Verslag 12de speeldag wedstrijd O.H.R.Huldenberg - K.Olympia S.C.Wijgmaal

O.H.R.Huldenberg
K.Olympia S.C.Wijgmaal
2-1

Na de teleurstellende wedstrijd tegen Tervuren-Duisburg moest Olympia Wijgmaal op de 12de speeldag op zaterdag 18 november naar O.H.R.Huldenberg. Trainer Peter Everaerts kon na negen speeldagen weer aanvaller Francois Erdogan in zijn basiselftal opstellen. Op de tweede speeldag viel die uit met een kwetsuur. Brent Herroelen kreeg ook een basisplaats. Voor hem was het pas zijn tweede. Maxime Zulu Kilo keerde terug na één week schorsing. Door die verschuivingen in de basiself moesten Ward Lambrecht, Edlir Beka en Alessandro Pignoloni hun beurt afwachten op de invallersbank. Bij Huldenberg nam Janko Glisic zijn plaats op het middenveld in ten nadele van Thibeau Degeest.

Wijgmaal begon goed aan de wedstrijd. Al na twee minuten kon Maxime Zulu Kilo de 16-meter ingaan, maar zijn verdediger kon een doelpoging vermijden. Twee minuten later leverde een vrijschop van de thuisploeg niets op. In de 11' kreeg Wijgmaal een vrijschop en keeper Symen Greven kreeg slechts te maken met een zwak schot van Herroelen. Eén minuut later leed Huldenberg achteraan balverlies en Erdogan schoot de bal naast doel. In de 13' volgde een counter van Olympia Wijgmaal. Fatih Calgan gaf de bal van uit het centrum door naar Zulu Kilo  en die ging het strafschopgebied in. De 20-jarige aanvaller schoot de bal aan de eerste paal binnen en bracht zo met zijn eerste doelpunt van het seizoen de stand op 0-1. Enkele minuten later manoeuvreerde Calgan zich centraal voor doel en schoot hard op doel. Doelman Greven van Huldenberg redde mooi en hield zo zijn ploeg van een dubbele achterstand. Halfweg de eerste helft kwam er een dieptepass naar Erdogan, maar keeper Greven kwam goed uit zijn doel. Wijgmaal had in dit wedstrijdbegin meer grip op het middenveld door de striktere defensie. Huldenberg kwam nog wel aan een vrijschop en in de 32' ging een schot naast doel. Maar keeper Amenga echt in de problemen brengen dat was er voorlopig niet bij. Wijgmaal ging de rust ïn met die 0-1 voorsprong. O.H.R.Huldenberg zette Wijgmaal in het begin van de tweede helft dadelijk onder druk. Bij een vrijschop in de 46' werd de bal overgekopt. In de 54' bracht keeper Maxime Amenga redding op een schot van uit de 16-meter. De thuisploeg kwam aan een aantal hoekschoppen en de defensie van Wijgmaal moest nog voor het uur een paar schoten afblokken. In de 60' kwam Huldenberg aan een strafschop. Devijver zette zich achter de bal, maar keeper Amenga bracht redding. Kort daarop werd Erdogan aangetrapt en moest vervangen worden door Mamadou Diaby. In de 73' kwam de thuisploeg aan een vrijschop recht voor doel, maar die werd naast getrapt. Zes minuten later ging een kopbal na een voorzet naast doel. Wijgmaal kwam nog tot weinig kansen. In de 80' werd een schot van Zulu Kilo afgeblokt en daarbij kwetste de aanvaller zich. Eén schot van Diaby ging via een verdediger in hoekschop. In de 89' viel er een rode kaart. Herroelen deed een tackle langs achter en moest van het terrein. Twee minuten later viel dan toch de gelijkmaker (1-1). In de 93' kreeg Huldenberg een tweede strafschop en behaalde zo toch een vijfde overwinning (2-1). Olympia Wijgmaal was lange tijd zo dicht bij een vierde overwinning, maar een sterk Huldenberg keerde in het slot van de wedstrijd de rollen nog om. Deze nederlaag betekent ook, dat Wijgmaal nu alleen op de laatste plaats staat. Of dat nog niet erg genoeg is. Keeper Thomas Willems die op de vorige speeldag gekwetst uitviel is out tot na Nieuwjaar. Gisteren vielen ook François Erdogan en Maxime Zulu Kilo uit met kwetsuren. Hopelijk vallen die mee. Volgende zondag speelt Olympia Wijgmaal thuis tegen V.C.Bertem Leefdaal om 15 uur.

O.H.R.Huldenberg: Greven, Joachum, Devijver, Philips, Vergauwen, Glisic, Meylemans, Wouters, De Mol, Desmet, Peeters.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera,  Herroelen, Zulu Kilo (82' Beka), Calgan, Lemmens (68' Pignoloni), Vandenberghe, Vandervondelen, Achnak, Erdogan (62' Diaby), Blanckaert (75' Lambrecht).

Doelpunten: 13' 0-1 Zulu Kilo,  91' 1-1, 93' 2-1.