Verslag 13de speeldag wedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - VC.Bertem-Leefdaal

K.Olympia S.C.Wijgmaal
VC.Bertem-Leefdaal
1-0

Op de laatste zondag van november 2023 speelde Olympia Wijgmaal thuis tegen het op de 2de plaats gerangschikte VC.Bertem-Leefdaal. De bezoekers hadden in hun zes voorgaande wedstrijden geen enkele nederlaag geleden en waren zo opgeklommen in de stand. Bij Wijgmaal was verdediger Maxim Van Der Auwera geschorst. Aanvaller Maxime Zulu Kilo was gekwetst en dat was ook het geval voor Elias Blanckaert. Deze laatste miste zo de wedstrijd tegen zijn ex-ploeg. Siemen Geens stond terug in de basiself, maar moest spelen met een beschermend masker voor zijn gebroken neus. Nour Mohamed Makhmalgi, die de drie voorgaande wedstrijden miste, wachtte zijn kans af op de invallersbank. Bij VC.Bertem-Leefdaal was aanvallende middenvelder Mathieu Oguz geschorst. Wout Meeus verdween naar de invallersbank. Zo stond Oussama Nassiri na een schorsing weer in de basiself en dat was ook het geval voor Kwinten Heremans.

Op een koude zondagnamiddag kreeg Cédric Van Malcot in de 2' een schietkans, maar de bal ging hoog over het Wijgmaaldoel. Eén paar minuten later bracht Diaby de bal voor doel en Erdogan schoot in één tijd op doel. Keeper Gilles Bellin stond echter klaar aan de eerste paal. In de 6' kwam Nassiri na een vlotte combinatie van de bezoekers in de 16-meter en besloot recht op keeper Amenga. Iets later kon Wijgmaal na een vrijschop van de bezoekers counteren en daarbij vond aanvaller Erdogan weer keeper Bellin op zijn weg. Halfweg de eerste helft kwam er een aktie van Olympia op rechts en Calgan bereikte Lambrecht. De jonge middenvelder kon echter niet tot een schot komen. Iets later kopte Vandervondelen bij een hoekschop over doel. In de 34' mocht Wijgmaal een vrijschop nemen. De bal ging richting verdediger Kempenaers en stuitte voor hem hoog op en zo over zijn hoofd tot bij Erdogan. Die stond zo helemaal vrij en bracht Wijgmaal 1-0 voor. Het was geleden van de 2de speeldag dat hij nog eens de netten deed trillen. Bertem-Leefdaal kon voorlopig weinig inbrengen tegen een stevig verdedigend Wijgmaal. In de 42' mocht Basile Bolline een vrijschop nemen, maar die ging naast doel. Zo ging de thuisploeg de rust in met een 1-0 voorsprong. In de eerste minuten van de tweede helft kwam Bertem-Leefdaal aan een paar vrijschoppen. Die werden tweemaal kort voor doel gedropt, maar de defensie van Wijgmaal kon de bal ontzetten. In de 59' kon Diaby de linkerflank afgaan, maar zijn voorzet ging veel te ver. Bertem-Leefdaal bleef gevaarlijk op stilstaande fasen. In de 65' werd een schot van Ramaekers door keeper Amenga gestopt. Twee minuten later wurmde Makhmalgi zich voorbij een paar verdedigers en zijn schot belandde vlak op keeper Bellin. Vlak daarna zette Meeus de bal voor doel en Maxime Pfaff schoot van dichtbij een mooie kans over doel. In de 68' was het weer de beurt aan Wijgmaal. Een schot van Makhmalgi werd door keeper Bellin uit doel gehouden. Keeper Amenga heerste in het luchtruim. Hij plukte menige voorzet en tussendoor schoot Diaby recht op de bezoekende keeper. In de 85' kreeg invaller Liam Vanhooren nog een schietkans, maar zijn poging ging naast. Tot in de 94' bleef Wijgmaal goed verdedigen en behaalde zo een 1-0 overwinning. Voor de thuisploeg was dit de vierde zege van het seizoen. Deze brengt Wijgmaal nu weg van de laatste plaats en in één ruk naar de 12de plaats. Volgende zondag staat weer een belangrijk duel op het programma. Dan staat de uitwedstrijd tegen Sporting Kampenhout op het programma. Aanvang om 15 uur.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Geens, Herroelen (56' Makhmalgi), Calgan, Lemmens (60' Beka), Lambrecht, Diaby (80' Geboers), Vandenberghe, Vandervondelen, Achnak, Erdogan (87' Pignoloni).

VC.Bertem-Leefdaal: Bellin, Nassiri, Joosten, Kempenaers, Rooseboom (58' W.Meeus), Bolline, Pfaff, Vanneck (77' Vanhooren), Van Malcot, Heremans, Pison (46' Ramaekers).

Doelpunt: 35' 1-0 François Erdogan.

Kaarten: 39' Pfaff, 85' Amenga.