Verslag 7de speeldag wedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - KFC Herent

K.Olympia S.C.Wijgmaal
KFC Herent
1-1

Op zondag 8 oktober behaalde Olympia Wijgmaal op verplaatsing tegen Eppegem z'n tweede overwinning van het seizoen. Eén week later kwam KFC Herent op bezoek in het Ymeriastadion. De meest nabije ploeg uit de reeks. De twee voetbalvelden liggen in vogelvlucht misschien vijf kilometer van elkaar verwijderd. Herent had zich dankzij twee overwinningen op rij op de negende plaats genesteld en telde zo in de stand twee punten meer dan Wijgmaal. Bij Herent moest trainer Wim D'Hondt de diensten missen van Ilias Bouchmal en zo kreeg Toby Tits weer een basisplaats. Bij Wijgmaal kon trainer Peter Everaerts niet rekenen op Jelle Spoormakers en Ward Lambrecht. Sofiane Achnak kwam terug uit schorsing en Maxime Zulu Kilo stond voor het eerst dit seizoen in de basiself.

Er waren heel wat supporters uit Herent afgezakt naar het Ymeriastadion. Zij zagen hoe de thuisploeg in de 5' aan een kans leek te komen via Diaby, maar de aanvaller leek meer een voorzet te geven dan tot een schot te komen. Twee minuten later kwamen de bezoekers aan een vrijschop. De bal werd door de defensie van Wijgmaal wel ontzet, maar Ernest Neukermans schoot de bal iets later over doel. In de 13' kwam Wijgmaal op een domme manier op achterstand. Er werd achteraan balverlies geleden en daar kon Pieter Taveirne van profiteren om de stand op 0-1 te brengen. Voor de aanvaller van Herent was het zijn vijfde doelpunt van het seizoen. De bezoekers waren gretiger en bij de thuisploeg werd te veel balverlies geleden. In de 19' ging een voorzet richting de tweede paal en daar ging de poging van Jaan Larivière over doel. Halfweg de eerste helft kwam Herent weer aan een vrijschop en één minuut daarna ging een schot van kapitein Wouter Stroobants van op zo een 30 meter niet zo ver naast doel. In de 25' kwam Wijgmaal aan een eerste hoekschop en daarbij kopte Robbe Vandervondelen de bal naast doel. Iets later viel na een pass van Herent de bal voor de voeten van Fatih Calgan. Zijn schot mislukte echter helemaal. Voor de rust kopte Stroobants voor Herent nog naast doel en in de laatste minuut van de eerste helft leden de bezoekers balverlies, maar Wijgmaal kon daar niet van profiteren. Herent ging de rust in met een 0-1 voorsprong. Na zes minuten in de tweede helft schoot Achnak zwak op doel. Er was een uur gespeeld toen Wijgmaal weer balverlies leed en met veel geluk geen tweede tegentreffer moest incasseren. In de 63' kwam Taveirne tot een schot, maar keeper Thomas Willems stopte die poging. Onmiddellijk daarna viel de gelijkmaker. Bij een hoekschop ging de bal door een bos van spelers en viel voor de voeten van Lars Nkawaba. Die schoot de bal in doel en zorgde zo voor 1-1. Voor de 19-jarige zijn derde doelpunt op acht dagen tijd. In de 81' moest keeper Willems redding brengen bij een dichte poging na een vrijschop. De thuisploeg kreeg zelf nog een tweetal kansen om eventueel aan drie punten te komen. Lemmens en Pignoloni konden echter de bal niet voorbij doelman Devos in doel schieten. Dit burenduel eindigde op een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft was Herent duidelijk de betere ploeg. Na de rust herstelde Wijgmaal het evenwicht. Volgende zondag staat voor Wijgmaal de uitwedstrijd tegen VK Liedekerke op het programma.

Olympia Wijgmaal: Willems, Nkawaba, Geens (71' Van Der Auwera), Zulu Kilo, Calgan, Diaby (85' Pignoloni), Beka (63' Lemmens), Vandervondelen,  Achnak, Makhmalgi (46' Geboers), Blanckaert.

KFC Herent: Devos, Baeyens, Peeters, Taveirne (93' Hoovers), Larivière, Stroobants (76' Vandamme), Neukermans, Devlieger (76' Houben), Van Renterghem, Tits, Cabeke.

Doelpunten: 13' 0-1 Taveirne, 67' 1-1 Nkawaba Kobo.

Kaarten: 65' Van Renterghem, 70' Van Der Auwera,  75' Achnak, 90' Cabeke, 93' Larivière,  94' Pignoloni.