Beker van Brabant wedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - K.St.Haasrode

K.Olympia S.C.Wijgmaal
K.St.Haasrode
7-1

Op zondag 20 augustus stond voor Olympia Wijgmaal de derde wedstrijd voor de Beker van Brabant op het programma. Tegenstander in het Ymeriastadion was tweedeprovincialer Stormvogels Haasrode. Deze ploeg eindigde vorig seizoen op de twaalfde plaats en moest voor deze uitwedstrijd de diensten missen van een zestal spelers. Deze trokken liever naar Pukkelpop. Bij Wijgmaal kon trainer Peter Everaerts terug rekenen op kapitein Robbe Vandervondelen. Drie spelers ontbraken. Maxim Van Der Auwera had nog last van een kwetsuur, Fatih Calgan had ook last van een lichte kwetsuur en François Erdogan geniet nog van een vakantie. In de 12' kwam Wijgmaal op voorsprong. Een schot van Gilles Lemmens verdween van op zo een 25 meter in de verste hoek (1-0). Eén minuut later verliep op de linkerflank een vlotte combinatie en een voorzet viel voor de voeten van Lars Nkawaba. Die stuitte op keeper Robbe Van Soom. In de 20' kwam Haasrode op gelijke hoogte. Een schot van Dereymaeker van buiten de 16 verdween in doel (1-1). Vijf minuten later leed Haasrode achteraan balverlies en via Alessandro Pignoloni kwam Wijgmaal terug op voorsprong (2-1). Drie minuten daarna werd weer balverlies geleden bij de bezoekers en nu kon Edlir Beka de stand op 3-1 brengen. In de 36' bracht Pignoloni na een vlotte aanval via de linkerflank de stand op 4-1. Dat werd ook de ruststand. Twee minuten na de herneming zorgde Beka voor 5-1. In de 70' liep Lemmens met de bal in doel (6-1). Zeven minuten later kon Beka met zijn derde treffer de eindstand vastleggen (7-1). De strafschoppen eindigden op 4-4. Op donderdag 24 augustus speelt Wijgmaal een oefenwedstrijd om 20 uur tegen tweedeprovincialer Kortessem en op zondag 27 augustus staat de laatste wedstrijd voor de Beker van Brabant op het programma op verplaatsing tegen VK Holsbeek.

Olympia Wijgmaal: Willems, Geens, Lemmens, Beka, Pignoloni, Geboers, Vandervondelen,  Achnak, Nkawaba, Nour Makhmalgi, Blanckaert. Wisselspelers: Herroelen,  Peeters, Lambrecht en Vanempten.

K.St.Haasrode: Van Soom, Vlasselaer, Van Meessche, Michiels, Demarez, Creemers, Laurent, Declerc, De Maegd, Dereymaeker. Wisselspelers: Nys, Swenne, Van Hamme.

Doelpunten: 12' 1-0 Lemmens, 20' 1-1 Dereymaeker, 25' 2-1 Pignoloni,  28' 3-1 Beka, 36' 4-1 Pignoloni,  47' 5-1 Beka, 70' 6-1 Lemmens, 77' 7-1 Beka.