Beker van Brabant wedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - Crossing Vissenaken

K.Olympia S.C.Wijgmaal
Crossing Vissenaken
6-4 (3-3).

Na de uitschakeling in de Croky Cup stond voor Olympia Wijgmaal op zondag 6 augustus de eerste wedstrijd voor de Beker van Brabant op het programma. In het Ymeriastadion kwam neo-tweedeprovincialer Crossing Vissenaken op bezoek. Vissenaken werd vorig seizoen in derde provinciale D kampioen met 79 punten en telde daarmee 7 punten voorsprong op Tielt-Winge 3000, dat op de tweede plaats eindigde.

Trainer Peter Everaerts van Wijgmaal kon voor het eerst dit seizoen beroep doen op speler Fatih Calgan. In de 2' was het al raak voor de thuisploeg. Na een voorzet kon de vrijstaande Gilles Lemmens de bal in doel schieten en de stand op 1-0 brengen. Drie minuten later werd de voorsprong van Wijgmaal al verdubbeld. Na een voorzet viel de bal voor de voeten van Nour Makhmalgi en die schoot de bal mooi in doel (2-0). De honger van Wijgmaal was daarmee niet gestild want in de 10' ging een schot van Fatih Calgan ook binnen het doelkader en stond het al 3-0. Na een dieptepass kon Nicolas Lentini milderen tot 3-1. En na een kwartier kwam al het vijfde doelpunt op het scorebord. Een mooie combinatie van Vissenaken kwam op rechts tot bij Sanne Oliviers en die trof knap raak in de verste hoek (3-2). Tien minuten later kreeg Lentini een kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging voorlangs. In de 29' week een schot van Nour Makhmalgi af op een verdediger en viel recht in de armen van keeper Ruben François. In de 33' werd Alessandro Pignoloni foutief in de 16-meter gestopt en hij bracht zelf van op de stip de stand op 4-2. Dat werd ook de ruststand. Na vijf minuten in de 2de helft snoepte Nour Makhmalgi de bal af van Lentini en lobde de bal over keeper François in doel. Met zijn tweede doelpunt zorgde hij zo voor 5-2. Tien minuten later werd aanvaller Lentini foutief gestopt in de 16-meter en hij trapte de strafschop zelf in doel (5-3). In het laatste kwartier van de wedstrijd vielen er nog twee doelpunten. In de 77' kon Edlir Beka doorgaan en bracht de tussenstand op 6-3. Vier minuten voor het einde bereikte Lentini de aanstormende Oliviers en die zorgde voor de eindstand (6-4). Na de wedstrijd werden er nog strafschoppen getrapt en in die reeks troffen beide teams driemaal raak. Volgende zondag 13 augustus speelt Olympia Wijgmaal weer voor de Beker van Brabant. Deze keer op verplaatsing tegen tweedeprovincialer Butsel. Deze wedstrijd begint om 16 uur.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera,  Calgan, Lemmens, Beka, Pignoloni,  Vandervondelen,  Achnak, Erdogan, Nour Makhmalgi, Blanckaert. Wisselspelers: Herroelen, Zulu Kilo,  Geboers, Nkawaba en Vandenberghe.

Crossing Vissenaken: François, Roosen, Schutters, Billet, Lentini, Schoofs, Mineur, Oliviers, Klompjes, Vanvuchelen, Olemans. Wisselspelers: Saboo, Vanderwegen, Delen en Goossens.

Doelpunten: 2' 1-0 Lemmens,  5' 2-0 Nour Makhmalgi, 10' 3-0 Calgan, 13' 3-1 Lentini, 15' 3-2 Oliviers, 33' 4-2 Pignoloni strafschop, 50' 5-2 Nour Makhmalgi, 60' 5-3 Lentini strafschop,  77' 6-3 Beka, 86' 6-4 Oliviers.

Strafschoppen: 0-1 Lentini, 1-1 Calgan, 1-2 Goossens, 2-2 Zulu Kilo,  2-3 Vanderwegen, 3-3 Geboers.