FC Wezel Sport
K.Olympia S.C.Wijgmaal
2-0

Balen-Wezel was op zaterdag 1 april de bestemming voor Olympia Wijgmaal. Daar moest het Wezel Sport gaan bekampen, de leider in 3de amateur B. Trainer Mennes van Wezel Sport bracht slechts één wijziging aan in zijn basiself van vorige week. Centumspits Jelle Van Kruijssen werd vervangen door flankaanvaller Floriaan Maes. Bij Wijgmaal kreeg Hannes Deboes een basisplaats en Jérôme Courtrai moest zijn beurt afwachten op de invallersbank. Ephraïm Matuasilua ontbrak omdat hij op training zijn voet omsloeg.

Het terrein van Wezel Sport lag er zwaar bij wegens de hevige neerslag. Tot kort voor de wedstrijd probeerde men dat nog enigzins te verhelpen. De thuisploeg probeerde vlug aan de openingstreffer te komen, maar Wijgmaal begon vrank en vrij en hield de rangen gesloten. In de 13' trof linksachter Rochdi Achenteh het zijnet. Nadien konden de bezoekers Wezel Sport een tiental minuten onder druk zetten. Eerst werd een schot van Jitse Dupont afgeblokt en kort daarna kwam Dupont plots vrij voor de 16-meter.  Hij was zelf verrast van die plotselinge ruimte en schoot recht op keeper Bo Geens. In de 18' zette de 18-jarige Gilles Lemmens zich door na mooi samenspel en zette de bal voor doel. Niemand kon de bal echter op doel verlengen. Eén minuut later ging een schot van Nassim Miri over doel. Tussendoor schoot Mart Van De Gevel op doel, maar keeper Thomas Willems stond paraat. Er volgde nog een afstandsschot van Dupont dat voorlangs ging. In de 23' mocht Wezel Sport een vrijschop nemen. Keeper Willems kon tweemaal een schot stoppen en uiteindelijk ging de bal via een verdediger in hoekschop. Nick Kuijlaars trapte die scherp aangesneden naar de eerste paal en de bal verdween zo in doel. Met zijn elfde doelpunt bracht hij zo de stand op 1-0. Aan kansen kwam Wijgmaal niet meer in de eerste helft, daarvoor werd de bal te dikwijls op goed geluk af naar voor getrapt. In de 33' kwam Wezel Sport dicht bij een tweede treffer. Een goed getrapte vrijschop kon door niemand in doel worden verlengd. Met 1-0 ging Wezel Sport de rust in. Tijdens de tweede helft gingen de hemelsluizen weer open en het bleef regenen tot kort voor het einde van de wedstrijd. In de 53' kon Bart Kolen de voorsprong verdubbelen toen hij een voorzet in doel verlengde (2-0). Na een uur voetbal liet de thuisploeg nog twee uitstekende kansen onbenut. In de 70' ging een voorzet van Deboes nipt over doel. Vier minuten later verlengde keeper Willems een vrijschop van Kjell Ven over de lat. Wijgmaal kon nog wel een paar keer tegenprikken, maar keeper Geens op de proef stellen was er niet meer bij. In de 86' had keeper Willems nog een prachtsave klaar op een schot. De ervaring van Wezel Sport haalde het van het jeugdige enthousiasme van Wijgmaal en zo kwam de leidersploeg aan hun 18de zege van het seizoen. Op zondag 16 april staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Dan speelt Olympia Wijgmaal thuis tegen het voorlaatst gerangschikte Witgoor Sport Dessel. Deze wedstrijd wordt heel belangrijk voor het behoud in 3de amateur.

FC Wezel Sport: Geens, Daverveld, Biemans, Achenteh (81' Jehin), Ven, Kuijlaars (76' Dufour), Grepi (46' Meelberghs), Kolen, Van De Gevel,  Maes, Hakkens.

Olympia Wijgmaal: Willems,  Van Der Auwera,  Miri (72' Geens), Poppe (65' Courtrai), Dewaet, Lemmens, Ruelle, Dupont (60' Arbai), Deboes, Vandervondelen.

Doelpunten: 25' 1-0 Kuijlaars,  53' 2-0 Kolen.

Kaarten: 59' Dewaet, 62' Daverveld, 75' S.Geens, 89' Ruelle.