Verslag 23ste speeldag K.V.K.Wellen - K.Olympia S.C.Wijgmaal

K.V.K.Wellen
K.Olympia S.C.Wijgmaal
3-1

Veel tijd om de rangen weer te sluiten had Olympia Wijgmaal niet na de 0-4 nederlaag vorige zondag tegen ASV Geel. Op de 23ste speeldag ging het weer richting provincie Limburg naar Wellen. Deze tegenstander stond op de 5de plaats en had de tweede periodetitel binnengehaald. In het begin van het seizoen had Wijgmaal daar thuis een 1-1 gelijkspel tegen behaald. Bij Wellen moest trainer Emanuel Liefsoens twee spelers missen wegens een schorsing. Centrale verdediger Klaas Houben had op de vorige speeldag twee keer geel en rood gekregen en verdediger Barend Winkels kreeg op Betekom zijn derde gele kaart. Daardoor kregen Stijn Haesevoets en Justin Vandermeulen weer een basisplaats. Bij Wijgmaal ontbraken Younes Ben Hammou en Ryan Frérotte. Ragib Alassan, Maxime Van Der Auwera  en Gilles Lemmens bevolkten de invallersbank. In de basis stond voor de tweede week op rij Hannes Deboes en ook Tristan Ceusters kreeg weer een basisplaats.

Het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was nog niet helemaal weggedeemsterd of Wijgmaal kwam al met een vlotte aanval. De bal werd voor doel gebracht, maar daar kon niemand op doel besluiten. Al heel vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg aan twee vrijschoppen. Die leverden niets op en in de 5' kreeg ook Wijgmaal er één en ook die leverde geen doelgevaar op. In de 13' kreeg aanvaller Maxim Versteeven ruimte en schoot op doel. Keeper Maxime Amenga stopte die poging. Nadat Olympia aan een eerste hoekschop was gekomen kwam KVK Wellen halfweg de eerste helft op voorsprong. Bij een vrijschop een paar meter buiten de zestien krulde Jens Meeus de bal rond de muur en die verdween mooi naast de paal in doel (1-0). De linksbuiten die overkwam van Esperanza Pelt kwam zo aan zijn achtste doelpunt van het seizoen. Op tien minuten van de rust nam Meeus keeper Amenga op de korrel, maar die stopte zijn schot. In de 40' kwam Wijgmaal nog eens aan een kans. Bij een voorzet ging Andreas Dewaet met zijn hoofd naar de bal, maar hij raakte die niet voldoende om hem in doel te kunnen verlengen. Wellen kreeg vlak voor de rust ook nog een kans. Na een voorzet in de 44' kon Meeus net niet bij de bal om hem in doel te verlengen. De thuisploeg ging de rust in met een 1-0 voorsprong. In het begin van de tweede helft ging Wellen op zoek naar een tweede treffer,  maar dat lukte voorlopig niet. Het was Wijgmaal dat in de 56' aan een kans kwam. Na een voorzet viel de bal voor de voeten van Bono Mertens in de 16-meter en die schoot op doel. Keeper Marten Schevenels lag echter in de baan van de bal. Trainer Demets verving dan Poppe door Alassan.  Wellen dat met de meer uitgekiende combinaties uitpakte zette Wijgmaal dan weer onder druk. Wijgmaal kon op dat ogenblik in de wedstrijd alleen de bal ontzetten en leed te veel onnodig balverlies. In de 64' kon de thuisploeg z'n voorsprong verdubbelen. Bij een vlotte tegenaanval door het centrum bracht Poell de bal voor doel en daar kon Versteeven de bal in doel verlengen (2-0). Na die tweede tegentreffer begon Wijgmaal zowaar beter te combineren. In de 78' verstuurde Nassim Miri een voorzet en die verdween via een verdediger recht in de handen van keeper Schevenels. Een minuut later kreeg Andreas Dewaet de bal aangespeeld aan de rand van het strafschopgebied en legde de bal klaar met de borst voor de voeten van Jitse Dupont.  Die haalde hard uit en liet de thuiskeeper geen kans. Met zijn vierde doelpunt van het seizoen zorgde hij zo voor de aansluitingstreffer (2-1). Wijgmaal bleef goed combineren en bij een voorzet van Mertens kon keeper Schevenels de bal onderscheppen.  In de 87' verdween de laatste hoop op een eventuele gelijkmaker. Wellen kwam met een uitbraak op rechts. Versteeven bracht de bal tot aan de tweede paal en daar kon Jens Meeus zijn tweede doelpunt van de avond maken (3-1). Wijgmaal kon zo aan weer geen punten komen en zal komende zondag tegen K.V.C.Houtvenne geen beroep kunnen doen op Bono Mertens wegens een derde gele kaart. Wijgmaal kwam tegen een meer ervaren Wellen aan te weinig kansen en leed nog te veel onnodig balverlies.

K.V.K. Wellen: Schevenels,  Dekens, Diemé, Vanderhoeft, Haesevoets (83' Ramaekers), Versteeven (91' Gielen), Vandermeulen, Poell, Martens, Meeus (90' Byloos), Haex.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Miri, Poppe (62' Alassan), Dewaet, Mertens, Ruelle, Dupont, Courtrai, Deboes  (76' Van Der Auwera), Vandervondelen, Ceusters (71' Lemmens).

Doelpunten: 21' 1-0 Meeus, 64' 2-0 Versteeven, 79' 2-1 Dupont, 87' 3-1 Meeus.

Kaarten: 48' Vandervondelen,  82' Mertens.