Verslag Croky Cup wedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - H.O.Bierbeek

K.Olympia S.C.Wijgmaal
Hogerop Bierbeek
2-3

Op zondag 30 juli stond voor Olympia Wijgmaal in de eerste ronde van de Croky Cup het duel tegen Hogerop Bierbeek op het programma. Woensdag laatstleden speelde Wijgmaal nog een oefenwedstrijd tegen de reserven van KVK Tienen en verloor die met 3-1. Aan de rust stond het daar nog 0-0 en nadat Tienen op voorsprong kwam, kon François Erdogan voor de gelijkmaker zorgen. Pas in het laatste kwartier kon Tienen met twee doelpunten de zege behalen. Vier dagen later stond dus de bekerwedstrijd op het programma. Kort na de aftrap kwam Wijgmaal aan twee hoekschoppen. Bij de derde corner in de 15' kreeg Vandervondelen van in de 16-meter een schietkans, maar schoot de bal tegen een medemaat. In de volgende minuut kon Azzeddine Zaïdi op rechts doorgaan voor Bierbeek en lobde de bal over keeper Willems in doel (1-0). In de 19' onderschepte François Erdogan een laterale pass van Bierbeek en bracht de stand in evenwicht (1-1). Eén minuut later kon Erdogan weer bijna de bal afsnoepen van de laatste man van Bierbeek. Na een halfuur moest keeper Vanhoyland tweemaal een schot van Gilles Lemmens stoppen. In de 36' kregen de toeschouwers een vlotte aanval van Wijgmaal te zien en Maxime Zulu Kilo verplichtte de Bierbeekse keeper weer tot een save. Na een kans voor Zulu Kilo kort na de rust, kwam Wijgmaal in de 54' op voorsprong.  Keeper Willems gooide de bal uit tot bij Zulu Kilo en die zag spits Erdogan de diepte ingaan. Die bracht de stand op 2-1. Vijf minuten later redde keeper Willems met een supersave op een schot van Zaïdi. De bezoekers troffen in de 77' de lat en in de 81' kon Arne Cipers na een voorzet de bal in doel verlengen en zo de stand in evenwicht brengen (2-2). Bierbeek kwam steeds nadrukkelijker met snelle tegenaanvallen en in de 88' viel de bal voor de voeten van Aaron Craninx en die schoot de bal mooi langs de paal in doel en bracht zo de stand op 2-3. Wijgmaal kon in de resterende tijd niet meer reageren. Zo gaat Hogerop Bierbeek dankzij twee doelpunten van wisselspelers naar de volgende ronde van de Croky Cup.  Voor Olympia Wijgmaal zit het bekeravontuur er al op. Op zondag 6 augustus staat voor Wijgmaal een wedstrijd tegen tweedeprovincialer Crossing Vissenaken op het programma in de Beker van Brabant.

Olympia Wijgmaal: Willems, Blanckaert, Van Der Auwera,  Geens, Zulu Kilo,  Lemmens, Geboers, Vandervondelen,  Achnak, Nkawaba, Erdogan. Invallers: Beka, Pignoloni, Vandenberghe, Makhmalgi, Van Noppen en Vanempten.

Hogerop Bierbeek: Vanhoyland, Christiaens, Hendrickx, Spaey, Adams, Feyaerts, Nijs, Tossavi, Zaïdi, Bin Hach, Luyten. Invallers: Vandrepol, Segers, Nassif Nasreddine, Cipers, Craninx, Van Herzele.

Doelpunten: 16' 0-1 Zaïdi, 19' 1-1 Erdogan, 54' 2-1 Erdogan, 81' 2-2 Cipers, 88' 2-3 Craninx.