Verslag 4de speeldag wedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - HO Bierbeek

K.Olympia S.C.Wijgmaal
HO Bierbeek
1-2

Na de teleurstellende nederlaag bij Mazenzele Opwijk speelde Olympia Wijgmaal op zondag 24 september thuis tegen HO Bierbeek. Eind augustus kieperde Bierbeek Wijgmaal uit de Croky Cup. Trainer Tino Crabbé van Bierbeek startte met dezelfde basiself van tegen Kampenhout. Bij Wijgmaal werd Alessandro Pignoloni door trainer Peter Everaerts als invaller achter de hand gehouden. De 18-jarige Jelle Spoormakers kreeg een eerste basisplaats.

Al na drie minuten werd bij Wijgmaal achteraan balverlies geleden en was keeper Maxime Amenga verplicht om Ilias Benamar van het openingsdoelpunt te houden. Eén minuut later kregen de bezoekers een vrijschop en daarbij werd de bal over doel gekopt. De eerste reactie van Wijgmaal was een schot van Mo Makhmalgi dat naast doel ging. In de 7' moest keeper Zeno Vanhoyland na een vrijschop voor de thuisploeg een schot van Fatih Calgan uit doel houden. Na die paar kansen voor Wijgmaal eiste Bierbeek steeds meer balbezit op. In de 19' kreeg Hogerop een vrijschop en de thuisploeg kreeg daarbij de bal niet uit de 16-meter.  Ayoub Bin Hach kwam aan de bal en schoot die in doel en bracht zo de stand op 0-1. In de 26' volgde een hard schot van Yorik Feyaerts dat rakelings over doel ging. Tien minuten later kon Joren Nijs de bal voor doel brengen en keeper Amenga ging naast de bal. Gelukkig kon Bierbeek van die situatie niet profiteren. Met 0-1 werd de rust bereikt. Na de rust bleef Bierbeek het meest aan de bal en ondanks de goede wil van Wijgmaal resulteerde dat niet in doelrijpe kansen. In de 65' bereikte Vandervondelen met een dieptepass Van Der Auwera en die kon keeper Vanhoyland lobben. De Bierbeekse keeper werd echter bijgestaan door een verdediger en die ontzette de bal. Vijf minuten later viel toch de gelijkmaker. Door de hoge druk van Wijgmaal werd bij Bierbeek achteraan balverlies geleden en Mamadou Diaby schoot de bal onder keeper Vanhoyland in doel (1-1). In de 74' zorgde Bierbeek weer voor doelgevaar. Bij een dieptepass ging een Wijgmaalverdediger onder de bal door en Benamar kon op doel besluiten. Dankzij een save van Amenga werd een nieuwe achterstand vermeden. Dat duurde echter niet lang want Justin Tossavi, die vier minuten eerder op het terrein was gekomen, werd aan de rand van de 16-meter aangespeeld. Hij draaide met een knap schot de bal voorbij de Wijgmaalkeeper en bracht de bezoekers weer op voorsprong (1-2). Bij Wijgmaal zette men alles op alles om nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Eerst ging een schot van Siemen Geens recht op keeper Vanhoyland.  Nadat Bierbeek nog dicht bij een derde doelpunt kwam zorgde Geens weer met een goede voorzet voor gevaar. Het was Edlir Beka die de bal op de slof nam en hem net naast doel zag gaan. In de toegevoegde tijd zorgde Geens weer voor een knappe aktie op links en bracht de bal voor de voeten van Calgan. Die schoot de bal in één tijd over doel. Dat was meteen de laatste kans voor Wijgmaal en betekende ook een derde nederlaag in de beginfase van dit seizoen. Weer was Bierbeek te sterk voor Wijgmaal en bracht met een tweede opeenvolgende zege hun puntentotaal op zeven. Olympia Wijgmaal blijft staan met 3 punten en speelt volgende zondag thuis tegen VK Linden.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera (76' Pignoloni), Geens, Calgan, Lemmens (62' Beka), Diaby, Spoormakers, Vandervondelen,  Achnak, Lambrecht, Makhmalgi (70' Blanckaert).

HO Bierbeek: Vanhoyland,  Christiaens, Vandrepol, Spaey, Dochez, Feyaerts (65' Adams), Nijs, Benamar (85' Craninx), Ibn Hach, Van Herzele (72' Tossavi), Luyten.

Doelpunten: 19' 0-1 Ibn Hach, 70' 1-1 Diaby, 76' 1-2 Tossavi.

Kaarten: 4' Geens, 21' Benamar, 27' Luyten, 40' Achnak, 85' Dochez.