Verslag 24ste speeldag K.Olympia S.C. Wijgmaal - KBC Houtvenne

K.Olympia S.C.Wijgmaal
KBC Houtvenne
0-6

Na de nederlaag in de uitwedstrijd tegen Wellen, kreeg Olympia Wijgmaal op de 24ste speeldag het bezoek van het net van de eerste plaats verdrongen KVC Houtvenne. Deze tegenstander verloor op de vorige speeldag met 0-1 tegen Esperanza Pelt en zou er dus op uit zijn om zich te herpakken. Houtvenne moest wel hun topschutter Freddy Mombongo-Dues missen wegens een schorsing en ook Maxime Electeur kon niet spelen wegens dezelfde reden. Daardoor kreeg Jordan Lomba Mpiandi sinds de 18de speeldag nog eens een basisplaats. Ook Jesse Kieboom stond weer in de basis. Bij Wijgmaal was Bono Mertens geschorst. In doel geen Maxime Amenga,  maar wel Thomas Willems. Verder ontbraken Maxim Van Der Auwera wegens hinder aan de enkel en Robbe Vandervondelen werd uit voorzorg ook langs de kant gehouden.

Reeds in de eerste minuut moest keeper Willems een schot tegenhouden. De thuisploeg kreeg dan wel twee corners op rij en bij de tweede kopte Andreas Dewaet naast doel. In de 11' kreeg Houtvenne ook een hoekschop en de bal viel buiten de 16-meter voor de voeten van Christophe Bertjens. Deze spits aarzelde niet en schoot de bal hard in doel en zorgde zo voor een vroeg openingsdoelpunt (0-1). Na een kwartier mocht Nassim Miri een vrijschop trappen, maar die ging naast doel. Vier minuten later kwam de stand al op 0-2. Bij een inspeelbal kwam Xander Van Keilegom ingelopen en trof raak. Eén minuut later werd het bijna 0-3, maar keeper Willems kreeg het schot van Santermans recht op hem. In de 27' kon Wijgmaal counteren. Miri speelde de bal naar Matuasilua, maar die kon helaas niet bij de bal. Op vijf minuten van de rust kon Miri een strakke voorzet voor doel brengen en kon Ragib Alassan de bal net niet beroeren. Houtvenne kreeg via Mpiandi nog een schietkans, maar hij stuitte op keeper Willems. Bij Wijgmaal bleef Dewaet in de kleedkamer achter en werd vervangen door Quinten Poppe. Na zes minuten in de tweede helft kreeg Wijgmaal een echte kans. Tristan Ceusters kon doorgaan tot aan de rand van het strafschopgebied en legde dan de bal opzij tot bij Matuasilua. Die mikte de bal naar de hoek van het doel, maar keeper Jason Janssens pakte uit met een save. In de 53' miste de Wijgmaalse keeper de bal bij een diepe bal van Houtvenne en Nicolas probeerde het met een lob. Zijn poging ging echter over doel. Tien minuten later dribbelde Poppe zich op rechts mooi voorbij een drietal bezoekers en bracht de bal voor doel. Daar kon echter weer niemand de bal richting doel verlengen. Na twintig minuten in de 2de helft zette Joeri Dequevy zich door langs de doellijn, maar keeper Willems stond klaar aan de eerst paal. De Wijgmaalse keeper, die voor het eerst een basisplaats kreeg, bleef het goed doen. Op een schot van Bertjens had hij een save klaar. In de 72' kreeg de defensie van Wijgmaal de bal niet weg en Mpiandi kon de bal in doel schieten en zo de stand op 0-3 brengen. Acht minuten later gebeurde weer hetzelfde en nu ging de bal via Miri in eigen doel. Het doelpunt werd toegekend aan Bertjens en die zorgde zo voor 0-4. Drie minuten later kwam Bertjens al aan zijn derde doelpunt (0-5). Kort daarna kreeg Wijgmaal een strafschop. Jitse Dupont trapte die echter over doel en verkeek zo de kans op een eerreddend doelpunt. In de 88' kon Nicolas de eindstand vastleggen en moest Wijgmaal de kelk tot de laatste drup uitdrinken (0-6). Zo kreeg Wijgmaal tegen Houtvenne 10 doelpunten binnen dit seizoen. In de zes laatste wedstrijden moet Wijgmaal nu alles op alles zetten om zich nog trachten te redden. Volgende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Schoonbeek-Beverst op het programma om 19u30.

Olympia: Willems, Miri (85' Arbai), Dewaet (46' Poppe), Matuasilua (72' Geens), Lemmens, Ruelle, Dupont, Courtrai, Deboes,  Ceusters, Alassan.

KVC Houtvenne: Janssens, Massa, Van Geet,  Lomba Mpiandi (86' De Roover), Bertjens (82' Saka Gafar), Dequevy (75' Paumen), Stankov, Van Keilegom, Santermans, Kieboom, Nicolas.

Doelpunten: 10' 0-1 Bertjens, 18' 0-2 Van Keilegom, 72' 0-3 Lomba Mpiandi,  80' 0-4 Bertjens, 83' 0-5 Bertjens, 88' 0-6 Nicolas.

Kaarten: 12' Alassan, 50' Lomba Mpiandi.