Verslag 15de speeldag wedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - KCVV Elewijt

K.Olympia S.C.Wijgmaal
KCVV Elewijt
1-1

Tijdens het tweede weekend van december werd de heenronde in eerste provinciaal afgesloten. Voor Olympia Wijgmaal betekende dat een thuiswedstrijd tegen KCVV Elewijt. De bezoekers stonden tweede in de stand en telden 27 punten. Wijgmaal telde er precies tien minder. Elewijt had van dat totaal 19 punten thuis behaald en 8 op verplaatsing. Bij Wijgmaal startte trainer Peter Everaerts met dezelfde elf als een week eerder op Kampenhout. Bij Elewijt stond Alexander Bell weer in de basiself ten nadele van Alex Mertens.

Na twee minuten kwam Wijgmaal op voorsprong. Een pass van Ward Lambrecht bereikte aanvaller François Erdogan en die was vlugger als zijn verdediger en liet zo van in de 16-meter geen kans aan keeper Stef De Reys (1-0). Enkele minuten later kreeg Erdogan weer een mooie kans, maar zijn schot werd in laatste instantie afgeblokt. De thuisploeg kende dus een goede start en in de 12' kon Van Der Auwera de bal afsnoepen van een verdediger en zette Erdogan op weg naar doel. Nu was keeper De Reys goed uitgekomen en verhinderde zo een tweede treffer van Erdogan. Vijf minuten later kwam de stand in evenwicht. De bezoekers brachten de bal van op links voor doel en daar dook topschutter Mirko Gajanovic op en bracht met zijn 14de treffer van het seizoen de stand op 1-1. Twee minuten later besloot thuisspits Erdogan tussen twee verdedigers recht op keeper De Reys. De kansen bleven van de thuisploeg komen. In de 28' nam Mamadou Diaby de bal af en bereikte Erdogan. Die besloot weer op de bezoekende keeper. Nadat Pignoloni op het terrein verscheen voor Erdogan volgde in de 34' een schot van Diaby dat hoog over ging. Kort voor de rust kon Diaby op snelheid de 16-meter ingaan en legde de bal achteruit. Daar stond echter niemand van Wijgmaal om op doel te besluiten. Er volgde nog een schot van Gilles Lemmens, maar dat werd afgeblokt. Met 1-1 werd de rust ingegaan. Vlak na de rust kwam Wijgmaal aan de eerste hoekschop van de wedstrijd. Ward Lambrecht kon zijn hoofd tegen de bal zetten, maar die verdween naast doel. In de 56' kwam Elewijt met een schot dat maar rakelings over de lat ging. De bezoekers gingen steeds nadrukkelijker op zoek naar een tweede doelpunt. Toch leidde dat niet tot veel gevaar. Bij één van zes hoekschoppen werd de bal wel nipt naast besloten. Tussendoor kon Siemen Geens wel tot een schot komen voor de thuisploeg. In de 84' was er een save van keeper Amenga nodig op een grondscherend schot. Vier minuten ging nog een poging van Elewijt naast doel en een bijkomende corner leverde ook geen doelgevaar op. Zo hield de defensie van Wijgmaal goed stand en kwam tot het derde gelijkspel in dit seizoen (1-1). Volgende zaterdag staat al de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma.  Wijgmaal speelt dan om 20 uur op verplaatsing tegen RKC Herent.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera,  Geens, Calgan (90' Geboers), Lemmens, Lambrecht, Diaby, Vandenberghe, Vandervondelen,  Achnak, Erdogan (30' Pignoloni).

KCVV Elewijt: De Reys, Bouakhounov, Vantomme, Gajanovic, Bruegelmans, Urdinov, Menassar, Van Muylders, Bell, K.Mertens (78' Eki), Boudart.

Doelpunten: 2' 1-0 Erdogan, 16' 1-1 Gajanovic.

Kaarten: 24' Lemmens, 34' K.Mertens, 64' Pignoloni,  73' Urdinov, 75' Van Muylders.