Verslag 24ste speeldag wedstrijd SC Out.-Hoegaarden - K. Olympia S.C.Wijgmaal

Hoegaarden-Outgaarden
K.Olympia S.C.Wijgmaal
1-1

Na de thuisnederlaag tegen K.Eur.90 Kraainem moest Olympia Wijgmaal op zondag 10 maart een eerste van twee opeenvolgende uitwedstrijden spelen. Tegenstander was S.C.Hoegaarden-Outgaarden. Deze ploeg in de omgeving van Tienen stond in de rangschikking één plaats onder Wijgmaal en telde ook één punt minder. In de heenwedstrijd won Wijgmaal met 1-0 dankzij een doelpunt van François Erdogan. Trainer Peter Everaerts moest de geschorste Elias Blanckaert missen, maar Edlir Beka was weer fit genoeg en stond weer in de basis. Bij de thuisploeg was Tuur Thomas geschorst. Trainer Tom Soetaers zette ook aanvaller Jarne De Braekeleer en Lander Veulemans in de basiself. Wout Dens, vorige week invaller, kwam aan zijn 13de basisplaats. Seppe Thomas en Stanislas Mertens moesten tevreden zijn met een plaats op de invallersbank.

Voor de wedstrijd was er een minuut stilte na het overlijden van de jonge moeder Wendy Tritsmans op 40-jarige leeftijd. De wedstrijd was nog maar juist van start gegaan of keeper Amenga van Wijgmaal moest al een schot stoppen. In de 4' werd aanvaller Erdogan aangespeeld en die schoot van net buiten de 16-meter naast doel. Eén minuut later moest keeper Amenga redding brengen bij een schot van William Acke. De ex-spits van Wijgmaal kwam daar dicht bij de openingstreffer. Na die eerste vijf minuten kon Wijgmaal meer evenwicht creëren. In de 14' kon Jelle Spoormakers het strafschopgebied ingaan en legde de bal opzij naar Erdogan. Die kreeg de bal niet optimaal aangespeeld en zo ging deze kans verloren. Hoegaarden probeerde met dieptepassen z'n aanvallers te bereiken, maar ging daar te onzorgvuldig mee om. Er was al meer dan een halfuur gespeeld toen keeper Maxime Amenga na een vrijschop nog eens een bal moest stoppen. In de 39' kon Wijgmaal dreigen. Fatih Calgan kreeg ruimte voor een schot. Hij mikte de bal laag naar de eerste paal, maar doelman Lars Deweirdt bracht redding. Na 45 minuten was er nog niet gescoord en stond het dus nog 0-0. Daar kwam vlug verandering in na de rust. In de 46' kwam er een counter van Wijgmaal en Erdogan schoot de bal mooi in de verste hoek binnen (0-1). Zo bracht de topschutter van Wijgmaal zijn totaal op negen stuks. Drie minuten later viel al de gelijkmaker. Het was Liam Coenen die een tegenaanval afrondde van in de 16-meter (1-1). In de tweede helft kreeg Wijgmaal de meeste kansen. In de 58' stelde Erdogan keeper Deweirdt nog eens op de proef. Vijf minuten later ging een schot van Spoormakers maar nipt naast doel. Twintig minuten voor het einde kopte Acke bij een hoekschop naast doel. In de 75' kreeg Erdogan weer een schietkans, maar deze poging verdween naast doel. Ook Coenen kreeg voor de thuisploeg nog een kans. Al vallend schoof hij de bal naast doel. François Erdogan kreeg zijn laatste kans in de 81'. Hij had er meer kunnen uithalen met een beetje meer geloof, maar nu kwam dat schot nogal nonchalant over. In de 90' kwam Wijgmaal nog dicht bij de winninggoal. Gilles Lemmens kon de bal voor doel brengen. Daar stonden twee spelers van Wijgmaal klaar, maar toch kon een verdediger van Hoegaarden-Outgaarden de bal nog ontzetten. In de 95' kreeg de thuisploeg nog een vrijschop, maar de bal verdween in de grijparmen van doelman Amenga. Deze wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel. Voor Wijgmaal al de zevende puntendeling. Veel schieten beide ploegen daar niet mee op. Olympia Wijgmaal stijgt van de 11de naar de 10de plaats. Eppegem en Liedekerke wonnen hun wedstrijd en komen steeds dichter aansluiten. Van plaats acht tot veertien is het verschil slechts zes punten en dat met nog zes wedstrijden voor de boeg. Volgende zaterdag moet Olympia Wijgmaal op verplaatsing tegen leider Rotselaar spelen om 20u15.

Hoegaarden-Outgaarden: Deweirdt, Balis, Van Keyenberg, Lemmens, Acke (72' Bevernage), De Braekeleer, Coenen, Ceulemans (61' S.Mertens), Hermans (45' S.Thomas), Dens, Bogaerts.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera,  Calgan, Lemmens, Lambrecht, Spoormakers,  Beka (54' Surmont), Vanempten, Vandervondelen,  Achnak, Erdogan.

Doelpunten: 46' 0-1 Erdogan, 49' 1-1 Coenen.

Kaarten: 57' Ceulemans, 65' Acke.