Verslag 1ste speeldag Fenixx Beigem Humbeek - K.Olympia S.C.Wijgmaal

Fenixx Beigem Humbeek
K.Olympia S.C.Wijgmaal
3-1

Op zondag 3 september begon Olympia Wijgmaal aan de competitie in eerste provinciaal met een uitwedstrijd tegen Fenixx Beigem Humbeek. Voor Wijgmaal was het zeventien jaar geleden dat het zijn laatste wedstrijd in de hoogste provinciale reeks had gespeeld. Beigem Humbeek was vorig seizoen op de tweede plaats geëindigd en telde net als kampioen Wambeek Ternat 58 punten, maar twee overwinningen minder. Bij Wijgmaal ontbraken voor deze eerste verplaatsing nog een drietal spelers nl. Maxim Van Der Auwera, Mamadou Diaby en Nour Makhmalgi.

De thuisploeg had de wedstrijd dadelijk onder controle en kwam in de eerste tien minuten aan een paar hoekschoppen en een vrijschop. Bij een uitbraak van Wijgmaal werd Gilles Lemmens net binnen de 16-meter foutief gehaakt en kreeg Wijgmaal een strafschop. Die werd door François Erdogan foutloos binnnengetrapt en zo kwam Wijgmaal in de 13' op voorsprong (0-1). In de 17' kreeg Beigem Humbeek weer een hoekschop en daarbij kon Sander De Coeyere de bal inkoppen. Keeper Thomas Willems had echter een knappe save klaar. De Wijgmaalse keeper had iets later weinig moeite met een schot van Robbe Olbrechts. De eerste helft was al gevorderd tot over halfweg toen bij een hoekschop de bal maar net over doel werd gekopt. In de 38' werd bij een aanval de bal achteruit gelegd tot bij Giacomo Caira en die trapte de bal naast doel. Keeper Willems hield een paar minuten later een schot van Jérémie Likau uit zijn doel en bij de herneming mikte Buifrahi over doel. In de 42' kreeg een verdediger van Wijgmaal de bal verkeerd op de schoen en moest keeper Willems met een geweldige reflex een owndoelpunt vermijden. Eén minuut later kreeg de thuisploeg een hoekschop en via Vandervondelen ging de bal in eigen doel en kwam de stand op 1-1. Dat werd ook de ruststand. In het begin van de tweede helft kon Wijgmaal toch via een combinatie eindelijk de keeper van Beigem Humbeek eens aan het werk zetten. In de 52' kon de thuisploeg via een dieptepass een flankspeler bereiken en die kon ongestoord de bal voor doel brengen. Daar dook Jérémie Likau op en deze van Ukkel gekomen aanwinst zorgde voor 2-1. Wijgmaal verloor keer op keer de bal op het middenveld en kon zodoende de defensie van Beigem Humbeek niet onder druk zetten. In de 70' kon de thuisploeg de bal hard voor doel brengen en aan de tweede paal werd hij naast doel gemikt. In de 81' kreeg Wijgmaal weer eens de bal niet weg uit de gevarenzone en profiteerde Likau ervan om de stand op 3-1 te brengen. Wijgmaal leek als vastgepind op de eigen helft. Tot ongeveer 15 á 20 meter over de middellijn reikten de tegenstoten van Wijgmaal, maar verder dikwijls niet. De thuisploeg had weinig moeite om zo aan een eerste zege van het seizoen te komen. Bij Wijgmaal zal volgende zondag uit een ander vaatje moeten worden getapt om tegen Outgaarden Hoegaarden punten te behalen.

Beigem Humbeek: Verleysen, De Coeyere, B.Schoukens, Seminerio, G.Chaira, F.Chiara (74' Desmet), Benhamman Krikez (74' Laureys), Buifrahi, M.Schoukens, Olbrechts (64' Channouri), Likau (85' Ait Chaib).

Olympia Wijgmaal: Willems,  Herroelen (60' Beka), Calgan, Lemmens (60' Zulu Kilo), Pignoloni,  Geboers, Vandervondelen,  Achnak, Nkawaba, Erdogan, Blanckaert.

Doelpunten: 13' 0-1 Erdogan pen., 43' 1-1 Vandervondelen o.goal, 53' 2-1 Likau, 81' 3-1 Likau.

Kaarten: 30' Benhamman, 32' Herroelen, 40' Erdogan, 56' Blanckaert, 61' Zulu Kilo,  83' Pignoloni.