Beker van Brabant wedstrijd VK Holsbeek - K.Olympia S.C.Wijgmaal

V.K.Holsbeek
K.Olympia S.C.Wijgmaal
1-2 (5-5).

Op zondag 27 augustus stond voor Olympia Wijgmaal weer een wedstrijd voor de Beker van Brabant op het programma. De verplaatsing naar VK Holsbeek was niet ver en deze tweedeprovincialer eindigde vorig seizoen op de zesde plaats in 2de provinciale B. Trainer Peter Everaerts moest de geschorsten Edlir Beka en Nour Makhmalgi missen. Daarbovenop had Maxim Van Der Auwera last van zijn knie en Gilles Lemmens last van zijn maag.

Gedurende de eerste twintig minuten kon de thuisploeg uitpakken met hoge druk, maar nadien viel hun motor stil. Nadien kreeg Wijgmaal een 6 á 7-tal halve kansen, maar kon door onzorgvuldige passing daar slechts één van benutten. Het was François Erdogan die Olympia 0-1 voortbracht in de 34'. Met die voorsprong ging Wijgmaal de rust in. Toch begon Olympia niet doeltreffend genoeg aan de tweede helft. Holsbeek kreeg twee kansen maar stuitte op een goed keepende Thomas Willems. In de 51' kon Erdogan een open kans niet benutten en bij de omschakeling kwam Holsbeek op gelijke hoogte via Siebe Woestenburg (1-1). Intussen was Alessandro Pignoloni goed bezig na zijn invalbeurt en in de 60' zette hij Fatih Calgan op weg naar de 1-2. Nadien ging de wedstrijd goed op en af, maar na 90 minuten bleef het 1-2. Nadien bij de strafschoppen gingen alle elfmeters binnen en eindigde die strafschoppenserie op 5-5. Olympia Wijgmaal behaalde in de Beker van Brabant zo 12 op 12 en dat verzekerd hun van deelname aan de Beker van België volgend seizoen. Alvast een opsteker een week voor de competitiestart. De eerste wedstrijd op zondag 3 september gaat naar Borgt en daar speelt Wijgmaal om 14u30 tegen Fenixx Beigem Humbeek.

V.K.Holsbeek: Uytterhoeven, Monsieurs, Fouarge, Lardaux, Soogen, Vaes, Moons, Uka, Philippart, Woestenburg, Booten. Wisselspelers: Bollens, Cools, Schoonjans, Luckermans.

Olympia Wijgmaal: Willems,  Herroelen, Zulu Kilo,  Calgan, Diaby, Geboers, Vandervondelen,  Achnak, Nkawaba, Erdogan, Blanckaert. Wisselspelers: Geens, Pignoloni,  Lambrecht.

Doelpunten: 34' 0-1 Erdogan, 51' 1-1 Woestenburg, 60' 1-2 Calgan.