Oefenwedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - K.Kortessemse V.V.

K.Olympia S.C.Wijgmaal
K.Kortessemse V.V.
0-2

Op donderdag 24 augustus speelde Olympia Wijgmaal een oefenwedstrijd tegen tweedeprovincialer K.Kortessemse V.V. Deze Lïmburgse ploeg werd vorig seizoen kampioen in derde provinciale A met 9 punten voorsprong op Velm. Bij Wijgmaal nog geen François Erdogan en ook Edlir Beka had last van een lichte kwetsuur na de wedstrijd van zondag laatstleden. Wel stond in de basis-elf de laatste aanwinst van Wijgmaal. Dat is aanvaller Mamadou Diaby.

In de 9' ging een schot van Fatih Calgan naast doel en twee minuten later kwamen de bezoekers op voorsprong. Keeper Amenga had geen verhaal tegen het schot van Geraldo Shehu en zo kwam de stand op 0-1. Kortessem zorgde iets later nog voor gevaar bij een vrijschop. Een bedrijvige Diaby kon zich met zijn snelheid een paar keer doorzetten op de linkerflank. In de 19' kon hij de bal voor doel brengen en twee verdedigers versloegen bijna hun eigen doelman. Een tiental minuten later kwam een voorzet van Diaby voor de voeten van Kamil Adams. Zijn schot op doel was echter te zwak om keeper Jeuris te verrassen.  Wijgmaal had wel veel moeite om door de Limburgse defensie te komen en ging de rust in met een 0-1 achterstand. Een schot van Leysen in de 53' stelde keeper Amenga op de proef. Vier minuten later ging een schot van Nour Makhmalgi recht op keeper Jeuris. In de 59' trof Diaby de paal. Vijf minuten later werd de voorsprong van Kortessem verdubbeld. Dat gebeurde op een ongelukkige wijze voor de thuisploeg. Na een vrijschop verdween een schot via de rug van Sofiane Achnak in eigen doel (0-2). Vlak daarna moest de bezoekende goalie een schot van Diaby stoppen. Na een voorzet in de 82' werd de bal in één tijd rakelings over de lat verlengd. Kobe Lormans, de spits van Kortessem, kwam kort voor het einde nog dicht bij een derde treffer voor zijn ploeg. Hij mikte deze kans echter over doel. Wijgmaal verloor zo deze wedstrijd met 0-2. Aanstaande zondag speelt Olympia Wijgmaal voor de Beker van Brabant om 15 uur op het terrein van VK Holsbeek.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera,  Geens, Calgan, Diaby, Pignoloni,  Vandervondelen, Nkawaba, Nour Makhmalgi,  Blanckaert. Wisselspelers: Achnak en Geboers.

K.Kortessemse V.V. : Jeuris, Bojanovic, Groven, Vanbilsen, Shehu, Lormans, Sleypen, Paredis, Proesmans, Lox, Leysen. Wisselspelers: Van De Paer, Jason en Stas.

Doelpunten: 11' 0-1 Shehu, 64' 0-2 o.goal Achnak.