Verslag 3de speeldag Eendr.Mazenzele Opwijk - K.Olympia S.C.Wijgmaal

Eendracht Mazenzele Opwijk
K.Olympia S.C.Wijgmaal
2-0

Na de overwinning tegen Outgaarden Hoegaarden stond op zondag 17 september de uitwedstrijd tegen Eendracht Mazenzele Opwijk op het programma. Deze tegenstander was twee seizoenen geleden kampioen geworden in tweede provinciale. Vorig seizoen eindigde het op de zesde plaats met 42 punten. Trainer Pieter Stevens van de thuisploeg bracht na de 1 op 6 uit de eerste twee wedstrijden wijzigingen aan in zijn basiself. Lucas Braet, Djanny Kundi en Ibrahim Diaby verwezen Bryan Van Der Jeugt, Sam Engels en Rami Driouch naar de invallersbank. Bij Wijgmaal moest trainer Peter Everaerts ook weer sleutelen aan zijn ploeg. Aanvaller François Erdogan kreeg op training te maken met een contractuur en was meteen twee weken onbeschikbaar. In doel stond Maxime Amenga en niet Thomas Willems. Alessandro Pignoloni verving in de spits Erdogan en Nour Makhmalgi stond in de basiself ten nadele van Edlir Beka.

De thuisploeg die in de eerste twee wedstrijden nog maar aan één doelpunt was gekomen, kwam al na zes minuten op voorsprong. Bij een hoekschop kopte de vrijstaande Lucas Braet de bal in doel (1-0). De eerste reactie van Wijgmaal was twee minuten later een schot van Mamadou Diaby in het zijnet. In de 9' was er een save nodig van keeper Amenga. Het was dan wachten tot halfweg de eerste helft toen Wijgmaal steeds meer de thuisverdediging onder druk zette. Gilles Lemmens kon doorgaan tot in de 16-meter, maar wachtte te lang met een schot op doel. In de 27' schoot Fatih Calgan op doel en bracht keeper Gertjan Verhoeven redding aan de eerste paal. Vier minuten later kreeg Wijgmaal een vrijschop. Lemmens liet de bal door en Diaby schoot van dichtbij op doel. Weer bracht keeper Verhoeven met een knappe reflex redding. Acht minuten voor de rust leed de thuisploeg balverlies en kreeg Diaby een leeg doel voor zich. Toch trapte hij de bal tegen de paal en Calgan kreeg ook in tweede instantie de bal niet in doel. Dat was nog niet alles, want Lemmens kreeg nog een derde kans voor Wijgmaal, maar legde de bal achteruit. Veel ongeloof bij de meegereisde supporters dat zo een kans niet werd benut. In de 42' volgde weer een snelle counter en bracht Calgan de bal voor doel. Daar botste keeper Verhoeven en bleef liggen. Na de verzorging werd hij van het terrein geholpen en nadien bleek dat hij een hersenschudding had opgelopen. Hij werd dan kort voor de rust vervangen door Wout Wijns. Die bracht in de 44' al redding bij een kopbal van Calgan en zo ging de thuisploeg de rust in met een 1-0 voorsprong. Het offensief van Wijgmaal ging begin de tweede helft verder. In de 53' stopte keeper Wijns een schot van Diaby aan de eerste paal en twee minuten later had hij een save klaar bij een schot van Lemmens. Pas na zestig minuten kon Mazenzele Opwijk nog eens oprukken en kreeg daarbij een vrijschop. Die leverde geen gevaar op. In de 64' kwam een voorzet tot bij Diaby en die kopte de bal rakelings naast doel. Tien minuten later werd een vrijschop ontzet met het hoofd en de druk van Wijgmaal bleef duren. Helaas vonden ze in de verdediging van de thuisploeg geen gaatje meer. In de toegevoegde tijd bracht keeper Amenga nog redding bij een schot van Derick Gyimah. In de 93' schoot dezelfde speler de bal wel in doel en bracht zo de stand op 2-0. Dat werd de einduitslag. Gezien het aantal kansen van Wijgmaal had er minstens een gelijkspel ingezeten, maar als je zelfs geen bal in één leeg doel krijgt! Olympia Wijgmaal blijft zo staan met drie punten en speelt nu de twee volgende zondagen een thuiswedstrijd. Volgende zondag tegen Bierbeek en een week later tegen VK Linden.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera,  Geens, Calgan, Lemmens (62' Adams), Diaby, Pignoloni (58' Beka), Vandervondelen,  Achnak, Lambrecht, Makhmalgi (58' Geboers).

Eendracht Mazenzele Opwijk: G.Verhoeven (43' Wijns), M.Verhoeven, Huyck, De Coeyere, Moerenhout, A.Verhoeven, Gyimah, Hermans, Braet, Kundi (75' Van Der Jeugt), Diaby (69' Driouch).

Doelpunten: 6' 1-0 Braet, 93' 2-0 Gyimah.

Kaarten: 8' Achnak, 52' M.Diaby, 71' D.Kundi, 78' R.Driouch.