Verslag 17de speeldag wedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - KFC Eppegem

K.Olympia S.C.Wijgmaal
K.F.C. Eppegem
1-0

Olympia Wijgmaal begon de terugronde eind 2023 met een nederlaag bij de buren van KFC Herent. De competitie hernam op 14 januari 2024 met een thuiswedstrijd tegen K.F.C.Eppegem. Op 8 oktober vorig jaar ging Wijgmaal daar winnen met 1-2. Dat was toen de 2de overwinning van het seizoen. Het slot van de 2de periode zal heel belangrijk worden voor het behoud van Olympia Wijgmaal. Tegen Eppegem moest trainer Peter Everaerts nog steeds een aantal jongeren missen die deze maand examenstress ondergaan op de universiteit. Hij kon wel terug beroep doen op Brent Herroelen, Gilles Lemmens en François Erdogan. En deze laatste was er op gebrand om tegen zijn ex-ploeg aan zijn zesde treffer van het seizoen te komen. Trainer Philippe Wayenbergh van Eppegem kon weer op een viertal spelers rekenen, die aan het seizoen waren begonnen.

De bezoekers kwamen na zes minuten aan de eerste hoekschop van de wedstrijd, maar die leverde geen gevaar op. Eén minuut later mocht ook Wijgmaal een hoekschop nemen en daarbij moest keeper Erkens ingrijpen en werd hij bijgestaan door zijn defensie. In de 12' verspeelde Achnak de bal aan Delplanque. De aanvaller schoot deze kans naast doel. Drie minuten later kreeg Delplanque weer een schietkans en ook die mikte hij naast doel. We waren al over halfweg de eerste helft gekomen toen Erdogan van op de linkerflank de bal tot bij Lemmens bracht. Deze laatste schoot deze kans over doel. In de 29' werd een schot van Van Remoortel afgeblokt door een verdediger van Wijgmaal. Drie minuten later volgde een eerste grote kans. Een hoekschop voor Wijgmaal belandde op het hoofd van Vandervondelen en de bal werd door keeper Erkens uit doel gehouden. In de 36' kreeg ook Eppegem een grote kans. Bij een counter legde Bocevski de bal opzij tot bij Van Remoortel. Die werd echter van de openingstreffer gehouden door keeper Amenga.  De eerste helft werd beëindigd met een schot van Erdogan uit een heel scherpe hoek en zodoende wist keeper Erkens daar wel raad mee. Aan de rust stond het zo nog altijd 0-0. Daar kwam in het begin van de tweede helft vlug verandering in. Na een paar minuten kwam de thuisploeg aan een hoekschop. In de 49' bracht Calgan de bal in de 16-meter en daar dook Herroelen op en die schoot de bal in doel. Met zijn eerste treffer van het seizoen bracht hij zo de stand op 1-0. In de 56' kwam Eppegem heel dicht bij de gelijkmaker. Kristofer Bocevski verlengde een pass richting doel en daar kon Vandervondelen de bal nog net voor de doellijn ontzetten. De druk van Eppegem bleef nog een tijd aanhouden. In de 58' mikte Delplanque over doel en keeper Amenga moest nadien nog een paar afstandsschoten stoppen. Op twintig minuten voor het einde werd een schot van Diaby door een verdediger bijna in eigen doel verlengd. De bal ging via de dwarslat over doel. Iets later stelde verdediger Van Der Auwera keeper Erkens op de proef via een kopbal. In de 71' had doelman Erkens veel moeite met een schot van Erdogan. Eppegem kreeg in de slotminuten geen echte kansen meer. Het was Wijgmaal dat nog dreigde via Erdogan.  Die trapte een bal voorlangs. Mamadou Diaby raakte iets later niet bij een voorzet van Calgan. Wijgmaal hield stand en kwam zo aan de 6de overwinning van het seizoen. Ondanks deze drie punten blijft Wijgmaal op de 12de plaats staan en telt nu 21 punten. In elk geval is deze belangrijke periode in de competitie goed ingezet. Volgende zondag staat de uitwedstrijd tegen Tervuren-Duisburg op het programma. Deze was voorzien op het nieuwe terrein aan " Berg Van Termunt" om 14 uur. De officiële opening van dit terrein is echter verschoven naar 10 maart. Daardoor wordt deze wedstrijd gespeeld in Duisburg aan de Schonenboomstraat en begint dus om 14 uur.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera,  Geens, Herroelen, Calgan (87' Nour Makhmalgi), Lemmens, Lambrecht, Diaby, Vandervondelen,  Achnak, Erdogan.

K.F.C.Eppegem: Erkens, Verbesselt, Barbieux, Van Delm (84' Vanbeginne), Bocevski, Van Nerom, Delplanque, Chelha (77' Frick), Van Remoortel,  Vereeck (76' Firoud), Miri.

Doelpunt: 49' 1-0 B.Herroelen.

Kaarten: 67' Barbieux, 81' Van Delm.