Verslag 30ste speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - K.F.C.Diest

K.Olympia S.C.Wijgmaal
K.F.C.Diest
1-4

Na het gelijkspel op Kampenhout vorige zondag werd het voor Olympia Wijgmaal zeker dat het voor het tweede seizoen op rij zou degraderen. De laatste competitiewedstrijd op zondag 30 april 2023 tegen Diest had voor beide teams geen enkel belang meer. De enige motivatie was nog om het seizoen met een zege te kunnen afsluiten. Bij Wijgmaal waren Nassim Miri en Quinten Poppe geschorst. Ook kon afscheidnemend trainer Stéphane Demets geen beroep doen op Andreas Dewaet en keeper Maxime Amenga was nog steeds niet fit na zijn kniekwetsuur. Bij Diest ontbraken ook heel wat spelers. Kanu was geschorst. Guus Hupperts en Jordi Briels sukkelde met een kwetsuur. Verder waren ook Dogan Gölpek en keeper Thomas Rosala niet aanwezig. Deze laatste liep een zware kwetsuur op en zou de volgende negen maanden out zijn.

De bezoekers kwamen al na vier minuten op voorsprong. Een voorzet van op de rechterflank werd door Kevin Van Loock in doel verlengd (0-1). Twee minuten later kwam er een schot van Jitse Dupont tussen de palen, maar keeper Bünyamin Emanet stond paraat. Diest zou in de volgende minuten de ploeg zijn met het meeste balbezit en voor Wijgmaal was het moeilijk om in de 16-meter van de tegenstander voor gevaar te zorgen. Halfweg de eerste helft kwam Van Loock dicht bij een tweede treffer, maar zijn schot werd afgeblokt door Maxim Van Der Auwera. In de 29' kon Ephraïm Matuasilua zich mooi vrijdraaien in het strafschopgebied en dan werd zijn schot door een verdediger in hoekschop verwerkt. Vier minuten later legde Matuasilua de bal klaar voor Bono Mertens en die schoot recht op keeper Emanet. Eén minuut voor de rust kreeg Wijgmaal de beste kans. Robbe Vandervondelen bracht de bal naar de tweede paal en daar kon Tristan Ceusters met kopbal uitpakken. De bal ging maar nipt naast de kruising. Diest ging de rust in met een 0-1 voorsprong. In het begin van de tweede helft kon de thuisploeg wat meer druk zetten op de Diestse verdediging. In de 53' mocht Mertens een vrijschop nemen en weer stond keeper Emanet op de juiste plaats. Na een uur mocht Diest ook een vrijschop nemen en invaller Souhaib Aburiala trapte de bal mooi over de muur in de bovenhoek en bracht zo de stand op 0-2. Twee minuten later werd spits Kevin Van Loock de diepte gestuurd en zelfs met bewaker Antoine Ruelle op de huid kon hij uit een scherpe hoek toch voor de 0-3 zorgen. In de 66' deed de thuisploeg iets terug. Bij een voorzet was Gilles Lemmens het eerst bij de bal en tikte die naast de paal in doel. Voor de jonge aanvaller was het zijn eerste doelpunt van het seizoen en zo kwam de stand op 1-3. Diest hield verder de rangen gesloten en in de 86' kwam Van Loock nog aan zijn derde doelpunt van de namiddag. Hij bracht zo de eindstand op 1-4. Olympia Wijgmaal eindigt de competitie op de 15de plaats. Naast Wijgmaal zakken ook Kampenhout en KVK Beringen naar eerste provinciale. Witgoor Sport Dessel moet nog een barragewedstrijd spelen om in 3de Amateur te kunnen blijven. Zo wacht het bestuur van Wijgmaal weer een drukke tijd om in eerste provinciale met een competitierijpe ploeg te voorschijn te komen. In elk geval wordt het een seizoen met heel wat interessante wedstrijden.

Olympia Wijgmaal: Willems, Van Der Auwera (46' V.Vandenberghe), Matuasilua (70' M.Zulu Kilo), Lemmens, Mertens, Ruelle, Dupont, Courtrai ( 64' J.Geboers), Deboes, Vandervondelen, Ceusters.

K.F.C.Diest: Emanet, Claessens, Schoors (46' Aburiala), Goulding, G.Schodts (84' S.Fofana), Van Loock, Achnak, B.Schodts, Matuta, Makhmalgi (73' Tielens), Ndagano (81' Ourrach).

Doelpunten: 4' 0-1 Van Loock, 60' 0-2 Aburiala, 62' 0-3 Van Loock, 66' 1-3 Lemmens, 86' 1-4 Van Loock.

Kaarten: 54' G.Schodts, 86' Lemmens.