Verslag 22ste speeldag wedstrijd KCVV Elewijt - K.Olympia S.C.Wijgmaal

KCVV Elewijt
K.Olympia S.C.Wijgmaal
0-1

Op zondag 25 februari moest Olympia Wijgmaal op verplaatsing tegen het op de tweede plaats gerangschikte KCVV Elewijt gaan spelen. Onze tegenstander had twee uitwedstrijden op rij verloren tegen Kraainem en Mazenzele-Opwijk. Daarvoor had Elewijt wel vier thuiswedstrijden op rij gewonnen. Trainer Dieter Van Dionant behield acht spelers van de vorige wedstrijd in zijn basiself. Van Muylders, Van Langeraert en De Weerdt kregen tegen Wijgmaal nog kans als invaller. Drie andere spelers kregen een basisplaats nl. Alec Mertens, Karel Mertens en Wout Merckaert. Ook bij Olympia Wijgmaal moest trainer Peter Everaerts weer wijzigingen aanbrengen in zijn basiself. François Erdogan en Vic Vandenberghe waren geschorst. Ward Lambrecht zat in het buitenland voor een stage. Fatih Calgan keerde terug na een schorsing; Robbe Vandervondelen was al toe aan zijn twintigste basisplaats. Tot slot keerde ook Elias Blanckaert terug in de basiself.

Op het kunstgrasveld aan de Driesstraat in Elewijt kwam de eerste kans er voor Wijgmaal in de 6'. Elewijt leed achteraan balverlies en de bal ging richting Gilles Lemmens in de 16-meter. Onze 19-jarige aanvaller kon echter net niet bij de bal. In de 13' ging een pass naar een Wijgmaalse middenvelder, maar de bal schoot door tot bij Jelle Spoormakers en die kon van in het strafschopgebied de stand op 0-1 brengen. Veertien dagen geleden werd hij 19 jaar en bij zijn zesde basisplaats kon Spoormakers aan zijn eerste doelpunt van het seizoen komen. Een stug verdedigend Wijgmaal had in de verdediging heel wat last met Eki Ehigiatore, maar toch kon de thuisploeg pas na twintig minuten aan een eerste hoekschop komen. In de 24' ging eeen schot van Elewijt nipt over de lat. Drie minuten later kon een aanval net niet verzilverd worden met het hoofd. Wijgmaal kon af en toe tegenprikken en in de 34' kwam het aan een eerste corner. Eén minuut later had Vandervondelen een tackle nodig om Gajanovic van een kans te houden. Eén vrijschop van Elewijt in de 36' ging tegen de Wijgmaalse muur. Kort voor het einde van de eerste helft kon een snedig Wijgmaal counteren. Lemmens ging op snelheid richting doel, maar struikelde net voor het strafschopgebied en zo ging deze kans verloren. De Wijgmaaldefensie had de thuisploeg weinig kansen toegelaten en keeper Amenga greep een aantal keren goed in bij voorzetten. Wijgmaal ging de rust in met een 0-1 voorsprong.  In de eerste minuut van de tweede helft kwam de thuisploeg al aan een hoekschop. In de 48' moest trainer Everaerts Edlir Beka naar de kant halen met hinder aan de enkel. In zijn plaats kwam Alessandro Pignoloni in de ploeg. De druk van de thuisploeg werd steeds groter. Toch kon Elewijt keeper Amenga moeilijk verontrusten en dat was grotendeels te danken aan het goede storingswerk van Wijgmaal. Ook de jonge Sander Vanempten deed daar behoorlijk zijn werk. Bij een tegenaanval ging een pass van Lemmens richting Calgan. Die ging door in de 16-meter en stuitte op keeper De Reys. Bij een vrijschop voor Elewijt kwam Pignoloni goed meeverdedigen. Elewijt kwam wel in de buurt van het Wijgmaaldoel, maar vond steeds een verdediger op zijn weg. Een onwrikbaar Wijgmaal moest weinig echte kansen toelaten. In de 83' was keeper Amenga wel attent zijn bij een schot naar de eerste paal. In de 87' kreeg Maxim Breugelmans een tweede gele kaart en viel Elewijt nog met tien spelers. Thijs Surmont kwam in de 85' bij Wijgmaal Vanempten vervangen. In de toegevoegde tijd kon die bij een tegenaanval op weg naar doel gaan. Hij werd echter van een doelpunt gehouden na een tackle op de bal. Wijgmaal trok de overwinning echter over de streep en won met 0-1. Voor Wijgmaal de 4de uitzege. Belangrijke puntenbonus was het voor Olympia deze overwinning. In de láátste tien wedstrijden en dan gaan we terug tot eind november 2023 behaalde Wijgmaal vijf overwinningen en kwam viermaal tot een gelijkspel. Slechts eenmaal en dat was op Herent verloor het met 2-1. Toch wel een mooi resultaat vanwege de spelers, maar ook van onze trainersstaf. Wijgmaal telt nu 30 punten en staat nu op de negende plaats. Volgende zondag speelt Olympia Wijgmaal thuis tegen K.Eur.90 Kraainem om 15 uur.

KCVV Elewijt: De Reys, Merckaert, Bouakhounov, Vantomme (57' Van Muylders), Gajanovic, Breugelmans, Eki, Mertens A., Bell, Mertens K., Boudart.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera, Geens, Calgan, Lemmens, Spoormakers,  Vanempten (85' Surmont), Beka (48' Pignoloni), Vandervondelen,  Achnak, Blanckaert.

Doelpunt: 13' 0-1 Spoormakers.

Kaarten: 35' Eki, 70' Breugelmans, 87' Breugelmans 2de geel en rood, 86' Pignoloni.