Verslag wedstrijd 11de speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - KV Tervuren-Duisburg

K.Olympia S.C.Wijgmaal
KV Tervuren-Duisburg
0-1

De overwinning van vorige zaterdag op verplaatsing tegen Kraainem was een goede zaak, maar op de speeldag daarna liet Wijgmaal weer eens zien hoe wispelturig het soms is. Op zondag 12 november speelde Olympia Wijgmaal thuis tegen Tervuren-Duisburg. Deze tegenstander telde in de stand twee punten minder en trainer Wesley Socquet startte met dezelfde elf als vorige week thuis tegen Beigem-Humbeek. Bij Wijgmaal was Maxim Zulu Kilo geschorst en werd in de basiself vervangen door Alessandro Pignoloni. Op de invallersbank nam François Erdogan plaats na een inactiviteit van acht weken. De Wijgmaalse spits was wel al een paar weken aan het trainen, maar nog niet voor de volle 100% fit.

Al na twee minuten schoot Wijgmaal zichzelf in de voet. Een laterale pass werd door Björn De vijver onderschept en hij bracht met een raak schot de bezoekers op voorsprong (0-1). De eerste reactie, die naam waardig kwam er in de 14'. Een voorzet kwam tot bij Edlir Beka, maar die schoot veel te zwak op doel om doelman Lenseclaes te verrassen. Eén minuut later ging een vrijschop van Fatih Calgan via de muur in hoekschop. Halfweg de eerste helft ging doelman Willems naar een hoge bal en kwam daarbij slecht neer. Hij moest vervangen worden door Maxime Amenga. Die wissel nam zo een vijftal minuten in beslag. In de 24' kon De vijver doorgaan na een slechte controle van Robbe Vandervondelen. Het goede uitkomen van keeper Amenga was genoeg om de lob van de bezoekende spits zien te belanden op het dak van het doel. In de 27' gaf Calgan een doorsteekpass naar Pignoloni,  maar die stuitte op een attente doelman Lenseclaes. Wijgmaal kwam voor de rust nog aan een paar vrijschoppen en daarbij belandde een poging van Calgan boven op de lat. Tervuren-Duisburg ging de rust in met een 0-1 voorsprong. In het begin van de tweede helft begon Wijgmaal wel iets offensieve, maar moest toch wachten tot aan de 53'. Gilles Lemmens schoot hard op doel en keeper Lenseclaes moest redding brengen. Meer dan tien minuten later kopte Ward Lambrecht bij een vrijschop naast doel. Vlak daarna moest keeper Amenga een vrijschop van Soladio Bolumbu stoppen. In de láátste twintig minuten hield de verdediging van Tervuren-Duisburg bijna probleemloos stand en zo kwamen de bezoekers aan hun derde zege van het seizoen (0-1).

Olympia Wijgmaal: Willems (25' Amenga), Van Der Auwera,  Calgan (73' Diaby), Lemmens, Lambrecht, Pignoloni,  Beka (69' Erdogan), Vandenberghe, Vandervondelen,  Blanckaert.

KV Tervuren-Duisburg: Lenseclaes, Mélange, Van Hecke, Lagace (69' Stroeykens), Devijver (88' Schaekels), De Bruille, Verlinden, Ziwa, Janssens (90' Verheyden), Vranckx, Soladio Bolumbu (86' Bervelt).

Doelpunt: 2' 0-1 Björn Devijver.

Kaarten: 59' Lagace, 70' Blanckaert, 76' Lambrecht, 79' De Bruille en Vranckx, 81' Van Der Auwera.