Verslag 2de speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - SC.Out-Hoegaarden

K.Olympia S.C.Wijgmaal
SC.Out-Hoegaarden
1-0

Op zondag 10 september stond voor Olympia Wijgmaal de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Het ontving thuis SC.Out.-Hoegaarden. De bezoekers hadden in tegenstelling tot Wijgmaal op de eerste speeldag wel de drie punten behaald en zodoende startte trainer Tom Soetaers met dezelfde basiself. Bij Wijgmaal stonden er vijf nieuwe namen in de basiself. Nkawaba en Herroelen stonden niet op het wedstrijdblad. Lemmens en Pignoloni namen plaats op de invallersbank en Geboers stond als 16de op het wedstrijdblad.

De wedstrijdomstandigheden waren niet optimaal. Met 32 graden en in de volle zon moeten spelen vergt heel wat van de spelers. Reeds in de eerste minuut kwamen de bezoekers aan een hoekschop, dadelijk gevolgd door een tweede. Die leverden geen doelgevaar op en ook de eerste voor Wijgmaal werd ontzet. Daarbij bleven wel twee spelers op de grond liggen. Jarne De Braekeleer kwam het eerst overeind en Robbe Vandervondelen moest naast het terrein gedurende een vijftal minuten behandeld worden aan een bezeerde schouder door verzorger Eveline Buedts. In de eerste vijfenentwintig minuten was er van doelgevaar nog geen sprake. Na de eerste drankpauze kreeg Wijgmaal bij een counter wel een opening. Fatih Calgan zag echter te laat hoe Edlir Beka doorliep en zo ging een goede kans verloren. In de 33' zagen de supporters het eerste schot tussen de palen. Het was Beka, die voor de thuisploeg zwak op doel schoot en zo keeper Lars Deweirdt weinig moeilijkheden bezorgde. Vijf minuten voor de rust verstuurde Mamadou Diaby een diepe bal richting François Erdogan en die lobde de bal over keeper Deweirdt. Een verdediger kon de bal net voor de doellijn nog ontzetten. Alleen was de vraag of de bal over de doellijn was geweest, want de lijnrechter stond op dat moment nog niet op gelijke hoogte en kon dus die fase niet exact beoordelen. In de 43' kreeg Out.-Hoegaarden een kans. Wout Dens kreeg van in de 16-meter een schietkans, maar de verdediger schoot de bal naast doel. Aan de rust stond het dus nog 0-0. De eerste kansen van de tweede helft waren voor de bezoekers. Na balverlies van Wijgmaal in de 53' schoot De Braekeleer in het zijnet. Dan volgden een paar goede voorzetten, maar de defensie van Wijgmaal stond pal. In de 63' ging een diepe bal richting De Braekeleer en die schoot in één tijd op doel. De bal ging tegen de vuisten van keeper Thomas Willems. Net voor de tweede drankpauze kreeg Diaby nog een kans, maar zijn schot werd ontzet. In de 72' strandde een schot van Elias Blanckaert in de handen van keeper Deweirdt. Eén minuut later werd François Erdogan aangespeeld in de 16-meter en hij schoot de bal keihard in doel en bracht zo de stand op 1-0. Out.-Hoegaarden probeerde te reageren, maar de betere kansen waren nog voor Wijgmaal. In de 83' moest keeper Deweirdt een vrijschop van Fatih Calgan lossen en Alessandro Pignoloni geraakte bij de herneming ook niet voorbij de bezoekende goalie. In de 90' werd Diaby de diepte ingestuurd. Mamadou kreeg de bal niet voorbij keeper Deweirdt. De bezoekers kregen nog een vrijschop, maar die leverde geen tegendoelpunt meer op. Zo won Olympia Wijgmaal deze eerste thuiswedstrijd met het kleinste verschil en telt nu net zoals een vijftal andere ploegen drie punten. Volgende zondag staat een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander op 17 september in Opwijk is Eendracht Mazenzele-Opwijk. Deze tegenstander telt na twee speeldagen één punt.

Olympia Wijgmaal: Willems,  Van Der Auwera,  Geens, Calgan (89' Makhmalgi), Diaby, Beka (62' Lemmens), Vandervondelen, Achnak, Lambrecht, Erdogan (76' Pignoloni), Blanckaert.

Out.-Hoegaarden: Deweirdt, Balis (57' Thomas), Van Keyenberg, Covens, De Braekeleer, Sabic (57' Coenen), Hermans, Dens (81' Mertens), Bogaerts, Bevernage, Dirix.

Doelpunt: 73' 1-0 Erdogan.

Kaarten: 44' J.Balis, 74' A.Van Keyenberg, 75' F.Calgan, 82' S.Geens, 92' G.Lemmens, 93' M.Diaby.