Verslag 29ste speeldag Sporting Kampenhout - K.Olympia S.C.Wijgmaal

Sporting Kampenhout
K.Olympia S.C.Wijgmaal
3-3

Na de thuisnederlaag tegen Witgoor Sport Dessel moest Olympia Wijgmaal op de 29ste speeldag in de uitwedstrijd tegen Sporting Kampenhout met de winst gaan lopen. Het had geen andere keus, want een gelijkspel zou waarschijnlijk niet voldoende zijn om de degradatie te vermijden. Hetzelfde gold in feite voor Kampenhout,  alleen telde de thuisploeg één punt meer in de rangschikking. Bij Wijgmaal begonnen Maxim Van Der Auwera en Ephraïm Matuasilua aan de wedstrijd. Andreas Dewaet was voor de tweede week op rij geschorst. Bij Kampenhout was middenvelder Tom Goovaerts geschorst en in doel stond de 19-jarige Guillaume Denis.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Wijgmaal. In de tweede minuut onderschepte Tristan Ceusters de bal met het hoofd en Jitse Dupont ging het strafschopgebied in. Daar werd hij neergehaald door keeper Denis en kwam Wijgmaal al aan een strafschop. Het was Bono Mertens die de elfmeter in doel schoot en zo met zijn 8ste doelpunt van het seizoen de stand op 0-1 bracht. Het was twintig speeldagen geleden dat Mertens nog eens had kunnen scoren. Vier minuten later ging de defensie van Kampenhout weer in de fout. Een dieptepass kwam tot bij Jitse Dupont en die bracht de stand al op 0-2. Voor hem was het de zesde treffer van het seizoen. Na een kwartier werd een doelpunt van Allan De Smidt voor de thuisploeg afgekeurd wegens buitenspel. Keeper Thomas Willems moest drie minuten later een schot van Brusk Er stoppen. Halfweg de eerste helft moest keeper Denis schoten van Poppe en Mertens uit zijn doel houden. Stilaan kwam Kampenhout beter in de wedstrijd en in de 25' kreeg het een vrijschop. Maxime Janssens trapte de bal tegen de lat en trapte bij de herneming naast doel. Wijgmaal kon de druk op de verdediging van de thuisploeg niet volhouden en zo kon de thuisploeg steeds beter combineren. Toch dreigde Wijgmaal nog met een schot van Mertens dat over doel ging en Dupont schoot de bal in het zijnet. Wijgmaal ging de rust in met een 0-2 voorsprong. Twee minuten na de herneming kwam de stand op 0-3. Een diepe bal ging richting Matuasilua en die was vlugger dan de verdedigers en schoot de bal uit een scherpe hoek in doel. Voor Matuasilua was het zijn derde doelpunt van het seizoen. Met die drie doelpunten voorsprong leek de wedstrijd beslist. Toch liep het nog bijna helemaal verkeerd. Twee minuten na de 0-3 kon Maxime Janssens de stand op 1-3 brengen. In plaats van hun gewone spel aan te houden begon men bij Wijgmaal te panikeren. Toch kreeg Wijgmaal kansen op een vierde doelpunt in het eerste kwartier van de tweede helft. In de 51' veroverde Mertens de bal aan de middenlijn en probeerde keeper Denis te lobben. Die poging ging maar nipt naast doel. Drie minuten later bracht Gilles Lemmens de bal voor de voeten van Mertens en nu schoot hij de bal over doel. In de 56' sneed Lemmens door de defensie van Kampenhout en speelde de bal door aan Matuasilua. Die stuitte op keeper Denis. Middenvelder Maxim Put begon zich meer en meer in de kijker te spelen. In de 61' dwong hij keeper Willems tot twee reddingen. In de 67' kwam de thuisploeg aan de aansluitingstreffer. Een voorzet werd voor doel door Allan De Smidt in doel verlengd en zo kwam de stand op 2-3. Wijgmaal kon nog moeilijk tot een aanvalsaktie komen en kreeg steeds meer met de druk van Kampenhout te maken. Op twintig minuten van het einde moest Wijgmaalkeeper Willems schoten van De Smidt en Roekens stoppen. In de 79' kreeg Wijgmaal nog een kans via Matuasilua,  maar hij schoot de bal voorlangs. In de 87' kon de thuisploeg weer de bal voor doel brengen en weer was het De Smidt die kon scoren. Hij bracht zo de stand in evenwicht (3-3). Wijgmaal kwam daarna nog aan een tegenaanval, maar die leverde geen gevaar op. In de 90' ontsnapte Wijgmaal nog aan de nederlaag toen een schot van Brusk Er tegen de paal ging. Het werd dus geen overwinning voor Wijgmaal en door de overwinning van Witgoor Dessel tegen rode lantaarn KVK Beringen is het nu mathematisch zeker dat Wijgmaal degradeert. Zelfs als Wijgmaal op de laatste speeldag wint tegen Diest en Witgoor verliest, dan heeft Witgoor nog een veel beter doelsaldo dan Wijgmaal. Kampenhout heeft nog een kans om tot een barragewedstrijd te komen als het op de 30ste speeldag gaat winnen op Esperanza Pelt.  Natuurlijk mag ook in dat geval Witgoor aan geen punten meer komen. Wijgmaal zakt zo voor het tweede seizoen op rij en speelt volgend seizoen in eerste provinciale. Dat is geleden van in het seizoen 2005-2006. Op zondag 30 april speelt Olympia Wijgmaal thuis tegen KFC Diest.

Sporting Kampenhout: Denis, Sanchez, Vangrunderbeek, Put, Roekens, Er, Sakata, M.Janssens, Alves Santos (82' Michel Epolo), De Smidt, N.Janssens (46' Mbey Epolo).

Olympia Wijgmaal: Willems, Van Der Auwera,  Miri (64' Courtrai), Poppe, Matuasilua (90' Spoormakers), Lemmens (75' Deboes), Mertens, Ruelle, Dupont, Vandervondelen, Ceusters.

Doelpunten: 2' 0-1 Mertens strafschop,  6' 0-2 Dupont, 47' 0-3 Matuasilua, 49' 1-3 M.Janssens, 66' 2-3 De Smidt, 87' 3-3 De Smidt.

Kaarten: 2' Denis, 36' Miri, 78' Poppe.