Verslag 9de speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - Sportief Rotselaar

K.Olympia S.C.Wijgmaal
Sportief Rotselaar
1-5

Zondag 29 oktober begon met het ingaan van de wintertijd. Voor Olympia Wijgmaal stond voor de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen weer een burenduel op het programma. Tegenstander was Sportief Rotselaar dat vorig seizoen in tweede provinciale B kampioen werd met 14 punten voorsprong op Averbode-Okselaar. De bezoekers telden in de stand slechts één punt meer. Trainer Lemmens van Rotselaar kon weer beroep doen op Tim Boogaerts, maar op Andreas Dewaet niet. Trainer Everaerts van Wijgmaal kon weer rekenen op Lars Nkawaba en op Nour Makhmalgi. Daardoor verhuisden Siemen Geens en Maxime Zulu Kilo naar de invallersbank.

Al na vijf minuten moest keeper Thomas Willems van Wijgmaal een afstandsschot stoppen. Een paar minuten later mocht Fatih Calgan een vrijschop nemen en de bal viel buiten de 16-meter voor de voeten van Gilles Lemmens. De 19-jarige schoot hard op doel en keeper Van Oosterwijck moest uitpakken met een save. In de 8' kopte Robbe Vandervondelen bij een hoekschop aan de 2de paal over doel. Eén minuut later viel de openingstreffer. Lemmens bracht de bal voor doel. Die kwam tot bij de vrijstaande Edlir Beka en die schoot de bal in doel. Met zijn tweede treffer van het seizoen zorgde hij zo voor 1-0. Het antwoord van de bezoekers volgde heel vlug. Drie minuten later was rechtsbuiten Sander Pauwels zijn bewaker tegen de zijlijn aan te vlug af en schoot de bal mooi in de verste hoek binnen (1-1). Na een kwartier werd een vrijschop van Calgan ontzet en keeper Willems moest ver uit doel komen om eerder bij de bal te zijn dan Pauwels. In de 20' werd balverlies bij de thuisploeg afgestraft. Keeper Willems tikte slechts even Pauwels aan in de 16-meter,  maar dat was voldoende voor een strafschop. Pauwels zorgde van op de stip voor de 1-2. Dat was reeds zijn zevende doelpunt van het seizoen. Lemmens schoot vervolgens over doel en Maxim Van Der Auwera moest ingrijpen toen Pauwels weer eens gevaarlijk kwam opzetten. In de 38' kreeg Arnout Mussen een schietkans na het nemen van een hoekschop, maar hij besloot zwak naast doel. In de láátste twee minuten van de eerste helft mocht Wijgmaal nog twee vrijschoppen nemen, maar die leverden geen gevaar op. Zo ging Rotselaar de rust in met een 1-2 voorsprong.  Al na twee minuten in de tweede helft greep de verdediging van Wijgmaal niet kordaat genoeg in. Jef Boogaerts kon tussen een paar Wijgmaalse verdedigers bij een hoekschop de bal in doel verlengen met het hoofd. Zo zorgde hij voor 1-3. Kort daarna kreeg Makhmalgi een schietkans, maar zijn poging ging over doel. In de 55' werd de defensie van Wijgmaal weer verrast. Een voorzet viel voor de voeten van Mussen en die schoot de bal binnen. Met 1-4 op het scorebord werd dat de doodsteek voor de thuisploeg. Trainer Everaerts bracht drie nieuwe krachten in de wedstrijd en moest in de 62' nog eens wisselen nadat Nkawaba zich kwetste. In de 71' werd een open kans voor Wijgmaal voorlangs geschoten en acht minuten later trof Calgan het zijnet. In de 80' kwam de stand op 1-5. Een voorzet viel voor de voeten van Wouter Vandewalle en die trof ook raak. Olympia Wijgmaal moest de kelk tot op de bodem leeg drinken. Veel te veel balverlies en slechte passes zo bracht Wijgmaal zich meermaals in gevaar. De vlotte combinaties die het strafschopgebied bereikten waren op één hand te tellen. Deze vijfde nederlaag helpt Wijgmaal ook niet verder in de stand. Kampenhout en Tervuren Duisburg, die achter Wijgmaal stonden kwamen wel aan punten. Alleen Eppegem blijft staan met vijf punten. Kampenhout, Tervuren Duisburg en Wijgmaal tellen nu elk acht punten. Komende woensdag speelt Olympia Wijgmaal voor de Beker van Brabant op verplaatsing tegen Standaard Meerbeek om 14u30. Meerbeek is een ploeg uit derde provinciale C. Drie dagen daarna volgt de tiende speeldag met een uitwedstrijd tegen K.Europa 90 Kraainem op zaterdag 4 november om 20 uur.

Olympia Wijgmaal: Willems, Nkawaba (64' Geens), Van Der Auwera,  Lambrecht, Calgan, Lemmens (59' Pignoloni), Diaby (59' Zulu Kilo), Beka, Vandervondelen, Achnak, Makhmalgi (59' Geboers).

Sportief Rotselaar: Van Oosterwijck, Martens, De Wever (61' Van Rooy), Mussen, J.Boogaerts (76' Van Den Bosch), Pauwels (61' Hambrouck), Aesseloos, T.Boogaerts, Masselis (71' De Becker), Boone, Vandewalle.

Doelpunten: 9' 1-0 Beka, 11' 1-1 Pauwels, 19' 1-2 Pauwels strafschop, 46' 1-3 J.Boogaerts, 55' 1-4 Mussen, 80' 1-5 Vandewalle.

Kaarten: 30' J.Boogaerts, 48' S.Pauwels, 51' N.Makhmalgi, 80' D.De Wever, 81' M.Van Den Bosch.