Verslag 6de speeldag wedstrijd KBC Eppegem - K.Olympia S.C.Wijgmaal

KFC Eppegem
K.Olympia S.C.Wijgmaal
1-2

Na de 1 op 6 uit de twee thuiswedstrijden tegen Bierbeek en VK Linden, moest Olympia Wijgmaal de weg op om richting Eppegem te reizen. Het was bijna vijf jaar geleden in het seizoen 2018 - 2019, dat Wijgmaal daar een 2-2 gelijkspel ging behalen. Dat was trouwens het seizoen, dat Wijgmaal in de reeks stond met al die West-Vlaamse teams. Trainer Philippe Wayenbergh van de thuisploeg bracht heel wat wissels aan na de één op negen uit de drie laatste wedstrijden. Nassim Miri,  Adil Attabi en Pieter Vanbeginne stonden nog als invallers op het wedstrijdblad, maar Lars Barbieux kreeg zelfs geen plaats bij de 16 namen. Zij werden in de basiself vervangen door Nils Van Delm, Thomas Lachapelle en Aymen Chelha. Voor Firoud Amir was er zelfs een eerste basisplaats weggelegd. Bij Wijgmaal was Sofiane Achnak geschorst en François Erdogan kreeg nog een extra week om helemaal te herstellen van zijn kwetsuur. Elias Blanckaert stond voor de derde keer in de basis en Lars Nkawaba voor de tweede keer.

Dit duel tussen twee ploegen die pas uit 3de amateur waren gezakt en beide waren gestart met 4 op 15, kon je dus als belangrijk noemen zo vroeg in het seizoen. Twee vrijschoppen voor Wijgmaal in het eerste kwartier leverden niet echt gevaar op voor de thuisploeg. In de 16' bij een ingooi van Geens ging de bal tot bij Diaby en die legde de bal klaar voor Nkawaba. Die kwam tot een hard schot en dat verdween voorbij keeper Leemans in doel (0-1). Nadien verscheen Eppegem wel het meest rond de 16-meter van Wijgmaal, maar keeper Willems moest in die periode niet echt ingrijpen. In de 34' kreeg Wijgmaal een vrijschop op zo een 20 meter van het doel. Fatih Calgan mikte de bal naar de hoek van het doel, maar keeper Kenneth Leemans had een mooie zweefduik in petto. In de 41' mocht Wijgmaal weer een ingooi nemen. De bal ging tot bij Calgan en die bracht de bal voor doel. Lars Nkawaba stond weer goed opgesteld en kopte de bal in doel. Met zijn twee eerste treffers van het seizoen bracht de 19-jarige de stand op 0-2. De laatste kans voor de rust was voor Nour Makhmalgi en zijn schot werd gestopt door keeper Leemans. Wijgmaal ging zo de rust in met een redelijk geruststellende 0-2 voorsprong. De tweede helft was nog maar juist bezig of doelman Thomas Willems moest al tussenbeide komen met zijn vuisten. Eén minuut later ging een schot van Mamadou Diaby nipt over doel na een pass van Makhmalgi. Op het uur was aanvaller Thomas Lachapelle tweemaal gevaarlijk. Eerst verlengde hij de bal over doel na een voorzet van Miri. Een paar minuten later verlengde hij een vrijschop met het hoofd tegen de deklat. In de 62' kwamen Lachapelle en doelman Willems in botsing en moesten beide behandeld worden door hun respectievelijke kiné. De thuisploeg gooide de bal steeds richting de 16-meter en in de 74' ging een schot van Thoma Frick recht op keeper Willems. Drie minuten later kwam Eppegem toch aan de aansluitingstreffer. Bij een hoekschop ging de bal naar de tweede paal en daar verlengde Yenten De Wit de bal in doel en bracht zo de stand op 1-2. Daarop volgde een counter van Wijgmaal en Diaby mikte de bal naast doel. In de 80' kreeg de thuisploeg weer een vrijschop en Frick mikte de bal door de muur. De bal viel voor de voeten van Julian Verbesselt en die leek op weg naar de gelijkmaker. Keeper Willems redde echter met een knappe save. In de slotminuten kwam Wijgmaal nog tot counters, maar geen enkele werd goed uitgevoerd. Eppegem bleef maar de bal naar voor brengen, maar keeper Willems greep steeds kordaat in. In de 94' kreeg Diaby bij een counter nog een kans. Hij ging alleen op doel af, maar verspeelde toch nog de bal. Olympia Wijgmaal kon zijn voorsprong bewaren en kwam zo tot de tweede overwinning van het seizoen. Deze belangrijke zege brengt Wijgmaal nu op de 11de plaats met 7 punten. Volgende zondag staat een echte derby tussen Olympia Wijgmaal en KBC Herent op het programma. Afspraak om 15 uur in het Ymeriastadion.

KBC Eppegem: Leemans, Verbesselt, Van Delm, Lachapelle, Frick, Firoud (53' El Attabi), Van Nerom,  Delplanque (66' Vanbeginne), Chelha, Van Remoortel (53' Miri), De Wit.

Olympia Wijgmaal: Willems,  Geens, Calgan (88' Herroelen), Spoormakers (75' Lemmens), Diaby, Beka (75' Pignoloni), Vandervondelen,  Nkawaba, Lambrecht, Makhmalgi (65' Geboers), Blanckaert.

Doelpunten: 16' 0-1 L.Nkawaba, 41' 0-2 L.Nkawaba, 77' 1-2 De Wit.

Kaarten: 83' Lachapelle, 88' Van Nerom.