bij de eerste hoekschop voor Wijgmaal zijn kopbal niet tussen de palen mikken. Zes minuten voor de rust kreeg ook de thuisploeg een strafschop na een haakfout in de 16-meter. Hambrouck trapte de bal en keeper Amenga had een sublieme reactie klaar en stopte de penalty. Hambrouck kreeg nog een kans in de herneming, maar trapte de bal naast doel. In de 41' creëerde Erdogan ruimte voor zichzelf en schoot de bal meters naast doel. Vlak voor de rust leverde een vrijschop van Rotselaar geen gevaar meer op en zo werd de rust bereikt bij een 0-0 tussenstand. Olympia Wijgmaal bleef strijden voor elke centimeter op het veld en zo kreeg de thuisploeg pas na 11 minuten in de tweede helft nog eens een kans. Een vrijschop eindigde in de armen van doelman Amenga. Vlak daarna trapte Hambrouck de bal naast doel. In de 62' bleef Ward Lambrecht na een duel liggen. Na verzorging kon hij echter het spel weer hervatten. In diezelfde minuut stond keeper Maxime Amenga weer klaar aan de eerste paal om een schot te stoppen. Beide teams kwamen aan een paar vrijschoppen en in de 67' trapte Calgan er één in de muur. Erdogan kon bij de volgende de 16-meter ingaan, maar trapte naast doel. In de 68' plukte doelman Amenga de bal bij een vrijschop voor de thuisploeg. In de 81' kwam Wijgmaal op voorsprong. Een aanval uit het boekje begon met een gemeten pass van Lambrecht richting rechterflank waar Calgan zich vrij liep. Die zette de bal voor doel en daar had Jelle Spoormakers zich goed opgesteld en schoot de bal in doel. Voor de 19-jarige was het zijn tweede treffer van het seizoen (0-1). Rotselaar zette Wijgmaal nog meer onder druk en kwam aan de ene na de andere hoekschop. De laatste in de 92' was uiteindelijk de juiste voor de thuisploeg. De bal ging naar de tweede paal en daar kon Arnout Masselis hem in doel verlengen (1-1). Wijgmaal kwam nog aan een vrijschop, maar die leverde geen echt gevaar meer op. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel. Voor Wijgmaal was het natuurlijk weer spijtig dat het in de slotfase nog kostbare punten zag verloren gaan. Maar dat is een steeds terugkerend gebeuren bij Olympia. In zeven voorgaande wedstrijden kwam Wijgmaal eerst op voorsprong, maar kon die niet uitbreiden of vasthouden. Voor deze wedstrijd had men kunnen zeggen: " Een gelijkspel bij de leider zou een goede uitslag zijn". Olympia Wijgmaal komt door dit achtste gelijkspel op een totaal van 32 punten. Wat opmerkelijk is, die draws eindigden alle op 1-1. Toch een pluim voor de strijdvaardigheid van onze jonge ploeg met jonge mannen als Sander Vanempten, Gilles Lemmens,  Ward Lambrecht en Jelle Spoormakers. De volgende wedstrijd is er één in het Ymeriastadion volgende zondag tegen Fenixx Beigem Humbeek om 15 uur.

Sportief Rotselaar: Van Oosterwijck,  De Wever, G.Boogaerts, Mussen (60' Van Rooy), J.Boogaerts,  Hambrouck (60' Pauwels), De Becker (84' Van Grunderbeeck), T.Boogaerts, Dewaet, Masselis, Boone.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera, Vanempten, Calgan, Lemmens, Lambrecht, Spoormakers, Beka, Vandervondelen,  Achnak, Erdogan.

Doelpunten: 81' 0-1 Spoormakers,  92' 1-1 Masselis.

Kaarten: 14' T.Boogaerts, 20' Lambrecht,  64' Beka, 74' J.Boogaerts, 80' Achnak.