Verslag 20ste speeldag wedstrijd HO Bierbeek - K.Olympia S.C.Wijgmaal

HO Bierbeek
K.Olympia S.C.Wijgmaal
1-1

Op 3 en 4 februari zou normaal de 2de periode van het kampioenschap worden afgesloten. Doordat de 18de speeldag werd afgelast door de sneeuwoverlast, werden alle wedstrijden dit weekend dus niet op dezelfde dag worden gespeeld. Voor Olympia Wijgmaal betekende dat een korte verplaatsing op zaterdag 3 februari richting Bierbeek. Bij HO Bierbeek moest trainer Gunter Magits de diensten missen van aanvaller Joren Nijs. De ex-speler van Wijgmaal was geschorst na drie gele kaarten. Zijn plaats in het thuiselftal werd ingenomen door verdediger Joris Luyten. Bij Wijgmaal moest trainer Peter Everaerts zijn rechtervleugelverdediger Maxim Van Der Auwera missen wegens een lichte contractuur. Daardoor kwam Nour Makhmalgi aan zijn zevende basisplaats.

In de heenwedstrijd  op de vierde speeldag won HO Bierbeek in het Ymeriastadion met 1-2. In de 2de periode had de thuisploeg twee overwinningen behaald. Dat was er één minder dan Wijgmaal. De thuisploeg kwam aan de eerste hoekschop na 5 minuten en na een voorzet werd de bal naast doel gekopt. Eén lobpoging van Nino Somers ging over doel. In de 11' kwam er de eerste dreiging van Wijgmaal.  Fatih Calgan bereikte Mamadou Diaby, maar de defensie van Bierbeek wist wel raad met de aanvaller. Drie minuten later ging een vrijschop van Bierbeek door het pak van spelers en keeper Maxime Amenga had een snelle reflex nodig om de bal uit doel te houden. Alhoewel Wijgmaal goed aan de wedstrijd was gestart kwamen de beste kansen van Bierbeek. In de 18' stopte keeper Zeno Vanhoyland een schot en twee minuten later kon Ward Lambrecht net niet bij een voorzet. Er was al een halfuur gespeeld toen Bierbeek een hoekschop mocht nemen. De bal werd met het hoofd verlengd en aan de 2de paal werd de bal naast doel getrapt. In de 32' kwam Wijgmaal op voorsprong. Calgan en Diaby vonden elkaar in het samenspel en Diaby bracht de bal scherp voor doel. Daar verdween de bal via het lichaam van Bram Vandrepol in doel en zo kwam de stand op 0-1. Eén minuut later kwam de thuisploeg al met een reactie. Bij een voorzet werd de bal aan de 2de paal afgeblokt. Net voor de rust kwam Somers door in de 16-meter en werd van de gelijkmaker gehouden door keeper Amenga.  Olympia Wijgmaal ging de rust in met een 0-1 voorsprong. Bierbeek kwam al vlug aan een vrijschop in het begin van de tweede helft. Maxime Amenga kon de bal vrij gemakkelijk uit de lucht plukken. In de 50' moest keeper Vanhoyland een schot van Calgan stoppen. De thuisploeg kwam wel aan een aantal hoekschoppen, maar de bal ging te weinig tussen de palen. Toch kon Wijgmaal niet hetzelfde spel meer brengen van in het begin. In de 68' ging een schot van Bierbeek tegen de paal. In de 78' kwam kon Justin Tossavi dan toch de gelijkmaker binnen schieten. Met zijn vijfde treffer van het seizoen zorgde hij voor 1-1. Kort daarna kon Fatih Calgan doorgaan, maar schoot naast doel. In de 85' mocht Calgan een vrijschop trappen op zo een 25 meter van het doel. Hij trapte de bal hard op doel, maar ook recht op keeper Vanhoyland.  In de 89' kon Lambrecht het strafschopgebied ingaan, maar afwerken kon de 19-jarige niet. Drie minuten later kwam Wijgmaal gevaarlijk door na een hoekschop van de thuisploeg. Fatih Calgan leek op weg naar een doelpunt, maar schoot de bal op keeper Vanhoyland.  Ook Bierbeek kwam nog bijna op voorsprong in de 94'. Eén schot ging via keeper Amenga tegen de lat en zo in hoekschop. Deze wedstrijd eindigde zo op een 1-1 gelijkspel. Voor beide ploegen natuurlijk geen goede uitslag om wat meer ademruimte te creëren. Volgend weekend wordt de 18de speeldag afgewerkt en dan speelt Olympia Wijgmaal op verplaatsing tegen Tervuren-Duisburg om 14 uur.

HO Bierbeek: Vanhoyland,  Christiaens, Vandrepol, Spaey, G.Adams, Somers (82' Zaīdi), Feyaerts, Degeest,  Ibn Hach, Luyten, Salvi (75' Tossavi), Van Herzele (66' Benamar).

Olympia Wijgmaal: Amenga, Geens, Herroelen, Calgan, Lemmens (88' Blanckaert), Lambrecht, Diaby (71' Spoormakers), Vandervondelen,  Achnak, Erdogan,  Makhmalgi (69' Beka).

Doelpunten: 32' 0-1 Diaby, 78' 1-1 Tossavi.

Kaarten: 13' Vandervondelen,  73' Lambrecht,  83' Luyten.