Verslag 5de speeldag wedstrijd K.Olympia S.C. Wijgmaal - VK Linden

K.Olympia S.C.Wijgmaal
VK Linden
1-1

Na de nederlaag tegen Bierbeek speelde Olympia Wijgmaal voor de tweede keer op rij een thuiswedstrijd. Tegenstander was VK Linden op zondag 1 oktober. In het tussenseizoen gingen vier spelers van Wijgmaal naar deze tegenstander en ook in de basis bij Linden stond Jorge-Michael Vanderstappen. Deze 25-jarige speelde het laatst bij Wijgmaal in het seizoen 2019 -2020. Ook in de omgekeerde richting deden twee spelers de overstap van Linden naar Wijgmaal namelijk Fatih Calgan en Edlir Beka. Daarbij kwam nog dat onze trainer Peter Everaerts in het recente verleden bij Linden aan het werk was en daar als assistent Jens Detruyer had. En die laatste is nu hoofdtrainer bij Linden. Van Detruyer kreeg Elias Janssens een eerste basisplaats dit seizoen en daardoor verdween Yoran Vranckx uit de basiself. Bij Wijgmaal stond Thomas Willems weer in doel. Edlir Beka kreeg ook een basisplaats en daardoor moest Gilles Lemmens op speelminuten wachten van op de invallersbank.

Na één minuut in de wedstrijd bleef Fatih Calgan na een duel liggen en moest verzorgd worden. In de 5' verlengde Vanderstappen voor Linden een voorzet over doel. Na een kwartier kwam Wijgmaal aan twee hoekschoppen en in de 19' ging Edlir Beka na een diepe bal richting doel, maar kwam daar in botsing met een verdediger. Vijf minuten later werd hij weer aangespeeld in de diepte, maar nu was keeper Dieter Hannes op tijd uitgekomen. In de 26' mocht VK Linden een vrijschop nemen en Joren Loockx kopte de bal in doel en bracht zo de bezoekers op voorsprong (0-1). Vijf minuten later verstuurde Nour Makhmalgi een gemeten pass naar Beka en die versloeg keeper Hannes met een lob. Edlir Beka zorgde zo voor de gelijkmaker tegen zijn ex-ploeg (1-1). Zes minuten voor de rust bleef keeper Hannes na een vrijschop voor de thuisploeg liggen. Hij kon na een paar minuten verzorging hervatten. In de 42' probeerde Jelle Spoormakers het met een schot, maar vond de Lindense keeper op zijn weg. Na de rust was er blijkbaar een probleem met één van de doelnetten en daardoor begon de tweede helft met enige vertraging. In de 46' kreeg Beka een kans, maar zijn poging belandde op het dak van het doel. Na een mislukte counter van Wijgmaal werd achteraan balverlies geleden. Vanderstappen kwam aan de bal, maar Sofiane Achnak kom hem afstoppen. In de volgende twintig minuten kwam Linden aan vijf vrijschoppen. Eerst ging een schot van Lorenzo Tejeda naast doel en keeper Willems moest zijn vuisten gebruiken bij een vrijschop van Bono Mertens. In de slotminuten van de wedstrijd kregen beide teams nog één kans. Eerst kon Gilles Lemmens zich doorzetten op de linkerflank, maar wachtte te lang om op doel te schieten. In de 91' kreeg Christophère Masala nog een kans. Zijn schot werd echter gestopt door keeper Willems en zo eindigde dit burenduel op een gelijkspel. Voor VK Linden een goed resultaat, zo brachten ze hun puntentotaal op negen. Voor Wijgmaal was een eerste gelijkspel van het seizoen niet genoeg. De thuisploeg telt nu vier punten en speelt komende zondag een uitwedstrijd tegen FC Eppegem. Deze tegenstander heeft net als Wijgmaal na vijf wedstrijden vier punten. Dat wordt weer een belangrijke wedstrijd zo vroeg in het seizoen.

Olympia Wijgmaal: Willems,  Van Der Auwera,  Geens, Calgan, Spoormakers (63' Pignoloni), Diaby (58' Lemmens), Beka, Vandervondelen,  Achnak, Lambrecht, Makhmalgi (58' Blanckaert).

VK Linden: Hannes, Janssens, Poppe, Masala, Loockx, Michiels, Mertens (86' Frérotte), Vanderstappen (71' Van Loock), Plützer, Gaïse (79' Bassir), Nineza (46' Tejeda Fernandez).

Doelpunten: 26' 0-1 Loockx, 32' 1-1 Beka.

Kaarten: 28' Achnak, 33' Vandervondelen, 41' Makhmalgi, 54' Poppe, 57' Mertens, 60' Blanckaert, 65' Loockx, 82' Calgan, 88' Beka.