Verslag wedstrijd 10de speeldag K.Europa 90 Kraainem F.C. - K.Olympia S.C.Wijgmaal

K.Europa 90 Kraainem F.C.
K.Olympia S.C.Wijgmaal
1-2

Op zaterdag 4 november moest Olympia Wijgmaal voor het eerst een avondwedstrijd spelen. In de rand rond Brussel stond in Kraainem een op papier moeilijke opdracht te wachten. K.Europa 90 Kraainem werd vorig seizoen kampioen in tweede provinciale A met 17 punten voorsprong op Hoeilaart. Dit seizoen kwam de thuisploeg na de tweede competitiewedstrijd op de eerste plaats van de rangschikking terecht en moest die pas afstaan na de 8ste speeldag aan Beigem Humbeek. Trainer Vanmelkebeke van Kraainem kon weer beroep doen op middenvelders Schmidt en Ghailani. Deze twee waren op de vorige speeldag geschorst. Dilhan Vandenplas verhuisde net als Bryan Godts van een basisplaats naar de invallersbank. Spits Alegria Dinsifwa stond zelfs niet op het wedstrijdblad. Bij Wijgmaal moest trainer Peter Everaerts drie spelers met kwetsuren missen. Dat waren Siemen Geens, Lars Nkawaba en François Erdogan. Nour Makhmalgi was niet aanwezig. Elias Blanckaert kwam terug na een schorsing. Maxime Zulu Kilo stond in de basiself en dat was voor verdediger Vic Vandenberghe zelfs de eerste keer dit seizoen het geval.

K.Eur.90 Kraainem had een nul op zes achter de rug en begon aan de wedstrijd met veel offensieve druk. Na een paar minuten ging een afstandsschot van ver naast doel. In de 6' kwam de thuisploeg aan een eerste hoekschop en daarbij ging een kopbal over doel. Bij een vrijschop in de 14' werd de bal in doel gekopt, maar de lijnrechter vlagde voor buitenspel. Halfweg de eerste helft moest keeper Willems aan de rand van de 16-meter een sliding uitvoeren om een speler van Kraainem af te stoppen. In de 23' kwam er een counter van Wijgmaal via Zulu Kilo. Die gaf de bal door naar Edlir Beka en die werd net voor het strafschopgebied neergehaald. Een vrijschop was het resultaat. Fatih Calgan zette zich achter de bal en schoot die keihard onder de lat in doel en bracht zo met zijn eerste doelpunt van het seizoen de stand op 0-1. Minuten later zette Wijgmaal weer een goede combinatie neer op het kunstgrasveld. Via Calgan en Beka kwam de bal tot bij Lemmens. Die kon op doel schieten, maar gaf toch nog een pass en door buitenspel werd die aktie afgebroken. Vijf minuten voor de rust kwam Kraainem nog eens aan een kans. Simon Thieule kon na een voorzet echter te weinig kracht op de bal zetten om doelman Thomas Willems echt te verontrusten. Wijgmaal ging de rust in met die 0-1 voorsprong. Na twee minuten in de tweede helft moest keeper Willems een vrijschop van de thuisploeg stoppen. In de 48' zette Sofiane Achnak zich door en speelde de bal door naar een bedrijvige Zulu Kilo. Zijn voorzet werd echter ontzet. Er was sinds het openingsdoelpunt meer evenwicht in de wedstrijd gekomen. Beide ploegen mochten nog een vrijschop nemen en in de 69' werd Mamadou Diaby neergehaald. Via een ingestudeerd nummer werd de bal naast de muur ingespeeld en de bal werd voor doel gebracht. Daar stond Ward Lambrecht en die verlengde de bal in doel. Met ook al zijn eerste seizoenstreffer  bracht de 19-jarige middenvelder de stand op 0-2. Bij Kraainem werd dan alles op alles gezet. In de 71' stopte doelman Willems een vrijschop. Drie minuten later kreeg Zulu Kilo een schietkans, maar die mislukte helemaal. Tien minuten voor het einde mocht de thuisploeg een vrijschop nemen na gevaarlijk spel van Wijgmaal. Romain Gabrielli mikte de bal nipt naast doel. Vijf minuten later kwam Kraainem aan een strafschop na handspel in het strafschopgebied. Corentin Gabrielli bracht van op de stip de stand op 1-2. Voor hem was het zijn zesde doelpunt van het seizoen. De druk van de thuisploeg werd nog opgevoerd, maar veel nuttigs kwam daar niet uit voort. In de 89' ging een vrijschop recht in de grijparmen van keeper Willems. Er werd nog een viertal minuten verder gespeeld, maar aan een gelijkmaker kwam de thuisploeg niet meer. Zo behaalde Wijgmaal een belangrijke overwinning en dat was meteen ook hun tweede uitzege. Deze derde overwinning van het seizoen brengt Wijgmaal nu op een totaal van 11 punten. Voor Kraainem was het hun derde nederlaag op rij. Dat betekent ook dat Beigem Humbeek nu al periodekampioen is. Volgende zondag speelt Olympia Wijgmaal thuis tegen Tervuren Duisburg om 15 uur.

K.Europa 90 Kraainem F.C.: Middagh, Huart, R.Gabrielli, C.Gabrielli, Barry (84' Renauld), Schmidt, Rosseels, Ghailani, Thieule, Wanza-Laba (80' Godts).

K.Olympia S.C.Wijgmaal: Willems,  Van Der Auwera,  Zulu Kilo (77' Pignoloni), Calgan, Lemmens (85' Herroelen), Lambrecht, Beka (66' Diaby), Vandenberghe, Vandervondelen,  Achnak, Blanckaert.

Doelpunten: 24' 0-1 Calgan, 70' 0-2 Lambrecht,  85' 1-2 C.Gabrielli pen.

Kaarten: 54' Blanckaert, 75' Zulu Kilo, 75' Rosseels.