Oefenwedstrijd K.Olympia S.C. Wijgmaal - K.A.C.Betekom

K.Olympia S.C.Wijgmaal
K.A.C.Betekom
0-7

Tussen twee wedstrijden voor de Beker van Brabant in speelde Olympia Wijgmaal op woensdag 16 augustus een oefenwedstrijd tegen derde amateurploeg K.A.C. Betekom. Trainer Everaerts moest wel de diensten missen van een viertal basisspelers. Maxim Van Der Auwera was nog herstellende van een kwetsuur, Fatih Calgan was ziek. Robbe Vandervondelen was belet, François Erdogan is op vakantie. Daardoor loopt de voorbereiding van Wijgmaal niet optimaal. Tegen Betekom kwam Wijgmaal al in de 3' op achterstand en zou in de zes volgende minuten nog twee tegendoelpunten slikken. Na die 0-3 kon Wijgmaal in de 11' een eerste keer dreigen. Lars Nkawaba kon net niet bij een voorzet om die in doel te verlengen. In de 16' kwam de stand op 0-4. Daarna probeerden Nour Makhmalgi en Gilles Lemmens het met afstandsschoten, maar daar had keeper Brent Thuys weinig moeite mee. Vijf minuten voor de rust kwam de forfaitscore al op het scorebord (0-5). In de 45' stuurde Makhmalgi een dieptepass richting Nkawaba en die mikte de bal juist naast doel. Na de rust kwam Edlir Beka bij Wijgmaal in de ploeg. In de 50' kreeg Betekom een strafschop en Andy Nsumbu bracht van op de stip de stand op 0-6. Ondanks die zesde tegentreffer hield Wijgmaal beter de rangen gesloten. Toch kon het in aanvallend opzicht aan weinig of geen kansen komen. In de 84' kopte Gregory Polino bij een hoekschop de 0-7 in doel. In de slotminuut van de wedstrijd liet Alessandro Pignoloni nog een open kans onbenut en vergat zo voor de eerredder te zorgen. Aanstaande zondag speelt Olympia Wijgmaal voor de Beker van Brabant om 16 uur thuis tegen Stormvogels Haasrode.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Adams, Herroelen, Nkawaba, Lemmens, Pignoloni, Geboers, Vandenberghe, Achnak, Nour Makhmalgi, Blanckaert. Wisselspelers: Beka, Reniers, Zulu Kilo.

K.A.C.Betekom: Thuys, Verschoren, Pelgrims, El Hadj, De Vos, Matuasilua, Vermeiren, Smits, Nsumbu, Rijmenams, Van Den Broeck. Wisselspelers: Van Dyck, Naessens, De Winter, Polino.