Verslag 23ste speeldag wedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - K.Eur.90 Kraainem

K.Olympia S.C.Wijgmaal
K.Europa 90 Kraainem
0-3

Na het belangrijke puntengewin bij het 2de gerangschikte K.C.V.V.Elewijt kreeg Olympia Wijgmaal op de 23ste speeldag in het Ymeriastadion het bezoek van K.Eur.90 Kraainem. Deze ploeg had in de stand één punt meer en reisde naar Wijgmaal met een recente 7 op 9. In de heenwedstrijd was Wijgmaal ginds gaan winnen met 1-2. Trainer Vanmelkebeke kon weer rekenen op verdediger Wanza-Laba en zette ook aanvaller Quentin Leduc in de basiself. Bij Wijgmaal moest trainer Peter Everaerts weer schuiven in zijn elftal. Verdediger Siemen Geens was op de vrijdagtraining uitgevallen toen hij zijn knie overstrekte en daarbij een lichte contractuur opliep van zijn ligamenten. Geens was de laatste 10 wedstrijden steeds basisspeler. De Wijgmaalse trainer kon weer rekenen op Ward Lambrecht en aanvaller François Erdogan.

In het begin van de wedstrijd probeerde Kraainem vlug aan een doelpunt te komen. Toch kon de thuisploeg het eerste dreigen in de 10'. Via Lemmens en Calgan kwam het in de 16-meter, maar kon niet tot een schot op doel komen. Eén minuut later werd een vrijschop van Fatih Calgan door de bezoekers ontzet. Nadien nam Kraainem steeds meer de overhand. Toch dreigden ze slechts met een schot in het zijnet en een knal van Xavier Schmidt over doel. Er volgden nog een paar vrijschoppen en in de 41' moest keeper Amenga zijn vuisten gebruiken bij een schot naar de korte hoek. Aan de rust stond het nog altijd 0-0. Kraainem dreigde al na drie minuten in de 2de helft. Eén schot van Bryan Godts week af en keeper Amenga moest zich helemaal strekken om de bal uit doel te houden. In de 56' kon Corentin Gabrielli doorgaan, maar zijn schot ging naast doel. In de 62' liep middenvelder Romain Gabrielli goed aan de 2de paal in bij een voorzet en bracht de stand op 0-1. De vrijschoppen en hoekschoppen van Kraainem stapelden zich op. In de 69' ging keeper Amenga onder een hoekschop van Simon Huart door en de bal verdween via de verste paal in doel. Zo stond het op korte tijd 0-2. Vier minuten later kwam Wijgmaal aan een kans, maar het schot van Calgan kon keeper Middagh niet verrassen. Tien minuten voor het einde bracht doelman Maxime Amenga redding bij een schot van Godts. In de 85' kwam er een verre ingooi en de bal botste in de Wijgmaalse 16-meter.  Aaron Rosseels zette zijn voet tegen de bal en die ging aan de 2de paal binnen en zo kwam de stand op 0-3. Twee minuten later verhinderde keeper Amenga een vierde tegentreffer toen hij een kopbal van dichtbij stopte. Eén vrijschop en een hoekschop van Wijgmaal leverden geen eerreddend doelpunt meer op en zo won Kraainem verdiend deze wedstrijd met 0-3. Het was geleden van de 13de speeldag dat ze nog buitenshuis hadden gezegevierd. Na blijdschap vorige week volgde nu voor Wijgmaal teleurstelling. Trainer Peter Everaerts sprak van een off-day. Door deze nederlaag zakt Wijgmaal twee plaatsen in de stand, dus naar de 11de plaats. Nu volgen twee uitwedstrijden. Komende zondag naar Hoegaarden-Outgaarden en op zaterdag 16 maart naar de nieuwe leider Sportief Rotselaar.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera, Calgan,  Lemmens (68' Pignoloni), Lambrecht, Spoormakers, Vanempten (68' T.Surmont), Vandervondelen,  Achnak, Erdogan, Blanckaert.

K.Europa 90 Kraainem: Middagh, Huart, Godts (85' Duson), R.Gabrielli (83' Mouchigam),  C.Gabrielli,  Leduc (46' Barry), Schmidt, Rosseels, Renauld, Ghailani, Wanza-Laba.

Doelpunten: 61' 0-1 R.Gabrielli,  68' 0-2 Huart, 85' 0-3 Rosseels.

Kaarten: 23' Godts, 58' Blanckaert, 68' Ghailani, 84' Erdogan.