Verslag wedstrijd 1/4 finale Beker van Brabant K.Olympia S.C.Wijgmaal - K.V. Tervuren - Duisburg

K.Olympia S.C.Wijgmaal
K.V.Tervuren-Duisburg
2-2 (1-3).

Een week voor de herstart van de competitie stond voor Olympia Wijgmaal de kwartfinale in de Beker van Brabant op het programma. In het Ymeriastadion kreeg het reeksgenoot K.V.Tervuren-Duisburg op bezoek. Eerder dit seizoen op 12 november 2023 was deze ploeg met 0-1 komen winnen. Bij Wijgmaal waren keepers Thomas Willems en Maxime Amenga niet beschikbaar. Daardoor stond de de 18-jarige Ben Thys in doel. Wegens de examens waren ook Maxime Zulu Kilo, Gilles Lemmens, Vic Vandenberghe, Jan Geboers en Siemen Geens niet beschikbaar. Gelukkig kon trainer Peter Everaerts weer rekenen op o.a. Brent Herroelen en aanvaller François Erdogan. Bij de bezoekers stond de 19-jarige Senne Moons in doel. In de 13' leverde een vrijschop voor de thuisploeg geen gevaar op. Het was wachten tot de 25' toen Edlir Beka na een dieptepass op keeper Moons stuitte. Vijf minuten later stopte de keeper van Tervuren-Duisburg een schot van Fatih Calgan. In de 31' mikte Vidal Soladio voor de bezoekers na een vrijschop naast doel. Door een slechte pass in de verdediging bij Wijgmaal leek dat slecht af te lopen, maar de thuisploeg mocht van geluk spreken dat Tervuren-Duisburg daar niet van profiteerde. In de 37' schoot Robbe Vandervondelen na een voorzet van Calgan over doel. Twee minuten later kwam de stand op 1-0. Maxim Van Der Auwera werd door Erdogan aangespeeld in de 16-meter en schoot de bal in de verste hoek binnen. Eén minuut later stond het al 2-0. Een aanval van op de linkerflank kwam tot in het strafschopgebied en daar schoot François Erdogan de bal in doel. In de 44' kwam Tervuren-Duisburg bijna aan de aansluitingstreffer.  Een voorzet van Robbe Bervelt ging richting winkelhaak, maar keeper Thys kon een tegendoelpunt vermijden. Wijgmaal ging de rust in met een 2-0 voorsprong. Trainer Wesley Socquet bracht aan het begin van de tweede helft Giovan Ziwa en Darko Vranckx in de ploeg. De eerste kans van de 2de helft was voor Wijgmaal.  In de 53' moest keeper Moons redding brengen om een schot van Erdogan uit zijn doel te houden. Vijf minuten later deed zijn collega van Wijgmaal ook een hoognodige redding. In de herneming schoot Bjorn Devijver de bal tegen de paal. Wijgmaal kwam nog moeilijk aan eigen kansen. In de 76' kon Devijver na een voorzet van John Bofando de stand op 1-2 brengen. Vier minuten later kwam de stand al in evenwicht. Tim Lagace kon zich in twee tijden voorbij Vandervondelen werken en zijn voorzet werd door Bjorn Devijver in doel verlengd (2-2). In de 83' mikte Bofando een kans naast doel. Eén minuut later speelde Beka de bal door naar Jelle Spoormakers, maar keeper Moons kon nog bij de bal en vermeed zo een nederlaag. Met die 2-2 stand na 90 minuten volgden strafschoppen. Alleen Maxim Van Der Auwera kon de bal in doel schieten voor Wijgmaal en zo haalde Tervuren-Duisburg het met 1-3. Aan de rust leek de thuisploeg op goede weg, maar zoals eerder dit seizoen zag het de winstkansen uitmonden in een nederlaag. Tervuren-Duisburg speelt nu de halve finale in de Beker van Brabant tegen O.H.R.Huldenberg. Voor Wijgmaal staan nu belangrijke weken te wachten in de competitie. Aanstaande zondag 14 januari om 15 uur speelt Olympia Wijgmaal thuis tegen KFC Eppegem.

Olympia Wijgmaal: Thys, Van Der Auwera, Herroelen (71' Peeters), Calgan (66' Pignoloni), Diaby, Lambrecht, Beka, Vandervondelen,  Achnak, Erdogan (66' Spoormakers), Makhmalgi (66' Blanckaert).

K.V.Tervuren-Duisburg: Moons, Verheyden, Lagace, Chairi, Devijver, De Bruille (46' Ziwa), Verlinden, Bervelt, Schaekels, Janssens (63' Sikumoya Bofando), Soladio (46' Vranckx).

Doelpunten: 39' 1-0 Van Der Auwera,  40' 2-0 Erdogan, 76' 1-2 Devijver, 80' 2-2 Devijver. Strafschoppen 1-3.

Kaarten: 15' Van Der Auwera,  31' Lambrecht, 59' Erdogan, 70' Herroelen, 93' Peeters.