Verslag 16de speeldag wedstrijd KFC Herent - K.Olympia S.C.Wijgmaal

KFC Herent
K.Olympia S.C.Wijgmaal
2-1

Vijftien dagen voor de jaarovergang stond de eerste speeldag van de terugronde op het programma. Voor Olympia Wijgmaal betekende dat een korte rit naar de buren van KFC Herent. De thuispĺoeg had vorig weekend met 2-1 gewonnen tegen Liedekerke en dat was pas hun eerste zege in de tweede periode. Bij Herent waren verdedigers Milan Cabeke en Tibo Houben geschorst. Trainer Wim D'Hondt recupeerde wel Toby Tits na één zondag schorsing. Ismail Bouchmal kwam voor de zevende keer in de basiself. Rechterflankverdediger Bernard Peeters was er niet bij en daardoor kreeg Daan Antonneau een basisplaats. Het was deze laatste die vorige zaterdag de winninggoal maakte in de 89' tegen Liedekerke. Bij Wijgmaal waren Gilles Lemmens en Alessandro Pignoloni geschorst. Trainer Peter Everaerts moest ook aanvaller François Erdogan missen en daardoor kreeg Edlir Beka weer een basisplaats.

Olympia Wijgmaal kwam al in de 4' op voorsprong. Na een voorzet van Vandervondelen kwam Diaby aan de bal en die gaf de bal door aan Zulu Kilo. Die vierde zijn wederoptreden met zijn tweede treffer van het seizoen (0-1). In de 10' kwam de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker. Eerst stopte keeper Amenga een schot en vlak daarna werd een poging net voor de doellijn ontzet. Acht minuten later veroverde Van Der Auwera de bal en bereikte Diaby. Die gaf een pass naar Zulu Kilo en onze aanvaller ging neer in de 16-meter.  De scheidsrechter gaf echter geen strafschop. Halfweg de eerste helft bereikte Beka met een dieptepass Diaby. Die ging eerst neer in de 16-meter,  maar kwam terug aan de bal en schoot de bal dan naast een open doel. Tien minuten voor de rust leverden een vrijschop en een prima combinatie van Wijgmaal geen doelgevaar op. In de 40' schoot Fatih Calgan na een pass van Van Der Auwera in het zijnet. Op slag van de rust kwam er nog een save van keeper Tristan Van Den Driessche op een schot van Zulu Kilo. Wijgmaal ging de rust in met een 0-1 voorsprong, maar dat verschil had halfweg al groter kunnen zijn. De eerste kansen in de tweede helft waren weer voor Wijgmaal.  In de 47' kon Zulu Kilo een terugspeelbal onderscheppen, maar door een slechte keuze kon hij de bal niet in doel laten belanden. Eén minuut later schoot Calgan van in het strafschopgebied de bal naast doel. Zo liet Olympia weer kansen liggen om zijn voorsprong op zijn minst te verdubbelen. Als je de kansen mist, gebeurt het omgekeerde aan de andere kant van het terrein. Middenvelder Ernest Neukermans slalomde als een volleerde skiër door de Wijgmaaldefensie in de 52' en bracht de stand in evenwicht. Met zijn zevende treffer van het seizoen zorgde de 21-jarige voor de 1-1 tussenstand. De bezoekers reageerden met een schot van Calgan dat over doel ging. Herent kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en maakte het de Wijgmaaldefensie moeilijk. In de 55' was er een save nodig van keeper Amenga en drie minuten later moest hij een schot van Jaan Larivière stoppen. In de 59' kwam Herent bijna op voorsprong, maar de kopbal van Neukermans ging tegen de paal. Twee minuten later kon Diaby op snelheid richting doelgebied gaan, maar werd neergehaald net voor de 16-meter. De vrijschop van Calgan ging via de muur naast doel. Op twintig minuten van het einde kon Neukermans net niet bij een voorzet om die in doel te verlengen. In de 78' kreeg Wijgmaal nog een vrijschop en Zulu Kilo mikte de bal van in de 16-meter over doel. In de 89' werd de druk van KFC Herent beloond. De thuisploeg kon van op de rechterflank de bal voor doel brengen en daar dook Neukermans op en kon deze keer wel de bal in doel verlengen. Met zijn tweede treffer van de avond bracht hij zo de stand op 2-1. Wijgmaal zette nog alles op alles, maar kon niet meer aan de gelijkmaker komen. Het werd dus een frusterend einde voor Wijgmaal. Zoveel kansen de nek omwringen en dan in de slotminuten nog de boot ingaan. In plaats van aan een deugddoende 6de zege te komen en zo het jaareinde goed in te gaan, gebeurde het omgekeerde. Wijgmaal blijft staan met 18 punten, terwijl Herent nu op een totaal van 23 punten komt. Nu gaat de winterstop in. Op zondag 14 januari staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Dan speelt Wijgmaal thuis tegen KFC Eppegem. Daarvoor speelt Olympia Wijgmaal op 3 januari een oefenwedstrijd om 19u30 tegen Tempo Overijse en op zondag 7 januari om 15 uur voor de Beker van Brabant tegen Tervuren-Duisburg.

KFC Herent: Van Den Driessche, Baeyens, P.Taveirne (82' Bou Serhal), Larivière,  Verhaert (33' J.Taveirne), Neukermans,  Devlieger, Bouchmal (85' Hoovers), Van Renterghem, Tits (63' Stroobants), Antonneau.

K.Olympia S.C.Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera (83' Geboers), Geens, Zulu Kilo,  Calgan, Lambrecht, Diaby, Beka (77' Spoormakers), Vandenberghe, Vandervondelen,  Achnak.

Doelpunten: 4' 0-1 Zulu Kilo,  51' 1-1 Neukermans, 89' 2-1 Neukermans.

Kaarten: 28' Bouchmal, 37' Neukermans,  62' Tits, 86' Spoormakers.