Verslag 21ste speeldag wedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - Sporting Kampenhout

K.Olympia S.C.Wijgmaal
Sporting Kampenhout
3-2

Op zondag 18 februari stond de competitie aan het begin van de derde periode. Voor Olympia Wijgmaal dat met 24 punten stond, zouden die laatste tien wedstrijden vooral in het teken van het behoud staan. De eerste wedstrijd van die derde periode moest gewonnen worden. Tegen het laatst gerangschikte Sporting Kampenhout moest een zevende zege van het seizoen volgen. Trainer Peter Everaerts kon weer rekenen op rechtervleugelverdediger Maxim Van Der Auwera. Ook kwamen Ward Lambrecht en Robbe Vandervondelen terug na één zondag schorsing. Hij moest wel de geschorste Fatih Calgan missen. Brent Herroelen en Mamadou Diaby waren gekwetst. Zo stond de 19-jarige Sander Vanempten voor het eerst in de basiself en kwam Via Vandenberghe aan zijn achtste basisplaats. Bij Kampenhout moest trainer Pannis drie spelers vervangen. Voor Julien Wauthy, Marouan Bettache en Just Fontaine Sakata kwamen Niko Reniers, Milo Deppe en Lenco Van Ransbeeck in de ploeg. Daardoor stonden bij de bezoekers twee 17-jarigen in de basis.

Na een hoekschop voor de thuisploeg volgde in de 8' een schot van Gilles Lemmens waarmee doelman Robby Billast de nodige moeite mee had. Veel kansen zagen de toeschouwers niet in de eerste 25 minuten. Halfweg de eerste helft ging een schot van Van Ransbeeck naast doel. In de 31' viel er plots een doelpunt. Eén schot van Maxime Janssens verdween mooi in de bovenhoek van het doel en zo kwam Kampenhout 0-1 voor. Gelukkig kon Wijgmaal vlug op die tegentreffer reageren. Vijf minuten later stuurde Erdogan een pass naar Lemmens en die schoot van in de 16-meter op doel. Keeper Billast kon de bal niet klemmen en zo kon Edlir Beka in de herneming de stand op 1-1 brengen. Het was voor hem zijn vierde treffer van het seizoen. In de 42' stopte keeper Billast een schot van Erdogan. Iets later had keeper Maxime Amenga geluk toen een hard schot tussen zijn benen bleef hangen. Met de 1-1 tussenstand werd de rust bereikt. Kort na de rust kon niemand van Wijgmaal een voorzet van Lemmens in doel verlengen. Er volgden een paar kleine kansen voor de bezoekers. In de 56' kon François Erdogan na goed storingswerk de bal doorspelen naar Beka en die bracht met zijn tweede treffer de stand op 2-1. Drie minuten later had Beka een gemeten pass in huis naar Erdogan en die bracht de stand op 3-1. Dat was voor Erdogan zijn achtste treffer van het seizoen. Helaas kon Wijgmaal dat verschil van twee doelpunten niet lang behouden. Achteraan liet Wijgmaal zich de bal ontfutselen en Mohamed Azdad zorgde voor de aansluitingstreffer (3-2). Eén minuut later ging een pass van verdediger Siemen Geens richting Erdogan. Die werd van een tweede doelpunt gehouden door keeper Billast. Tien minuten voor het einde leek Beka op weg naar zijn derde doelpunt na een voorzet van Erdogan. De 25-jarige spits liet die kans echter liggen en schoot de bal over doel. Kampenhout liet zich niet onbetuigd en kwam aan een aantal hoekschoppen. Toch kon het doelman Amenga weinig in gevaar brengen. Na 86 minuten moest Kampenhout de slotfaze in met tien na een tweede gele kaart voor Tom Goovaerts. In de 88' moest de Wijgmaalse doelman wel de bal wegboksen en daarbij bleven twee spelers liggen. Eén daarvan was Ward Lambrecht.  Die kon na verzorging weer verder spelen. In de 93' ging Wijgmaal bij een counter met drie spelers op weg naar nog een doelpunt dacht iedereen. Edlir Beka vergat echter de bal opzij naar een medemaat te spelen en zo ging deze kans verloren. Olympia Wijgmaal won wel de wedstrijd met 3-2 en kwam zo aan de zevende zege van het seizoen. In de rangschikking stijgt Wijgmaal één plaats en staat nu op de tiende plaats met 27 punten. Ook Bertem-Leefdaal en Bierbeek tellen zoveel punten, maar beschikken over een slechter doelsaldo. Van de tiende tot de vijftiende plaats in de rangschikking, alle ploegen behaalden daar punten op deze speeldag. Volgende zondag staat voor Wijgmaal een verplaatsing op het programma. Tegenstander is dan K.C.V.V. Elewijt. Deze ploeg staat op de tweede plaats en verloor vandaag met 1-0 uit bij Mazenzele-Opwijk. Daardoor liet het de kans liggen om de eerste plaats van Beigem-Humbeek over te nemen.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera, Geens, Lemmens (90' Pignoloni), Lambrecht, Spoormakers, Vanempten (83' Makhmalgi), Beka, Vandenberghe (91' Vandervondelen), Achnak, Erdogan.

Sporting Kampenhout: Billast, Goovaerts, Er, Reniers (46' Roosen), Janssens, Deppe, Loic Alves (88' Matuta), Van Ransbeeck (45' Roekens), Azdad, Vaesen (66' Gasmi), Lubunda-Canda.

Doelpunten: 31' 0-1 M.Janssens, 36' 1-1 Beka, 55' 2-1 Beka, 58' 3-1 Erdogan, 63' 3-2 Azdad.

Kaarten: 39' Vanempten, 81' Vandenberghe, 81' Erdogan, 84' Goovaerts, 86' Goovaerts 2de geel en rood.