Oefenwedstrijd K.Olympia S.C Wijgmaal - Racing White Daring Molenbeek U21

K.Olympia S.C.Wijgmaal
RWDM U21
1-2

Op zondag 23 juli stond voor Olympia Wijgmaal de eerste wedstrijd van de voorbereiding op het programma. Na één week training kreeg het in het Ymeriastadion het bezoek van de U21 van RWDM. Bij de thuisploeg ontbraken nog een aantal nieuwelingen zoals Sofiane Achnak, Edlir Beka en Fatih Calgan. In de eerste helft waren de kansen op één hand te tellen. In de 18' kon Nkawaba de 16-meter ingaan en trapte de bal tegen de paal. Na een halfuur kreeg Geboers voor de thuisploeg plots ruimte, maar schoot naast doel. In de 34' kon de snelle RWDM-spits Tati Makese doorgaan en schoot de bal voorlangs. Aan de rust was er dus nog niet gescoord. Na een kwartier in de 2de helft kwamen de bezoekers dicht bij een treffer. Vjjf minuten later werd François Erdogan de diepte ingestuurd, maar werd van een doelpunt gehouden door de 14-jarige keeper Lander Suys. In de 70' werd Alessandro Pignoloni foutief gestopt en kreeg Wijgmaal een strafschop. Robbe Vandervondelen bracht zo de thuisploeg van op de stip op voorsprong. Op een kwartier van het einde kon de keeper van Wijgmaal een aanval niet afstoppen, maar deze kans voor RWDM werd nog voor de lijn ontzet. In de 79' kregen de bezoekers een geschenk. De thuiskeeper trapte de bal uit tegen een medemaat en de bal verdween zo in doel. RWDM bleef op zoek naar de winninggoal en kreeg in de 91' nog een strafschop. Noah Hartmann trapte die in doel en bezorgde zijn ploeg zo nog de overwinning (1-2). Volgende zondag speelt Wijgmaal in de Croky Cup om 16 uur tegen Hogerop Bierbeek.

Doelpunten: 70' 1-0 Vandervondelen, 79' 1-1 o.goal, 91' 1-2 Hartmann.