Verslag 26ste speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - St.Lenaarts

K.Olympia S.C.Wijgmaal
St.-Lenaarts
1-3

Op de 26ste speeldag kreeg Olympia Wijgmaal op zondag 26 maart het bezoek van de Kempense ploeg Sint-Lenaarts. Door het gelijkspel van Verbroedering Geel een dag eerder, konden onze bezoekers mits winst alleen aan de leiding komen van het derde periodekampioenschap. Trainer Vermeylen van St.-Lenaarts begon met dezelfde elf van vorig weekend. Bij Wijgmaal was Tristan Ceusters afwezig en in zijn plaats kreeg Gilles Lemmens voor de vijfde keer dit seizoen een basisplaats. Al na twee minuten moest keeper Willems buiten de 16-meter komen om de bal met het hoofd te ontzetten. Eén minuut later mocht Bono Mertens een vrijschop nemen en voor doel konden een paar Wijgmaalspelers net niet bij de bal komen. In de 6' kwam de thuisploeg met een vlotte aanval via Lemmens en na de voorzet van Dewaet mikte Lemmens de bal over de kruising. Na dat goede begin moest Wijgmaal vooral verdedigen en halfweg de eerste helft mondde dat uit in een tegendoelpunt.  Poppe gaf de bal lateraal in de voeten van Mourad Daoudi en die schoot de bal van op 25 meter recht in de bovenhoek binnen. Met zijn tiende seizoenstreffer bracht hij de stand op 0-1. Vier minuten later was Jitse Dupont op de linkerflank vlugger dan zijn verdediger en bracht de bal voor doel. Poppe kreeg de bal voor de voeten, maar schoot deze open kans over doel. Dewaet en Mertens probeerden het daarna met afstandsschoten, maar die gingen allebei naast doel. In de 31' kwam Wijgmaal weer tot een tegenaanval en Poppe stuurde de bal centraal naar Dewaet. Die kreeg de bal echter niet onder controle. Negen minuten voor de rust leverde een vrijschop van Mertens ook al geen echt doelgevaar op. De bezoekers gingen de rust in met een 0-1 voorsprong. Wijgmaal kwam in de eerste minuut van de tweede helft al dadelijk aan een hoekschop. De thuisploeg viel in de 51' terug tot tien spelers toen Andreas Dewaet na een akkefietje met de keeper natrapte en daarvoor een rode kaart kreeg. In de 54' kon Mertens in het strafschopgebied naar de bal gaan, maar keeper Nolle haalde de bal uit zijn voeten. Halfweg de tweede helft ging Wijgmaal weer in de fout op het middenveld. Na balverlies werd Claessens aangespeeld en die zorgde voor de 0-2. Keeper Willems hield daarna nog schoten van Nelson Temitope en Mourad Daoudi uit zijn doel. In de 84' kreeg Nelson weer een schietkans van in de 16-meter maar trof de rug van een Wijgmaalverdediger. Vijf minuten later was invaller Yaya Diallo op links iedereen te vlug af en schoot de bal mooi in doel. Hij bracht de stand op 0-3. In de 91' kreeg Wijgmaal nog een vrijschop en Jérôme Courtrai trapte de bal mooi rond de muur in de verste hoek binnnen en bracht zo de eindstand op 1-3. Na deze 16de nederlaag van het seizoen blijft Wijgmaal op de veertiende plaats staan. Onderaan de rangschikking is er eigenlijk niet veel veranderd. Schoonbeek-Beverst was de enigste ploeg van de rechterkolom die aan een zege kon komen. Volgende zaterdag moet Olympia Wijgmaal op bezoek bij leider Wezel Sport. Deze wedstrijd begint om 19u30.

Toch goed nieuws na de wedstrijd van de eerste ploeg. Het jonge Wijgmaalelftal van 4de provinciale C  ging op Rapid Wezemaal winnen met 0-1 en kon zich zo op vier speeldagen van het einde al tot kampioen kronen. Een dikke proficiat daarvoor van het Wijgmaalbestuur.

Wijgmaal: Willems, Van Der Auwera,  Miri (71' Matuasilua), Poppe (79' Arbai), Dewaet, Lemmens (84' Deboes), Mertens, Ruelle, Dupont, Courtrai, Vandervondelen.

St.-Lenaarts: Nolle, Kenis, Van Den Muysenbergh (46' William Tavares), Nelson, Di Biniamu (Yaya Diallo), Vissers, Claessens, Daoudi, Willemsen, De Graeve, Borahsasar.

Doelpunten: 22' 0-1 Daoudi, 66' 0-2 Claessens, 89' 0-3 Diallo, 91' 1-3 Courtrai.

Kaarten: 51' rood Dewaet, 91' Kenis.