Verslag 19de speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - VK Liedekerke

K.Olympia S.C.Wijgmaal
VK Liedekerke
1-1

Na de overwinning tegen KFC Eppegem op 14 januari sloeg de winter in de daaropvolgende dagen toe. Daardoor werd de 18de speeldag afgelast en op 28 januari kreeg Olympia Wijgmaal het bezoek van VK Liedekerke. Deze tegenstander stond in de rangschikking een plaats lager en telde wel drie punten minder. Wijgmaal had op 22 oktober van vorig jaar daar verloren met 2-1. Trainer Peter Everaerts startte tegen Liedekerke met dezelfde elf van veertien dagen eerder. Bij Liedekerke kwam vanaf 12 november 2023 een andere T1 aan het roer. Patrick Vanderpoorten kwam in de plaats van Ives Cordier. Vanderpoorten zette Sébastien Moreels en Rami Dahaoui in de ploeg ten nadele van William Izim en Ivann Fuentes Delgado. Deze laatste zat zelfs niet op de reservebank.

Tot halfweg de eerste helft was Olympia Wijgmaal de meest offensieve ploeg. Reeds na 5 minuten bereikte François Erdogan met een omhaal Fatih Calgan en die schoot de bal voorlangs. Twee minuten later kwam aanvaller Erdogan na een pass van Calgan in schietpositie. Zijn schot werd echter door een verdediger afgeblokt. In de 12' was hetzelfde lot beschoren bij een schot van Brent Herroelen. Eén minuut later bracht Ward Lambrecht met een voorzet de bal naar de tweede paal en daar stond Erdogan klaar. Hij werd van een doelpunt gehouden door keeper Thomas Laborne. In de 16' mocht Fatih Calgan een vrijschop nemen vanop een heel eind voor de 16-meter. Calgan kwam met een hard schot en keeper Laborne moest zich helemaal strekken om de bal uit doel te houden. In de 20' kwam er een pass van Herroelen naar Gilles Lemmens. Deze laatste schoot van aan de rand van het strafschopgebied hard op doel en keeper Laborne tipte de bal over de lat. Pas halfweg de eerste helft moest keeper Maxime Amenga een eerste keer in aktie komen bij een schot tussen de palen. Liedekerke kwam iets beter in de wedstrijd. Eén schot van Thielemans ging een paar meter naast doel. In de 38' kreeg de thuisploeg nog eens een kans. Erdogan kon de bal van Calgan aannemen, maar kreeg hem niet tussen de palen. Aan de rust stond het nog 0-0. Vlak na de aftrap van de tweede helft kreeg Liedekerke een mooie kans. Mike De Pauw nam een dieptepass aan, maar schoot de bal naast doel. Iets later zag keeper Amenga een schot van Verleysen over doel gaan. In de 54' moest hij attent zijn toen Moreels een vrijschop mooi naar de bovenhoek trapte. Twee minuten later schoot Erdogan na een aktie van Lemmens de bal voorlangs. In de 59' kon Wijgmaal counteren na een hoekschop van Liedekerke. Mamadou Diaby kon op doel afgaan en mikte de bal tussen de palen. Keeper Laborne had echter een prima reflex in huis en hield zo de openingstreffer tegen. Twee minuten later was het de beurt van Liedekerke om een tegenaanval op te zetten. Mike De Pauw kon van aan de middenlijn oprukken en schoot de bal voorbij keeper Amenga in doel. Met zijn vierde treffer van het seizoen bracht hij de stand op 0-1. Keeper Amenga moest vlak daarna een vrijschop van Moreels onschadelijk maken. Daarna ging Wijgmaal volop op zoek naar een tegentreffer. In de 68' had de doelman van Liedekerke weer een save klaar op een schot van Herroelen.  Twee minuten later lag Herroelen mee aan de basis van de gelijkmaker. De bal werd onderschept en Brent Herroelen schoot op doel. Keeper Laborne kreeg de bal niet onder controle en in de herneming trof François Erdogan wel raak. Erdogan bracht zo met zijn zesde treffer van het seizoen de stand op 1-1. De thuisploeg ging nog verder op zoek naar een tweede doelpunt, maar behalve een vrijschop en een schot van rechtsachter Maxim Van Der Auwera, kwam het niet tot meer kansen. Olympia Wijgmaal moest zich zo tevreden stellen met een gelijkspel. Uitslag: 1-1. Volgende zaterdag en dan zijn we al beland in februari speelt Olympia Wijgmaal een uitwedstrijd tegen Bierbeek. Deze wedstrijd begint om 20 uur en beide ploegen tellen nu elk 22 punten in de rangschikking. Nog eens vermelden dat de uitgestelde 18de speeldag wordt gespeeld in het weekend van 10 en 11 februari. Voor Wijgmaal betekent dat weer op verplaatsing en dan gaat het naar Tervuren-Duisburg.

Olympia Wigmaal: Amenga,  Van Der Auwera,  Geens, Herroelen (74' Spoormakers), Calgan, Lemmens, Lambrecht, Diaby, Vandervondelen,  Achnak, Erdogan.

VK Liedekerke: Laborne, Paelinck, Thielemans (79' Izim), Dahaoui (82' Dondo-Ndubo), Van Malderghem, Moreels (84' De Waele), Verleysen, Vanderhasselt, De Pauw, Vanderpoorten,  Lheureux.

Doelpunten: 61' 0-1 De Pauw, 70' 1-1 Erdogan.

Kaarten: 40' Vanderhasselt, 70' Herroelen