Verslag 28ste speeldag K.Olympia S.C. Wijgmaal - K.Witgoor Sport Dessel

K.Olympia S.C.Wijgmaal
K. Witgoor Sport Dessel
1-2

Door het Paasweekend hadden de spelers in 3de Amateur een week meer rust gekend. Op de 28ste speeldag stond voor Olympia Wijgmaal de belangrijke thuiswedstrijd tegen Witgoor Sport Dessel op het programma. De bezoekers telden twee punten minder en hadden net als de thuisploeg de punten hard nodig voor het behoud. Bij Wijgmaal was Andreas Dewaet geschorst na zijn rode kaart tegen Sint Lenaerts op 26 maart. In de basiself stond er toch een verrassing op het wedstrijdblad. Jelle Spoormakers, een aanvaller van de U19 en in februari pas 18 jaar geworden, kreeg door zijn goede prestaties een kans van de trainersstaf. Ephraïm Matuasilua was ook weer paraat, maar moest zijn beurt afwachten op de invallersbank. Dat was ook het geval voor Maxim Van Der Auwera, die nog altijd hinder ondervond van een enkelkwetsuur. Bij Witgoor was linkervleugelverdediger Jorrit Cabanier geschorst en trainer Bollaerts zette ook Arne Bens en Brent De Wolf in de basiself. In de eerste tien minuten kon Wijgmaal een paar keer dreigen. In de 3' schoot Spoormakers na een voorzet van Dupont over doel. Zes minuten later kon Lemmens zich doorzetten op de flank en zijn voorzet viel voor de voeten van Dupont. Die kreeg echter geen schietkans van de Witgoordefensie. Na een eerste hoekschop in de 14' voor Witgoor, was het weer Gilles Lemmens die van op rechts de bal voor doel bracht. Bono Mertens kreeg ruimte voor een schot, maar dat ging hoog over. In de 21' bleef Tristan Ceusters plots zitten en moest aan de hand behandeld worden voor een vleeswond. Terwijl dat de thuisploeg met tien op het veld stond, viel het eerste doelpunt. De bal werd van achter uit in het strafschopgebied gedropt. Vandervondelen ging nog een kopduel aan, maar de bal viel voor de voeten van Jorne Van Genechten en die trapte de bal in doel (0-1). Iets later moest keeper Thomas Willems een schot van Vanhoof stoppen. In de 31' kwam er een splitsende aktie van Dries Hulsmans en zijn voorzet of was het een schot ging in de verste hoek binnen (0-2). Dat was natuurlijk een opdoffer voor Wijgmaal. Toch kwam het in de 35' tot een kans. Na een aktie van Quinten Poppe schoot Jitse Dupont de bal hard naar doel en de bal ging maar rakelings naast. Verder kwam Wijgmaal niet in het slot van de eerste helft en Witgoor zocht de kleedkamers op met een 0-2 voorsprong. Bij Wijgmaal kwam na de rust Matuasilua in de ploeg voor Miri. Matuasilua en Spoormakers lieten zich opmerken in de eerste minuten van de tweede helft, maar tot echte kansen kwam Wijgmaal niet. Pas in de 62' moest keeper Arrazola een schot van Poppe stoppen. Iets later trof Jitse Dupont het zijnet. Afstandsschoten van Poppe en Matuasilua werden afgeblokt door de verdediging van Witgoor, maar zo kwam de thuisploeg wel aan meer hoekschoppen. Op twintig minuten van het einde leed de thuisploeg balverlies en Hulsmans plaatste de bal naast doel. In de 73' werd Matuasilua aangespeeld in de 16-meter en kon zich voorbij zijn verdediger wurmen. Hij leek te gaan scoren, maar zijn schot was te zwak om keeper Arrazola te verontrusten. Zes minuten later mocht Mertens een vrijschop nemen en die ging rechtstreeks in doel. Toch keurde de scheidsrechter dit doelpunt af. In de 90' kon Hulsmans op doel afgaan met Coutrai in zijn zog en de rechtsbuiten kon deze open kans niet benutten. Hij schoot de bal naast doel. In de toegevoegde tijd kreeg Wijgmaal nog een strafschop. Het was Jérôme Courtrai die de elfmeter in doel trapte en met zijn tweede doelpunt van het seizoen de stand op 1-2 bracht. Vlak na de herneming floot de scheidsrechter het einde van de wedstrijd en zo kwam Witgoor Dessel aan hun zesde overwinning van het seizoen. Door die zege wipt Witgoor over Wijgmaal naar de 14de plaats en Wijgmaal staat nu op de vijftiende plaats. Olympia Wijgmaal kan zich nog redden, maar dan moet het de twee komende wedstrijden winnen en dan hangt het nog af van de resultaten van de andere ploegen. Wijgmaal staat al met één been in 1ste provinciale en alleen een wonder kan daar nog verandering in brengen. Komende zondag staat de laatste verplaatsing op het programma. Dan speelt Wijgmaal de uitwedstrijd tegen Kampenhout.

Olympia Wijgmaal: Willems, Miri (46' Matuasilua), Poppe, Spoormakers (83' Deboes), Lemmens (69' Van Der Auwera), Mertens, Ruelle, Dupont,  Courtrai, Vandervondelen, Ceusters.

Witgoor Sport Dessel: Arrazola, Geerts, Slegers, Engelen, Hulsmans, Bens (88' Bula Bula), Van Genechten (82' Blockx), Vanhoof, Naessens, Van Roy, De Wolf (79' Boonen).

Doelpunten: 23' 0-1 Van Genechten, 30' 0-2 Hulsmans, 93' 1-2 Courtrai strafschop.

Kaarten: 15' Hulsmans, 51' Mertens, 72' Slegers, 93' Van Roy.