Verslag 14de speeldag wedstrijd Sporting Kampenhout -K.Olympia S.C. Wijgmaal

Sporting Kampenhout
K.Olympia S.C.Wijgmaal
0-4

Op de 14de speeldag moest Olympia Wijgmaal naar het naburige Sporting Kampenhout. Zeven maanden geleden (23 april) stond voor Olympia ook dit duel te wachten en dat in het teken van het behoud. Na een 0-3 voorsprong eindigde deze wedstrijd op een 3-3 gelijkspel en betekende dat de degradatie voor Wijgmaal. Ook Kampenhout kon zich nadien ook niet verzekeren van het behoud. Bij Kampenhout was verdediger Julien Wauthy geschorst en aanvoerder/middenvelder Tom Goovaerts moest verstek geven wegens ziekte. Ook liet trainer Tack van de thuisploeg Daniel Lubunda Canda een plaats zoeken op de invallersbank. Zo kreeg Stan Roosen een eerste basisplaats en voor Arnaud Romedenne was er voor de 4de keer een plaats in de basiself. Bij Wijgmaal kwam Maxim Van Der Auwera terug na een schorsing. Edlir Beka kwam weer in de basiself ten nadele van Gilles Lemmens.

Al in de eerste minuut werd Fatih Calgan aangetrapt en moest aan de zijlijn verzorgd worden. In de 4' mocht Calgan een vrijschop nemen, maar keeper Robby Billast pakte de bal. Twee minuten later liet Kampenhout te veel ruimte en kon Mamadou Diaby het strafschopgebied ingaan en de stand op 0-1 brengen. Met zijn tweede treffer van het seizoen bracht hij zo Wijgmaal vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een tweede treffer van de bezoekers kwam er in de 12'. Calgan bereikte Edlir Beka in de 16-meter en die kapte zijn verdediger uit en bracht met zijn derde treffer van het seizoen de stand op 0-2. De thuisploeg liet zich zo verrassen in de beginfase en kwam in de 17' pas aan een hoekschop. Kort daarna volgden nog een paar corners en daarbij kwam Kampenhout aan een kleine kans. Na een voorzet na een halfuur kon Victor Vandenberghe een schot afblokken. Drie minuten later kwam er weer een voorzet voor doel en volgde een kopbal. Die werd onvoldoende hard op doel besloten en zo kende  keeper Amenga daar weinig moeite mee. De Wijgmaalse doelman bokste tien minuten voor de rust bij een hoekschop de bal uit het strafschopgebied. In de 41' kon een attente Maxim Van Der Auwera na balverlies nog op tijd de bal ontzetten. Wijgmaal ging de rust in met een 0-2 voorsprong. Trainer Tack van de thuisploeg bracht na de rust Eliel Litu en Lubunda Canda in de ploeg. In de 47' kreeg Kampenhout weer een opdoffer. Bij een vrijschop voor Wijgmaal kwam de bal via Erdogan en Lambrecht voor de voeten van Diaby. Zijn schot werd half afgeblokt en Maxim Van Der Auwera was er als de pinken bij om de bal met het hoofd in doel te verlengen. Zo bracht onze verdediger de stand op 0-3. Twee minuten later moest keeper Billast een schot van Erdogan stoppen. Het was ondertussen beginnen sneeuwen. De thuisploeg kon door een prima storend Wijgmaal aan weinig echte kansen komen. Schoten van op afstand gingen naast doel en die tussen de palen gericht waren eindigden in de grijparmen van keeper Amenga. Wijgmaal kon een aantal keren counteren, maar het uitspelen van die tegenaanvallen gebeurde niet altijd secuur. In de 83' leed Kampenhout balverlies en kon Erdogan alleen op keeper Billast afgaan. Een schijnbeweging was voor onze spits voldoende om de thuiskeeper te omspelen en zo de stand op 0-4 te brengen. Voor François Erdogan was het zijn vierde doelpunt van het seizoen. Vijf minuten voor het einde leek een speler van Kampenhout op weg naar een doelpunt, maar hij werd nog ingehaald door verdediger Siemen Geens. Zoals ik al eerder zei: " Wijgmaal bracht goed stoorwerk." Calgan onderbrak menige keer de opbouw bij de thuisploeg en Ward Lambrecht was overal te vinden om hetzelfde te doen. En dan het verdedigend werk van Vandenberghe. Deze 20-jarige toont potentieel en laat zich niet opzij zetten. Een verdediging steunt natuurlijk op een centrale verdediger en daar kan Wijgmaal rekenen op Robbe Vandervondelen. Deze vijfde overwinning van het seizoen brengt Wijgmaal op de 9de plaats met 17 punten. Volgende zondag staat de thuiswedstrijd tegen K.C.V.V. Elewijt op het programma. Dat wordt de afsluiter van de heenronde. Aftrap om 15 uur.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera,  Geens, Calgan (81' Pignoloni), Lambrecht, Diaby (68' Lemmens), Beka (80' Geboers), Vandenberghe, Vandervondelen,  Achnak, Erdogan.

Sporting Kampenhout: Billast, Bettache, Put, S.Sanchez (46' Lubunda Canda), Er, Romedenne (69' Vaesen), Roosen, Alves (46' Litu), Sakata, Noah Santos, Azdad.

Doelpunten: 6' 0-1 Diaby, 12' 0-2 Beka, 48' 0-3 Van Der Auwera,  83' 0-4 Erdogan.

Kaarten: 37' Amenga,  72' Achnak, 86' Geboers.