Verslag 18de speeldag K.V.Tervuren-Duisburg - K.Olympia S.C.Wijgmaal

K.V.Tervuren-Duisburg
K.Olympia S.C.Wijgmaal
1-1

Zondag 11 februari was één van die vrije weekends tijdens het verloop van de competitie. Door de sneeuwval voorafgaande aan de 18de speeldag werd die op 21 januari afgelast en werd die herzet naar deze vrije zondag. Voor Olympia Wijgmaal werd de uitwedstrijd tegen Tervuren-Duisburg weer heel belangrijk. Liefst wou men met drie punten huiswaarts keren. Toch moest trainer Peter Everaerts weer heel wat puzzelwerk verrichten in zijn basiself. Zo ontbraken een viertal basisspelers. Robbe Vandervondelen en Ward Lambrecht waren geschorst. Elias Blanckaert kon door werkomstandigheden niet aanwezig zijn en Maxim Van Der Auwera was nog steeds gekwetst. Jelle Spoormakers kwam aan zijn 4de basisplaats en verder werd het voor Julius Calluy en Thijs Van Noppen hun eerste basisplaats. Bij Tervuren-Duisburg ontbrak aanvaller Björn Devijver wegens een schorsing en kwamen Robbe Bervelt en Mehdi Chairi Kouamel in de ploeg.

Tervuren-Duisburg moet zijn wedstrijden nog steeds in Duisburg betwisten. De opening van hun nieuwe terrein aan " Berg Van Termunt " werd uitgesteld door het slechte weer naar 10 maart. Na een hoekschop in de 2' kon Diaby een pass richting Erdogan sturen, maar keeper Lenseclaes was eerder op de bal. Al na vier minuten moest trainer Everaerts Diaby vervangen. In zijn plaats kwam Edlir Beka in de ploeg. In de 8' kwam een voorzet voor de voeten van Kyllian Schaekels en die schoot recht op keeper Amenga. Drie minuten later kon Erdogan op doel besluiten na een voorzet en keeper Lenseclaes bracht redding met de voet. In de 24' kwam de thuisploeg op voorsprong. Eén voorzet werd door Mehdi Chairi Kouamel binnengetikt (1-0). Eén minuut later stond het al 1-1. Nour Makhmalgi stuurde een gemeten pass naar Erdogan en die schoot de bal naast keeper Lenseclaes in doel. Met zijn zevende treffer van het seizoen zorgde hij voor de gelijkmaker. In de 27' kwam een voorzet bij Gilles Lemmens terecht en hij schoot de bal nipt naast doel. Tien minuten voor de rust ging een schot van De Bruille  voorlangs. In de 45' schoot Nour Makhmalgi hard op doel en weer bracht keeper Lenseclaes redding. Met 1-1 werd de rust bereikt. In de eerste helft was Wijgmaal toch wel aan een vijftal kansen gekomen, maar kon helaas slechts eenmaal de weg naar doel vinden. Al in de eerste minuut kon aanvaller Erdogan net niet bij een voorzet van Spoormakers. In de 57' mocht Makhmalgi een vrijschop nemen en weer hield keeper Lucky Lenseclaes hem van een doelpunt. Tien minuten later mikte Tibo Janssens voor de thuisploeg de bal over doel. Wijgmaal was wel het team dat het meest op zoek was naar een tweede doelpunt. Het kreeg countermogelijkheden, maar ging naar niet op z'n best mee om. François Erdogan deed zijn uiterste best, maar kreeg weinig ruimte van de thuisdefensie. In de 86' ging een schot van Fatih Calgan voorlangs. Wijgmaal moest steeds allert blijven bij tegenprikken van de thuisploeg, maar keeper Amenga stond steeds pal. In de 93' kwam Wijgmaal nog aan een hoekschop. De bal bleef in het pak van spelers voor doel hangen, maar in doel krijgen zat er niet meer in. Olympia Wijgmaal behaald zo in drie weken tijd telkens een 1-1 gelijkspel. Veel schiet je daar helaas niet mee op. Wijgmaal blijft zo staan op de 11de plaats en telt nu 24 punten. Volgende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Sporting Kampenhout op het programma.

Tervuren-Duisburg: Lenseclaes, Lagace, Mehdi Kouamel, De Bruille, Bervelt, Verlinden, Schaekels, Van Hecke, Ziwa, Janssens, Vranckx.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Geens, Herroelen, Lemmens, Diaby (4' Beka), Spoormakers,  Calluy, Achnak, Erdogan, Nour Makhmalgi,  Van Noppen. (Wisselspelers: Willems,  Calgan, Van Empten).