Verslag 8ste speeldag wedstrijd VK Liedekerke - K.Olympia S.C.Wijgmaal

VK Liedekerke
K.Olympia S.C.Wijgmaal
2-1

Na een 5 op 9 uit de drie laatste wedstrijden moest Olympia Wijgmaal op zondag 22 oktober op verplaatsing spelen tegen VK Liedekerke. Deze tegenstander telde in de rangschikking twee punten meer. Wel had Liedekerke pas een nul op zes laten optekenen. Bij de thuisploeg moest trainer Ives Cordier flankaanvaller Mike De Pauw missen door een schorsing. Hij werd vervangen door Ivann Fuentes Delgado. Sébastien Moreels nam in de basiself de plaats in van William Izim. In doel stond na één week onderbreking weer keeper Thomas Laborne. Bij Wijgmaal was Lars Nkawaba niet fit en dat was ook het geval voor Nour Makhmalgi. Daardoor stonden Gilles Lemmens en Maxim Van Der Auwera in de basiself. Ook Ward Lambrecht was weer van de partij.

Wijgmaal begon goed aan de wedstrijd. Reeds in de 4' ging de bal op rechts naar Diaby en die legde achteruit tot bij Lambrecht. De 19-jarige schoot de bal echter naast doel. Vijf minuten later kwam Liedekerke aan een vrijschop, maar die belandde in de muur. In de 12' werd Diaby net voor het strafschopgebied neergehaald en was het de beurt aan Wijgmaal om een vrijschop te nemen. Fatih Calgan trapte hard op doel en keeper Laborne gebruikte zijn vuisten om dat schot af te weren. De bal sprong voor de voeten van Sofiane Achnak en die trapte de bal in de herneming in doel. Zo bracht hij met zijn eerste treffer van het seizoen de stand op 0-1. In de 17' werd een vrijschop van de thuisploeg ontzet door de Wijgmaaldefensie. Vier minuten later kon Diaby de bal weer voor doel brengen en Maxime Zulu Kilo kon de bal niet tussen de palen laten belanden. Liedekerke kwam dan beter in de wedstrijd. Eerst ging een schot van Van Malderghem over doel. Net over het halfuur bleef Jaber Laroussi in het strafschopgebied van Wijgmaal liggen. De scheidsrechter liet doorspelen. Er kwam een voorzet en Moreels kopte de bal in doel en bracht zo de stand op 1-1. In de slotminuten van de eerste helft kwam Wijgmaal nog aan twee kansen. Eerst kon Lemmens net niet bij een voorzet en een schot van Geens ging een halve meter over doel. Wijgmaal mocht terugkijken op een goede eerste helft. De thuisploeg schakelde in de tweede helft een versnelling hoger. In de 46' ging een poging van Fuentes Delgado over doel. In de 52' kopte een speler van Liedekerke de bal via de lat over doel. Na een kwartier in de tweede helft kwam Wijgmaal na een vlotte combinatie nog eens aan een kans. Elias Blanckaert kreeg van in de 16-meter een schietkans, maar zijn schot werd in laatste instantie afgeblokt. Af en toe moesten Robbe Vandervondelen en Sofiane Achnak met goed gerichte slidings gevaarlijke doorbraken van de thuisploeg neutraliseren. In de 63' ging een schot van Sébastien Lheureux ver naast doel. Drie minuten later kwam Lemmens plots aan een reuzekans. De verdediging van Liedekerke verspeelde de bal en Lemmens kon op doel afgaan. Zijn schot ging echter recht op keeper Laborne. Wijgmaal kwam nog aan een hoekschop, maar die werd slecht uitgevoerd. In de 73' leed Wijgmaal aan de middellijn balverlies en de bal ging naar de rechterflank. Er kwam een voorzet en de bal kwam voor de voeten van invaller William Izim. Die schoot de bal hard in doel en bracht met zijn eerste seizoenstreffer de stand op 2-1. Wijgmaal kon bijna niet meer reageren. Keeper Laborne was eenmaal net iets vlugger op de bal dan Edlir Beka. In de toegevoegde tijd kwam Wijgmaal nog aan vrijschop, maar die werd door Calgan te laag getrapt om voor gevaar te kunnen zorgen. Na een goede eerste helft kon Wijgmaal die prestatie niet doorzetten na de rust en moest zo de overwinning aan de thuisploeg laten. Liedekerke won met 2-1 en dat was hun vierde zege van het seizoen. Wijgmaal blijft staan met 8 punten en krijgt volgende zondag het bezoek van Sportief Rotselaar.

VK Liedekerke: Laborne, Paelinck, Thielemans, Dondo-Ndubo (68' Boubker), Fuentes Delgado,  Van Malderghem, Moreels (76' Epolo), Verleysen, Vanderhasselt, Laroussi (33' Izim), Lheureux.

Olympia Wijgmaal: Willems, Van Der Auwera,  Geens (78' Geboers), Lambrecht, Zulu Kilo (56' Pignoloni), Calgan, Lemmens (67' Beka), Diaby, Vandervondelen,  Achnak, Blanckaert.

Doelpunten: 12' 0-1 Achnak, 32' 1-1 Moreels, 73' 2-1 Izim.

Kaarten: 30' Laroussi, 37' Lemmens, 44' Blanckaert, 86' Boubker, 87' Van Malderghem, 89' Fuentes Delgado.